Cannondale-F-Si-throwback-framesets

Cannondale gaat retro met de F-Si Throwback

Cannondale-liefhebbers zullen ongetwijfeld nog goede herinneringen hebben aan de Cannondale F-serie van voor de millenniumwisseling. De aluminium mountainbikes met Headshok vering en rode of blauwe lak met gele belettering waren verantwoordelijk voor veel sportieve successen. Cannondale viert haar rijke racegeschiedenis aan de vroege dagen van het cross-country racen met twee oldschool gekleurde limited-edition F-Si framesets.

Toen 100 mm werd beschouwd als een “long travel fiets”, waren de fietsen met Headshok heer en meester op de XC-circuits. Cannondale heeft sindsdien veel geïnnoveerd, zo is de Headshok doorontwikkeld tot de superlichte Lefty Ocho en zijn de topframes van Hi-mod carbon, maar ze zijn nooit de iconische “Viper Red” en “Blue Gloss” teamfietsen vergeten. Daarom hebben ze iets bijzonders gemaakt; de XC wedstrijdfiets van nu in de kleuren van toen.

 

THROWBACK FRAMESET “VIPER RED

De “Viper Red” is een knipoog naar het inaugurele Cannondale team dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert.

Cannondale-F-Viper-Red

Cannondale-F-Si-frame-throwback-rood

 

THROWBACK FRAMESET “TEAM BLUE GLOSS

De “Team Blue Gloss” viert dit jaar zijn 20e verjaardag.

Cannondale-F-Blue-Gloss

Cannondale-F-Si-frame-throwback-blauw

Alleen als los frame + Lefty vork

De Cannondale F-Si Throwback wordt niet als complete fiets geleverd, maar enkel als een los frame met een bijpassende Lefty Ocho Carbon vork. Je kunt het frame vervolgens naar wens door ons laten opbouwen. Cannondale heeft zelf geen foto’s van een compleet opgebouwde fiets en dus zijn we zelf maar even met Photoshop aan de slag gegaan om een indruk te geven van hoe gaaf dat er uit komt te zien.


Extreem zeldzaam!

De Hi-Mod carbon F-Si frames worden geproduceerd in een zéér beperkte oplage van 200 stuks (100 exemplaren per kleur). Er worden er slechts 25 in de BeNeLux geleverd en wij hebben er van iedere kleur één kunnen bemachtigen!

Wat dat kost? Oh… slechts €3.999,-