De Cannondale Moterra Neo - powered by Bosch

De Cannondale Moterra Neo is een echte alleskunner. Zweef door de stad met Moterra Neo EQ. Vlieg door de bossen met de Moterra Neo. De ultieme synthese van offroad-capaciteiten en alledaags gebruiksgemak. De Moterra profiteert van alle sterke eigenschappen van zijn broertjes en zusjes, zoals de doordachte geometrie en Cannondale's enorme ervaring met hoogwaardige aluminium frames. Voeg daar met het elektrische Bosch systeem mechanische doping aan toe en het is een win-win situatie!

 

 

Elektrische mountainbikes zijn sterk in opkomst, maar toch hebben veel recreatieve mountainbikers nog altijd hun twijfels over het bestaansrecht ervan. Waarom zou je een mountainbike met elektrische ondersteuning willen hebben? De antwoorden op deze vraag zijn simpel, maar bijna altijd ook heel persoonlijk. En dus gaan wij de antwoorden hier niet geven. Als je zelf eenmaal het punt hebt bereikt dat je aan zo'n E-MTB toe bent, dan wéét je het gewoon.

Vervolgens rest enkel nog de vraag: "Welke moet ik hebben?". Er zijn meerdere varianten; de Trail Neo Hardtail en de Moterra Full-Suspension zijn er in verschillende uitvoeringen vanaf €3.099,-. In de winkel kunnen we je er alles over vertellen. Daarna mag je er uitgebreid mee proefrijden om alle antwoorden op je vragen zelf te ontdekken.

Toegankelijke geometrie

De geometrie heeft de ideale balans tussen levendigheid op technische paadjes en een vertrouwenwekkende stabiliteit. De balhoofdhoek van 68° biedt de stabiele en vertrouwde controle die je nodig hebt om de afdalingen te bedwingen.

De Moterra Neo is voorzien van een korte stuurpen en een breed stuur, voor maximale controle op ruig terrein. De prettige semi-rechtop zithouding geeft je net dat beetje extra comfort, wat op de echte wedstrijdfietsen vaak ver te zoeken is. Afzien moet wel leuk blijven, natuurlijk!

SmartForm C1 aluminium frame

De Cannondale Moterra Neo zit vol met kenmerken en technologie afkomstig uit meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerpen van aluminium fietsen. Zo zijn de buizen van het frame vervaardigd van hoogwaardig SmartForm C1 aluminium en is hij voorzien van 130 mm achtervering welke middels het Proportional Response in elke maat de meest efficiente vering bewerkstelligt.

De in elke maat proportionele achtervork zorgt voor een behendig en wendbaar gevoel en de goede gewichtsverdeling biedt geweldige tractie op steile beklimmingen. In dit geval ook geholpen door de elektrische ondersteuning van het Bosch Performance CX systeem.

Cannondale Trail Neo frame

Bosch Performance middenmotor

Met een koppel van 85Nm is de Bosch Performance CX middenmotor sterk genoeg voor de steilste klimmen. Deze motor ondersteunt tot maar liefst 340%!

De motor en de accu bevinden zich beide in het midden van de fiets, wat ideaal is voor een goede gewichtsverdeling en een wendbaar rijgedrag.

Wees alsjeblieft wel een beetje aardig voor je fietsvrienden en zet de motor niet te vaak in de sterkste stand, want de Bosch motor dendert ook heuvel op met gemak door tot 25 km/u.

Geïntegreerde accu

Alle Cannondale Moterra Neo modellen beschikken over een accu geintegreerd in de onderbuis. Dat is niet alleen mooier om te zien, maar het rijdt dankzij die mega-dikke onderbuis ook nog eens veel strakker en stabieler.

De accu van de Neo 3 en de EQ heeft een 'tankinhoud' van 750 Wh. Over de haalbare actieradius kunnen we niets zinnigs zeggen, want die is afhankelijk van zeer veel factoren, zoals de weersomstandigheden, de soorten ondergrond, je rijstijl, je schakelgedrag en je eigen gewicht.

Cannondale Trail Neo accu

Cannondale test center

Cannondale Moterra Neo testen?

Over deze Cannondale E-MTB moeten we eigenlijk niet teveel kletsen.

JE MOET ER LEKKER MEE RIJDEN!

Je mag er van ons zó het bos mee in, dus bel of mail voor een afspraak en dan zorgen we dat de Cannondale Trail Neo met een volle accu voor je klaar staat.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.