De Cannondale Scalpel HT is speciaal ontwikkeld voor de professionele wedstrijdrijders.

Maar... gelukkig voor ons maakt Cannondale ook meerdere civiele versies van de wedstrijd-Scalpel HT's. Voor iedereen die plezier beleeft aan snelle cross-country-ritten, maar er niet zijn/haar brood mee hoeft te verdienen. De Cannondale Scalpel HT hardtail heeft een ultralicht carbon frame en de korte achtervork en de uitgekiende geometrie geven stabiliteit en wendbaarheid die jij nodig hebt op uitdagend terrein. De 2024 Scalpel HT is al meerdere malen in de prijzen gevallen, zowel op het podium als in vergelijkende tests, ga jij de uitdaging aan...?

De stuurgeometrie biedt je het beste van twee werelden: rustig en stabiel op hectische afdalingen, en toch snel en wendbaar op ander terrein. De Cannondale Scalpel HT zorgt ervoor dat jouw vermogen wordt omgezet in prestaties. Hij heeft stijfheid op precies de juiste plekken dankzij het oversized BB30a bracketas, de superkorte liggende achtervork en een HI-MOD of BallisTec Carbon constructie.

Hoogwaardige Carbon frames

De Cannondale Scalpel HT is leverbaar met twee soorten carbon frames:

  • HI-MOD BallisTec Carbon
  • BallisTec Carbon

Hi-Mod staat voor High Modulus carbonvezels. Het verschil tussen HI-MOD or not? Voornamelijk het gewicht. Met slechts 895 gram, is de Scalpel HT HI-MOD een van det lichtste mountainbikeframes die Cannondale ooit gemaakt heeft.

Smooth

De Scalpel HT frames zijn vloeiend, glad en clean vormgegeven, met onder andere geïntegreerde kabels en een onzichtbaar weggewerkte zadelpenklem.

Mooi hè?!

 

SpeedRelease achteras

De stijfheid en het lage gewicht van een holle steekas met schroefdraad én de uitneem-snelheid van een quickrelease.

Dat is de slimme Speed Release achteras van Cannondale.

Lefty OCHO. De beste XC-vork. Punt!

Alle Scalpel HT modellen, op één na, zijn uitgerust met Cannondale's nieuwste éénarmige voor'vork', de Lefty OCHO. Dat doet Cannondale natuurlijk niet voor niets. Er zijn simpelweg geen standaard vorken op de markt die aan Cannondale's hoge eisen voldoen. Het kan áltijd beter en daarom doen ze het maar zelf. In  2019 kwam Cannondale met de lichtste, stijfste en soepelste Lefty ooit: de OCHO.

Het Scalpel HT frame en de voorvork zijn naar elkaar toe ontworpen. Door zijn ongelooflijke stijfheid (met slechts één arm!), unieke geometrie, lage onafgeveerde gewicht en superieure veerkarakteristiek levert de Lefty OCHO je een ongeëvenaarde stuurprecisie en controle.

Cannondale biedt twee uitvoeringen van de Lefty OCHO. Eén van carbon (1.446 gram) en een voordeligere aluminium versie (1.735 gram). Beide hebben een veerweg van 100mm.

Welke uitvoering van de Scalpel HT past bij jou?

De Cannondale Scalpel HT mountainbikes worden geleverd met verschillende kleuren, afmontages, remmen, velgen, banden, enz. We informeren je in de winkel graag over de eigenschappen van alle varianten van de Scalpel HT.

De prijzen variëren van €2.299,- tot €10.499,-.

Bekijk alle Scalpel HT modellen op de website van Cannondale

Cannondale test rideCannondale Scalpel HT testen?

Het is sterk aan te raden om eerst eens lekker proef te rijden op zo'n mooie carbon Cannondale XC hardtail. We hebben testexemplaren voor je klaar staan, want wij doen mee aan Cannondale's "First testride, then decide"-programma! Het is eventueel ook mogelijk om twee modellen na elkaar te testen, zodat je bijvoorbeeld de Full-Suspension Cannondale Scalpel kunt vergelijken met de hardtail Scalpel HT.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.