Cannondale Mavaro Neo - een verNederlandste Amerikaan.

Cannondale is een Amerikaans fietsmerk, maar we hebben het met de Mavaro Neo tóch over een 'Hollands' kwaliteitsproduct! De Amerikanen weten heel goed dat 'wij fietsgekke Hollanders' opvallend strenge en vaak afwijkende eisen aan onze fietsen stellen. Zo ook aan de E-bikes. Cannondale besloot daarom haar nieuwe E-bikes speciaal voor de Nederlandse consument te ontwikkelen. De Amerikanen zeiden zelfs tegen elkaar: "Let's make Holland great again!" en ze besloten alle Cannondale E-bikes in een compleet nieuwe fabriek in Oldenzaal te fabriceren!

Cannondale Mavaro Neo

De Mavaro Neo is een doorontwikkeling van de Mavaro, welke jaren geleden de eerste Cannondale E-bike was die volgens onze strenge Hollandse eisen ontwikkeld werd. Bij de nieuwe Neo heeft Cannondale nóg meer de nadruk gelegd op comfort, stabiliteit en veiligheid. Dit hebben ze onder andere gedaan door de gewichtsverdeling en de zithouding te optimaliseren en lekker brede banden te monteren.

Met deze brede wielen rolt de Mavaro Neo met meer gemak en lekker comfortabel over oneffen ondergronden. Grindpaadjes, kinderkopjes en stoeprandjes vormen nu geen gevaar meer. Met zijn stabiele en comfortabele rijgedrag en overzichtelijke rechtop zithouding schept de Cannondale Mavaro Neo zelfs bij de meest 'kritische kaaskop' veel vertrouwen.

Cannondale Mavaro Neo frame

Stabiel aluminium frame

Wij Nederlanders zijn geneigd onze fiets flink te (over)belasten door alle spullen en tassen aan de fiets hangen en juist zo min mogelijk op het lijf te dragen. Wij Hollanders verlangen dus een stabiel frame, een stevige bagagedrager en een set sterke wielen.

Cannondale heeft de Mavaro daarom een zeer stijf aluminium frame met een geïntegreerde accu en een set sterke wielen met dikke banden gegeven. De aan het frame vast gelaste bagagedrager is berekend op 25 kilo.

Slim detail: aan de balhoofdbuis kunnen bidonhouders bevestigd worden.

Bosch middenmotor

De Mavaro Neo modellen zijn allemaal uitgerust met de krachtige 250 W Bosch Performance CX motoren met 85 Nm.

 

Cannondale Mavaro Neo Bosch middenmotor
cannondale mavaro neo transmissie

Derailleur- of naafversnellingen

De Mavaro Neo is naar keuze verkrijgbaar met 10-speed Shimano derailleurversnellingen of met een traploze versnellingsnaaf in combinatie met een onderhoudsarme tandriem.

Het versnellingsbereik van beide systemen is ruim voldoende voor de meeste heuvelachtige gebieden. Schakel daarbij de ondersteuning in en je komt gegarandeerd met gemak alle heuvels over. Eenmaal op de top aangekomen kan je heerlijk ontspannen genieten van het uitzicht zonder helemaal buiten adem te zijn.

Om optimaal te blijven presteren, hebben de open ketting, tandwielen en derailleur regelmatig onderhoud nodig! De naafversnelling en de tandriem daarentegen heb je bijna geen omkijken naar.

 

Geïntegreerde accu

Bij de Mavaro Neo bevindt de accu zich in het midden van de fiets, in de dikke framebuis. Deze plaatsing levert een optimale gewichtsverdeling op en maakt een fijne lage instap mogelijk.

De accu is uitneembaar en heeft een inhoud van maar liefst 625 Wh voor de Neo 3 & 4 tot zelfs 750 Wh voor de Neo 1 & 2!

Cannondale Mavaro Neo accu
Cannondale Mavaro Neo schijfrem

Hydraulische Shimano schijfremmen

De Mavaro Neo is uitgerust met hydraulische schijfremmen van Shimano, want goede remmen zijn bij een dergelijk krachtige E-bike en in heuvelachtige gebieden geen overbodige luxe!

Schijfremmen hebben als voordeel dat ze krachtig en goed gedoseerd kunnen vertragen en toch weinig handkracht vragen. Eén of twee vingers aan de remhendel is voldoende.

Verder presteren de schijfremmen ook onder de natte Hollandse weersomstandigheden nog even goed.

Het nadeel van schijfremmen is wel dat ze kunnen piepen. Dat voorkomen wij door ze altijd eerst goed in te remmen en ze dienen goed vetvrij gehouden te worden.

Verende voorvork

De Mavaro Neo is voorzien van een zeer hoogwaardige verende voorvork van Cannondale zelf; de HeadShok. Dit is een speciale verende vork waarbij het veermechanisme ín het balhoofd verwerkt is. De HeadShok Fatty weegt minder dan conventionele telescopische vorken en reageert heerlijk soepel dankzij de geleiding met naaldlagers. Bijkomend voordeel is dat de vorkpoten geschikt zijn voor de montage van lowriders, wat de Mavaro Neo ook geschikt maakt als vakantiefiets.

Cannondale Mavaro Neo verende voorvork

Cannondale bezuinigt niet op kwaliteit!

Zoals we van Cannondale mogen verwachten, zijn de Mavaro Neo varianten samengesteld met veel kwaliteitsonderdelen. Zo zien we o.a. extra degelijke aluminium spatborden, goede B&M verlichting met dagrij-verlichting in het balhoofd, een stevige bagagedrager, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende en comfortabele Schwalbe anti-lek banden en ergonomisch gevormde handvatten. Helemaal top!

 

Mavaro Neo 2024 modellen

We vertellen je in de winkel graag alles over de verschillende uitvoeringen van Mavaro Neo. Op de website van Cannondale kan je ze alvast bekijken.

Cannondale Mavaro Neo testen?

We kunnen nog véél meer over deze mooie Cannondale Mavaro Neo E-bikes vertellen, maar we nodigen je liever uit om er lekker mee te gaan rijden! Eén proefrit zegt meer dan 1000 woorden.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. De Cannondale Mavaro Neo testfietsen staan voor je klaar!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.