De Cannondale Mavaro is een sportieve E-bike met Bosch ondersteuning.

Cannondale is weliswaar een Amerikaans merk, we hebben het met de Cannondale Mavaro tóch over een echt 'Hollands' kwaliteitsproduct!

Cannondale vervaardigt al meer dan drie decennia unieke, innovatieve en hoogwaardige fietsen, maar de Amerikanen kregen al snel door dat die fietsgekke Hollanders opvallend strenge en vaak afwijkende eisen aan hun fietsen stellen. Zo ook aan de E-bikes. De Amerikanen besloten daarom haar nieuwe E-bikes speciaal voor de Nederlandse consument te ontwikkelen. Als die kritische Hollanders hun fietsen goedkeurden, dan zouden ze voor de rest van Europa zéker goed genoeg zijn, was de redenatie. De Amerikanen zeiden zelfs tegen elkaar: "Let's make Holland great again!" en ze besloten prompt alle Cannondale E-bikes te produceren in een gloednieuwe fabriek in... Oldenzaal!

2019-Cannondale-mavaro-active-dames-blauw

De Mavaro was jaren geleden de eerste Cannondale E-bike die naar Hollandse maatstaven ontwikkeld werd en die dus aan al onze strenge eisen voldeed. De Cannondale Mavaro is misschien wel de meest Hollandse E-bike die er bestaat. Zelfs meer nog dan de E-bikes van veel Nederlandse fabrikanten. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

De Mavaro is de meest allround inzetbare E-bike uit Cannondale's brede E-bike collectie. Lange toertochten, woon-werk verkeer, de dagelijkse boodschappen en zelfs meerdaagse fietsvakanties met bepakking, de Mavaro schrikt er niet van terug.

Cannondale Mavaro frame

Stabiel aluminium frame

Onderzoek wees uit dat de Nederlanders, in tegenstelling tot de meeste Europeanen, al hun spullen en tassen het liefst aan de fiets hangen en juist zo min mogelijk op het lijf dragen. Wij Nederlanders verlangen dus een stabiel frame, een stevige bagagedrager en een set sterke wielen.

Cannondale heeft de Mavaro daarom een zeer stijf aluminium frame gegeven en de bagagedrager aan de achtervork vastgelast. Frame en drager vormen één oersterk geheel en de wielen zijn lekker stevig dankzij het hoge en dubbelwandige profiel. Resultaat: de Mavaro heeft een strak en veilig rijgedrag, ook met veel bagage.

Bosch middenmotor

Er bestaan twee modellen van de Mavaro: de Performance 4 en de Active. In het midden van beide modellen bevindt zich een 250 Watt sterke Bosch elektromotor.

De Mavaro Performance 4 beschikt over de BOSCH Performance Cruise motor met een 500Wh accu. Door de sportieve programmatuur van de software reageert de Performance motor relatief krachtig en direct.

De Mavaro Active is voorzien van de iets minder felle, maar compleet geruisloze BOSCH Active Line Plus motor met een 400Wh accu.

Cannondale Mavaro Bosch middenmotor
cannondale mavaro derailleur

Derailleurversnellingen

De Mavaro is voorzien van 10-speed Shimano Deore derailleurversnellingen. Het bereik is ruim voldoende voor de meeste heuvelachtige gebieden. Schakel daarbij de ondersteuning in en je komt gegarandeerd met gemak alle heuvels over. Eenmaal op de top aangekomen kan je heerlijk ontspannen genieten van het uitzicht zonder helemaal buiten adem te zijn.

Weet wel: om optimaal te blijven presteren, hebben de open ketting, tandwielen en derailleur regelmatig onderhoud nodig!

Accu in de bagagedrager

De uitneembare accu huist in de extra stevige, aan het frame vastgelaste bagagedrager. Deze plaatsing van de accu staat bij de damesversie de fijne ruime instap niet in de weg.

Doordat de bagagedrager één geheel uitmaakt met het frame, rijdt de Mavaro, ook onder het gewicht van de accu en vakantiebagage of de dagelijkse boodschappen, lekker strak en stabiel.

Het achterlicht is in de bagagedrager geïntegreerd en zal daardoor niet snel beschadigen.

Cannondale Mavaro accu
Cannondale Mavaro schijfrem

Hydraulische Shimano schijfremmen

Goede remmen zijn bij krachtige E-bikes en in heuvelachtige gebieden geen overbodige luxe! Daarom is de Mavaro uitgerust met hydraulische schijfremmen van Shimano.

Schijfremmen hebben als voordeel dat ze zeer stevig en goed gedoseerd kunnen remmen en toch weinig handkracht vragen. Twee vingers aan de remhendel is over het algemeen voldoende.

Verder presteren de schijfremmen ook onder de typisch Hollandse natte omstandigheden nog even goed.

Het nadeel van schijfremmen is dat ze soms kunnen piepen. Dat voorkomen wij door ze altijd eerst goed in te remmen en ze dienen goed vetvrij gehouden te worden.

Cannondale HeadShok Fatty voorvork

Cannondale is beroemd om haar eigen HeadShok systeem. Dit is een speciale verende voorvork waarbij het veermechanisme ín het balhoofd verwerkt is.

De HeadShok Fatty in de Cannondale Mavaro weegt minder dan conventionele telescopische vorken en reageert heerlijk soepel dankzij de geleiding met naaldlagers. Je ziet bijna niet dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het wel!

Bijkomend voordeel van dit type vering is dat de vorkpoten geschikt zijn voor de montage van lowriders. Dit maakt de Mavaro ook geschikt als vakantiefiets.

Cannondale Mavaro HeadShok

Cannondale Mavaro Performance 4 heren E-bike

De Cannondale Mavaro is helemaal toerklaar!

Zoals we van Cannondale gewend zijn, zijn beide Mavaro varianten samengesteld met veel kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede verlichting van Herrmans, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende Schwalbe anti-lek banden, ergonomisch gevormde handvatten en pedalen met een extra groot oppervlak.

Voeg indien gewenst nog een Tubus lowrider aan de voorvork en een bidonhouder toe en dan is de Cannondale Mavaro ook klaar voor je fietsvakantie! Natuurlijk leveren wij de Mavaro af met een volle accu!

CANNONDALE MAVARO 2019 MODELLEN

Mavaro Performance 4


Cannondale Mavaro Performance 4

VERSNELLINGENShimano Deore 1x10
MOTORBosch Performance Cruise
ACCUBosch Powerpack 500Wh

2019-Cannondale-mavaro-performance-4-heren

Mavaro Active


Cannondale-mavaro-active-dames-antraciet-2019

VERSNELLINGENShimano Deore 1x10
MOTORBosch Active Line Plus (geruisloos)
ACCUBosch Powerpack 400 Wh

Cannondale-mavaro-active-heren-antraciet-2019

Cannondale test rideCannondale Mavaro testen?

We kunnen nog véél meer over deze mooie Cannondale E-bike vertellen, maar we nodigen je liever uit om er eerst eens lekker mee te gaan rijden! Eén proefrit zegt meer dan 1000 woorden.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.