Cannondale Synapse Carbon Endurance racefietsen

De Cannondale Synapse Carbon is voor de 'echte' rijders. Je kent ze wel; de tempobeulen, de rijders die altijd op zoek zijn naar nieuwe wegen, de gasten die maar door rammen en toch niks te bewijzen hebben, behalve aan zichzelf. Diegene die gek zijn op lang en hard rijden. Niet voor de victorie of de glorie, maar om een ervaring te hebben die onuitwisbaar in de ziel wordt gegraveerd.

Cannondale Synapse 2020

De Cannondale Synapse Carbon racefietsen zijn speciaal gebouwd voor zware ritten en lange dagen in het zadel. Ze bieden pure raceprestaties, een prettige geometrie, een breed inzetbereik en een micro-suspension-systeem dat de trillingen van het wegdek goed filtert, maar met behoud van het strakke rijgevoel. De Cannondale Synapse Carbon racefietsen zijn pure endurance-machines voor pure endurance-rijders en daarom is het topmodel uit deze serie ook de fiets die de hardcore SuperSix EVO van de Cannondale-profs tijdelijk vervangt in de helse keienklassieker Parijs-Roubaix.

High-tech carbon frame

De Cannondale Synapse Carbon frames zijn er in twee soorten: BallisTec Carbon (super lichtgewicht) en Hi-mod BallisTec Carbon (nóg lichtgewichterder).

Het Synapse-frame is mooi glad en vloeiend vormgegeven. Sexy zelfs, vind je niet?

Endurance Race-geometrie

Op alle Cannondale Synapse Carbon modellen is de zitpositie van de rijder uitgebalanceerd tussen een lage, voorwaarts gerichte efficiëntie en rechtop comfort. Het hogere balhoofd maakt een meer comfortabele zitpositie mogelijk, waardoor je makkelijker de hele dag door tempo kunt maken.

Cannondale's Endurance Race-geometrie biedt desondanks een lekker direct reagerend en wendbaar stuurgedrag. Zonder pijn in de rug en nek. Ook onderin de beugel!

Cannondale Synapse geometrie

 

Maatspecifiek design

Op de Synapse Carbon past Cannondale een maatspecifieke constructie-filosofie toe. Niet alleen krijgt elk frame zijn eigen rijder-specifieke carbon layup en buisdiameter, Cannondale gebruikt ook drie verschillende stuurbuis- en balhoofdbuisdiameters met drie verschillende vorksprongen om te garanderen dat elke rijder onafhankelijk van de framemaat hetzelfde rijgevoel en dezelfde stuureigenschappen krijgt. Obsessieve aandacht voor details? Nee, gewoon het verschil tussen goed en superieur.

SAVE technologie

SAVE is sinds het begin van het Synapse Carbon platform het hart van de fiets. De Synapse Carbon is heerlijk comfortabel dankzij het Micro-verings systeem. Flex zones in het frame en de vork geven precies genoeg demping om vibraties en schokken op te vangen. De 25.4mm SAVE zadelpen biedt nog meer comfort als je in het zadel zit.

Dit systeem houdt je rit comfortabel zonder dat je het rijgevoel verliest. In de onderstaande video vertelt Cannondale er meer over.

De Cannondale Synapse Carbon is breed inzetbaar

De Synapse Carbon heeft ruimte voor extra comfortabele 32 mm banden. Daarnaast zijn alle varianten voorzien van subtiele, verborgen spatbordbevestigingen. Met een setje spatborden en four-season-banden maak je van jouw zomerse racer een snelle all-weather woon-werk-racer. Klaar voor het Hollandse najaar en helemaal gereed voor het ontdekken van de wilde kant van het endurance-rijden? Kom de Synapse Carbon maar bij ons testen!

Cannondale Synapse met spatborden

Welke variant van de Cannondale Synapse Carbon past bij jou?

De Cannondale Synapse Carbon racefietsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, met afmontages van SRAM en Shimano. Prijzen liggen tussen €3.199,- en €8.999,-. We informeren je in de winkel graag over de eigenschappen van de verschillende modellen..

Bekijk alle 2024 modellen van de Synapse Carbon op de website van Cannondale

Cannondale Synapse Carbon testen?

Het sterk aan te raden om deze high-tech Cannondale racefiets eerst eens goed te testen. Try before you buy!

Bel of mail voor een afspraak. We hebben meerdere testexemplaren voor je klaar staan.

Cannondale test center

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.