De Cannondale Tesoro Neo Carbon gebruikt mechanische doping

De Cannondale Tesoro Neo Carbon is een sportief tiepje dat zo nu en dan, op recreatieve basis, mechanische doping gebruikt en daar gewoon ronduit voor uit durft te komen! Fit en athletisch gebouwd, maar ook voorzien van elektrische ondersteuning van Bosch... Dat was vroeger 'not done', maar is tegenwoordig gewoon geaccepteerd. Afzien is een keuze, maar genieten ook! Want wat heb je te bewijzen? En aan wie?

Cannondale Tesoro Neo geometrie

Ergonomische cockpit

Het platte stuur biedt comfort en controle, het geeft je een allerte zithouding waardoor je scherp kunt reageren echter zonder je rug te zwaar te belasten.

 

Krachtige Bosch middenmotor

De Tesoro Neo Carbon is voorzien van de sterke en zeer compacte Bosch Performance Line SX middenmotor en betrekt zijn stroom van een compacte Bosch accu met een inhoud van 400Wh. Beide componenten bevinden zich boven elkaar, in het midden van de fiets. Dat is perfect voor een optimale gewichtsverdeling en een lekker stabiel en wendbaar rijgedrag!

De ondersteuningskarakteristiek is bij dit type motor geprogrammeerd voor een sportieve rijstijl en met 'schakelherkenning' geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met derailleurversnellingen. In de turbostand levert de Performance CX maar liefst 55 Nm aan koppel en 600 W aan piekvermogen.

Cannondale Tesoro Neo Bosch Performance CX
cannondale tesoro neo transmissie

Derailleurversnellingen

Sportieve fietsen voor recreatief gebruik zijn bijna altijd voorzien van derailleurversnellingen, vanwege het lage gewicht en het hoge rendement. Zo ook de Tesoro Neo, welke is voorzien van een 1x11 SRAM Apex Eagle / X1 Eagle AXS wireless electronic derailleursysteem. Hiermee rijdt deze snelle E-Cannondale lekker licht en het versnellingsbereik is ruim voldoende voor heuvelachtige gebieden.

De keerzijde is wel dat zo'n open derailleursysteem gevoelig is voor slechte weersomstandigheden en vuil. Om het geheel lekker soepel te laten draaien is regelmatig onderhoud dus noodzakelijk. Of je laat de Tesoro Neo Carbon uitsluitend met mooi weer los.

Geboren racer

Het frame van de Tesoro Neo Carbon is afgeleid van de Synapse, onze wereldklasse endurance-racefiets, en gemaakt van ons verfijnde Series 2 Carbon. Het resultaat is een totale overachiever; een commuterbike waarvan zelfs een profwielrenner blij wordt!

Cannondale Tesoro Neo RockShox verende voorvork
Cannondale Tesoro Neo Shimano schijfrem

Hydraulische SRAM schijfremmen

Schijfremmen zijn allang niet meer voorbehouden aan high-tech mountainbikes alleen. Je ziet ze inmiddels op de meeste sportieve toerfietsen en de Tesoro Neo Carbon kon natuurlijk niet achterblijven.

Schijfremmen hebben als voordeel dat ze krachtig en goed gedoseerd kunnen vertragen en toch weinig handkracht vragen. Eén of twee vingers aan de remhendel is voldoende. Verder presteren de schijfremmen ook onder de natte Hollandse weersomstandigheden altijd even goed.

Het nadeel van schijfremmen is dat ze soms piepende en schurende geluiden kunnen maken. Dat voorkomen wij door ze altijd eerst goed in te remmen. Ook dienen de schijven goed vuil- en vetvrij gehouden te worden en daarom moet je je ketting nooit met een spuitbus smeren, maar met een druppelflesje.

Goede verlichting

De verlichting van de Tesoro Neo Carbon is van hoog niveau. Letterlijk, want de koplamp zit op een opmerkelijk hoge plaats: aan het stuur, bij het bedieningspaneel. Vanaf hier schijnt de koplamp ver genoeg over het voorwiel en zo ontstaat er bijna geen blinde schaduwvlek vlak voor het wiel.

Het achterlicht is ín het spatbord geïntegreerd en zal zo niet snel kunnen beschadigen. Alle kabels worden netjes binnen door het frame naar achter geleid. Voor een cleane look.

Cannondale Tesoro Neo verlichting

Cannondale bezuinigt niet op kwaliteit!

Zoals we van Cannondale mogen verwachten, is de Tesoro Neo Carbon afgemonteerd met veel kwaliteitsonderdelen. Zoals onder andere extra degelijke aluminium spatborden, een stabiel standaard aan de achtervork, een stevige Racktime bagagedrager, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende en comfortabele Schwalbe Little Big Ben anti-lek banden, comfortabele handvatten en pedalen met een extra groot oppervlak. Helemaal niks op aan te merken!

 

 

 

 

Prijs: Vanaf €4.999,-

Fiets testenCannondale Tesoro Neo Carbon testen?

We zouden graag nog véél meer over deze sportieve Cannondale Tesoro Neo Carbon E-bike vertellen, maar we nodigen je liever uit om er zelf eens mee te gaan rijden! Eén proefrit zegt meer dan 1000 woorden.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.