De Cannondale Topstone Alu is een geniale cross-over

Hoe zullen we de Cannondale Topstone Alu eens typeren? Een racefiets met dikke banden of een mountainbike met racestuur? De Topstone lijkt nog het meest op een Cyclocrosser, wat ze tegenwoordig ook wel Gravelracer noemen. Maar in zekere zin kan je 'm ook zien als een Randonneur of allround Bikepackingfiets.

Cannondale zelf zegt er het volgende over: "De Cannondale Topstone is de gravelbike die korte metten maakt met alle andere gravelbikes dankzij zijn dikke banden, vertrouwenwekkende zitpositie en sportieve stuurgedrag."

Een gravelbike dus, maar dan wel één die dankzij montagenokjes voor een bagagedrager, spatborden en extra veel bidonhouders ook nog eens te gebruiken is als lange-afstands-trekking-randonneur of snelle woon-werk-fiets. De extra brede banden maken de Topstone Alu geschikt voor ritten over de meest uiteenlopende soorten ondergrond. Wij vinden de Cannondale Topstone een geniale cross-over. De video hieronder geeft een goede indruk van wat de Cannondale Topstone aan kan.

Toegankelijke geometrie

De geometrie van de Cannondale Topstone heeft de ideale balans tussen levendigheid op technische paadjes en een vertrouwenwekkende stabiliteit op hoge snelheid. Dat is het voordeel van de vlakke balhoofdhoek en de 55 mm vorksprong. Gewoon precies wat je zoekt op verschillende soorten ondergrond.

De balhoofdbuis is relatief lang, waardoor de zithouding niet te diep voorover is. Zo zijn lange dagen in het zadel beter uit te houden.

Cannondale Topstone

Stabiel aluminium frame

Je hoeft Cannondale niet te vertellen hoe ze een goed aluminium frame moeten bouwen. Zij zijn namelijk pionier op dat gebied.

De vloeiende vormgeving van de buizen is tot stand gekomen met hydroforming. De eerst nog rechte aluminium buizen worden in een mal vervormd door er olie met een enorme druk in te persen. Het resultaat is een zeer mooi frame dat qua vormgeving, stijfheid, soepelheid en gewicht moeiteloos kan concurreren met carbon frames van tal van andere merken. En dat ook nog eens met een vriendelijk prijskaartje.

De voorvork is gemaakt van lichtgewicht carbon.

Brede banden

37 millimeter, dat is de standaard breedte van de banden op iedere variant van de Topstone. Breder past ook (max 45 mm!), maar smaller kan natuurlijk altijd!

Specifiek voor off-road toepassingen heeft Cannondale voor 40mm brede WTB Riddler banden met een grof profiel gekozen, maar als je voornamelijk op asfalt rijdt, kunnen wij op verzoek ook gewoon gladde en smallere banden monteren. Daarmee schuift de Topstone qua karakter richting een endurance racefiets.

Als je graag heel Europa doorkruist en daarbij alle soorten wegen en paden wilt kunnen berijden, dan kan je eventueel kiezen voor semi-off-road banden met profiel aan de zijkanten en een glad loopvlak in het midden.

Krachtige schijfremmen

Alle varianten van de Topstone Alu zijn voorzien van schijfremmen. Geen overbodige luxe in het ruige terrein en tijdens snelle afdalingen.

Cannondale-Topstone-schijfremmen

Een Cannondale Topstone Alu voor ieder budget

Cannondale biedt meerdere varianten van de Topstone Alu, allemaal met hetzelfde aluminium frame en een carbon voorvork. De verschillen zitten in de kleurstelling en alle onderdelen, zoals de versnellingen, de wielen en de remmen.

Lekker crossen, vlot rondreizen en avontuurlijk bikepacken hoeft niet duur te zijn, want er is al een Topstone vanaf €1299,-!

Bekijk alle 2024 Topstone modellen op de website van Cannondale

Cannondale test centerCannondale Topstone Alu testen?

Over deze Cannondale Topstone Alu Gravelracer moeten we eigenlijk niet teveel kletsen. JE MOET ERMEE RIJDEN!

Stuur ons even een mailtje of bel ons om te laten weten dat je eraan komt en dan zorgen we dat de Topstone voor je klaar staat. Je mag er van ons zó het bos mee in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.