De Cannondale Topstone Carbon is een nóg genialere cross-over

Na het succes van de geniale Topstone Alu gravelracer, biedt Cannondale tevens een carbon variant aan, die logischerwijs Cannondale Topstone Carbon genoemd werd. Deze versie is welhaast nóg genialer, want carbon is een ideaal materiaal om een off-road-frame extra comfortabel mee te maken. Cannondale heeft al hun expertise aangewend om het carbon frame van zoveel mogelijk 'interne vering' te voorzien. En dat is geen overbodige luxe voor een off-road racer die erom smeekt om lange dagen in de meest uiteenlopende omstandigheden afgebeuld te worden.

De Cannondale Topstone Carbon kan je typeren als cross-over van een 'racefiets met dikke banden' en een 'mountainbike met racestuur'. Oftewel: een Gravelracer. Maar dan wel één die dankzij lekker veel montagenokjes voor o.a. een bagagedrager, spatborden, bikepacking tassen en extra veel bidonhouders ook in te zetten is als trekking-randonneur of snelle woon-werk-fiets.

Stijf en licht carbon frame met KingPin vering

Carbon is niet alleen een perfect materiaal om lichte en stijve frames mee te maken, het wordt ook vaak gebruikt als bladveer, zodat je comfort in kunt bouwen.

De Topstone Carbon herken je direct aan het scharnierpunt met steekas in de zitbuis. Rond dit scharnierpunt kan het complete achterframe bewegen, zonder het gewicht en de complexiteit van scharnierende stangen en een demper. De achtervorken, zitbuis en de bovenbuis buigen allemaal tegelijk als bladveren, waardoor hobbels en trillingen van het wegdek worden geabsorbeerd.

Dit lichte en robuuste systeem geeft je 30 mm veerweg. Of je nu staat of zit, je rolt soepeler over het wegdek en kunt harder pushen. Dat gaan je fietsvrienden niet leuk vinden...

Toegankelijke geometrie

De geometrie van de Cannondale Topstone Carbon heeft de ideale balans tussen wendheid op technische parcoursen en een vertrouwenwekkende stabiliteit op hoge snelheid. Precies wat je zoekt op verschillende soorten ondergrond.

De balhoofdbuis is relatief lang, waardoor de zithouding niet zo diep voorover is als op een racefiets. Zo zijn lange dagen in het zadel beter uit te houden en heb je meer overzicht en controle in lastige afdalingen.

Cannondale Topstone Carbon geometrie

Krachtige schijfremmen

Alle varianten van de Topstone Carbon hebben schijfremmen.

Geloof ons, die zal je keihard nodig hebben!

Cannondale Topstone carbon schijfrem

Brede banden

De Topstone Carbon wordt standaard geleverd met dikke 700x37c off-road banden voor grip en comfort, maar er is meer dan genoeg plaats voor 40 mm banden. Je kunt er zelfs 650-wielen met 48 mm brede banden in zetten.

Smaller kan natuurlijk ook! Als je voornamelijk op asfalt rijdt, kunnen wij ook gewoon gladde en smallere banden monteren. Zo maak je van de Topstone Carbon meer een endurance racefiets.

Als je graag zowel on- als off-road rijdt, dan kan je eventueel kiezen voor semi-off-road banden met profiel aan de zijkanten en een glad loopvlak in het midden.

Lefty Oliver verende voorvork

Standaard wordt de Topstone Carbon uitgevoerd met een vaste carbon voorvork, maar er is ook een versie met voorvering.

De Lefty Oliver is een speciaal voor Gravelracers ontworpen voorvork met 30 mm veerweg. Deze éénpotige voorvork is stevig en efficiënt op vlak wegdek en lekker soepel en stabiel op ruw wegdek.

Welke Cannondale Topstone Carbon past bij jou?

Cannondale biedt meerdere varianten van de Topstone Carbon, allemaal met hetzelfde carbon frame. De meesten hebben een vaste carbon voorvork en één versie is uitgerust met een Lefty verende voorvork met 30 mm veerweg. De verschillen zitten 'm verder in de kleurstelling en alle onderdelen, zoals de versnellingen, de wielen en de remmen.

Bekijk alle 2024 Topstone Carbon modellen op de website van Cannondale

Cannondale test centerCannondale Topstone Carbon testen?

Over deze Cannondale Topstone Carbon Gravelracer moeten we niet teveel ouwehoeren. JE MOET ER ZELF MEE GAAN CROSSEN!

Bel of mail ons om te laten weten dat je eraan komt en dan zorgen we dat de Topstone Carbon voor je klaar staat. Ga er maar lekker het bos mee in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.