De Cannondale Trail Neo - powered by Bosch en energy bars.

De Cannondale Trail Neo profiteert van alle sterke eigenschappen van de gewone Trail, zoals de doordachte geometrie en Cannondale's enorme ervaring met hoogwaardige aluminium frames, en voegt daar met het elektrische Bosch systeem mechanische doping aan toe.

 

Elektrische mountainbikes zijn sterk in opkomst, maar toch hebben veel recreatieve mountainbikers nog altijd hun twijfels over het bestaansrecht ervan. Waarom zou je een mountainbike met elektrische ondersteuning willen hebben? De antwoorden op deze vraag zijn simpel, maar bijna altijd ook heel persoonlijk. En dus gaan wij de antwoorden hier niet geven. Als je zelf eenmaal het punt hebt bereikt dat je aan zo'n E-MTB toe bent, dan wéét je het gewoon.

Vervolgens rest enkel nog de vraag: "Welke moet ik hebben?". Er zijn meerdere varianten van de Trail Neo, vanaf €3.099,-. en in de winkel kunnen we je er alles over vertellen. Daarna mag je er uitgebreid mee proefrijden om alle antwoorden op je vragen zelf te ontdekken.

Toegankelijke geometrie

De geometrie heeft de ideale balans tussen levendigheid op technische paadjes en een vertrouwenwekkende stabiliteit. De balhoofdhoek van 68° biedt de stabiele en vertrouwde controle die je nodig hebt om de afdalingen te bedwingen.

De Trail Neo is voorzien van een korte stuurpen en een breed stuur, voor maximale controle op ruig terrein. De prettige semi-rechtop zithouding geeft je net dat beetje extra comfort, wat op de echte wedstrijdfietsen vaak ver te zoeken is. Afzien moet wel leuk blijven, natuurlijk!

SmartForm C1 aluminium frame

De Cannondale Trail Neo zit vol met kenmerken en technologie afkomstig uit meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerpen van aluminium fietsen. Zo zijn de buizen van het frame vervaardigd van hoogwaardig SmartForm C1 aluminium.

De korte achtervork zorgt voor een behendig en wendbaar gevoel en de goede gewichtsverdeling biedt geweldige tractie op steile beklimmingen. In dit geval ook geholpen door de elektrische ondersteuning van het Bosch systeem.

Cannondale Trail Neo frame

Bosch Performance middenmotor

Met een koppel van 85Nm is de Bosch Performance CX middenmotor van de Neo 1, 2 & 3 sterk genoeg voor de steilste klimmen. Deze motor ondersteunt tot maar liefst 340%! De Neo 4 is uitgerust met een Bosch Performance Line Cruise motor met 65 Nm en is sterk, stil en licht!

De motor en de accu bevinden zich beide in het midden van de fiets, wat ideaal is voor een goede gewichtsverdeling en een wendbaar rijgedrag.

Wees alsjeblieft wel een beetje aardig voor je fietsvrienden en zet de motor niet te vaak in de sterkste stand, want de Bosch motor dendert ook heuvel op met gemak door tot 25 km/u.

Geïntegreerde accu

Alle Cannondale Trail Neo modellen beschikken over een accu geintegreerd in de onderbuis. Dat is niet alleen mooier om te zien, maar het rijdt dankzij die mega-dikke onderbuis ook nog eens veel strakker en stabieler.

De accu heeft een 'tankinhoud' varierend van 750 Wh voor de Neo 1 naar 625 Wh voor de Neo 2 tot 500 Wh voor de Neo 3 & 4. Over de haalbare actieradius kunnen we niets zinnigs zeggen, want die is afhankelijk van zeer veel factoren, zoals de weersomstandigheden, de soorten ondergrond, je rijstijl, je schakelgedrag en je eigen gewicht.

Voor de veelfietser is het zelfs mogelijk om een extra accu op de onderbuis te plaatsen, de bedrading is al aanwezig!

Cannondale Trail Neo accu

Cannondale test center

Cannondale Trail Neo testen?

Over deze Cannondale E-MTB moeten we eigenlijk niet teveel kletsen.

JE MOET ER LEKKER MEE RIJDEN!

Je mag er van ons zó het bos mee in, dus bel of mail voor een afspraak en dan zorgen we dat de Cannondale Trail Neo met een volle accu voor je klaar staat.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.