Custom Build Specialist

Met de merken SantosKoga Signature en Van Nicholas specialiseren wij ons in custom-built fietsen. Oftewel, fietsen die helemaal naar uw persoonlijke wensen en eisen gebouwd worden. Wij hebben alles in huis om de veeleisende fietser van een 'purpose-built' en uniek gestileerde racefiets, trekkingfiets, toerfiets of mountainbike te voorzien.

van-nicholas-custom-built-01

Het proces begint met een kop koffie, thee of chocolademelk en een goed gesprek. We willen eerst alles weten over uw ambities, dromen, eisen en wensen. Daarop adviseren wij u uitgebreid en bouwen we samen uw ideale fiets virtueel op.

Er is veel te kiezen. Om te beginnen bepalen we welk frame er het beste bij u past m.b.t. frametype, zithouding, gebruiksdoel en afmontagemogelijkheden. Er zijn opties voor frames van staal, aluminium, carbon en titanium.

Vervolgens kiezen we het soort versnellingssysteem en de soort aandrijving. Gaat u voor een lichtgewicht derailleursysteem? Of toch liever voor de onderhoudsvriendelijke en duurzame Rohloff-naaf? Wilt u een conventionele ketting, of verwent u uzelf met de nieuwe, onderhoudsarme en geruisloze tandriem-overbrenging van Gates?

Vervolgens bespreken we de verschillende remsystemen, de wielsoorten en of u wilt gaan voor lichtgewicht componenten of juist oerdegelijk materiaal.

Stap voor stap bouwen we uw fiets verder op, waarbij u de keus heeft uit meerdere soorten sturen, zadels en handvatten, spatborden, banden, bagagedragers, verlichtingssytemen, enzovoort.

custom-built-bongers-bike-03

Bij het merk Santos kunt u kiezen uit maar liefst 26 framekleuren en er zijn nog veel meer kleuropties voor de belettering en stickerpatronen. Gaat u voor fris, vrolijk en trendy? Of heeft u liever een meer tijdloos of sjiek gekleurd frame? Of misschien past een stoere no-nonsense uitstraling beter bij u? U zegt het maar! Bij Van Nicholas hoeft u zich echter geen zorgen te maken over de kleur, want hun titanium frames zijn allemaal ongespoten. Het blanke titanium is van zichzelf al van een tijdloze schoonheid.

custom-build-program-01

Vervolgens nemen we uw lichaamsmaten op met ons Bodyfit meting en passen we uw optimale afstelling toe op de pasfiets. Zo kunt u al ervaren hoe uw nog-te-bouwen fiets gaat zitten en de zithouding op gevoel fine-tunen. De pasfiets helpt u ook bij het maken van een keuze uit de verschillende sturen, handvatten en zadels. Om het juiste type zadel en de voor u best passende zadelbreedte te bepalen voeren we ook een zogeheten Popo-meting uit.

custom-build-program-03

custom-brooks-zadels-01

Na bestelling van uw fiets wordt deze volledig met de hand gebouwd. Dankzij de vele mogelijkheden is geen enkele Koga, Santos of Van Nicholas gelijk aan een ander. Iedere fiets is uniek! Het is een feest om na een paar weken uw persoonlijke fiets in ontvangst te mogen nemen, maar ook wij beleven er iedere keer weer veel plezier aan. Wij halen veel genoegen uit het samenstellingsproces, van begin tot eind, en hopen - nee, wij weten het zeker - dat u dat ook zult doen.

Uiteindelijk is het fietsplezier geheel aan u!