Cannondale Mavaro Neo - Comfortabele en veilige E-bike met Bosch middenmotor.

Van de Cannondale Mavaro Neo hebben wij twee varianten in de winkel staan: de Neo 1 en de Neo 2. De eerste is enkel in damesuitvoering verkrijgbaar. Hieronder leest u meer over de eigenschappen en de voornaamste verschillen van beide Mavaro Neo E-bikes.

Cannondale is een Amerikaans fietsmerk, maar we hebben het met de Mavaro Neo tóch over een 'Hollands' kwaliteitsproduct! De Amerikanen weten heel goed dat 'wij fietsgekke Hollanders' opvallend strenge en vaak afwijkende eisen aan onze fietsen stellen. Zo ook aan de E-bikes. Cannondale besloot daarom haar nieuwe E-bikes speciaal voor de Nederlandse consument te ontwikkelen. De Amerikanen zeiden zelfs tegen elkaar: "Let's make Holland great again!" en ze besloten alle Cannondale E-bikes in een compleet nieuwe fabriek in Oldenzaal te fabriceren!

Cannondale-Mavaro-Neo-City-2-2019-blauw

De Mavaro Neo is een doorontwikkeling van de Mavaro, welke jaren geleden de eerste Cannondale E-bike was die volgens onze strenge Hollandse eisen ontwikkeld werd. Bij de nieuwe Neo heeft Cannondale nóg meer de nadruk gelegd op comfort, stabiliteit en veiligheid. Dit hebben ze onder andere gedaan door de gewichtsverdeling en de zithouding te optimaliseren, maar ook door toepassing van een kleinere wielmaat. Namelijk 27,5" velgen in combinatie met relatief brede banden.

Met deze sterke en brede wielen rolt de Mavaro Neo met meer gemak en lekker comfortabel over oneffen ondergronden. Grindpaadjes, kinderkopjes en stoeprandjes vormen nu geen gevaar meer. Met zijn stabiele en comfortabele rijgedrag en overzichtelijke rechtop zithouding schept de Cannondale Mavaro Neo zelfs bij de meest 'kritische kaaskop' veel vertrouwen.

Cannondale Mavaro Neo frame

Stabiel aluminium frame

Onderzoek wees uit dat de Nederlanders geneigd zijn hun fiets flink te (over)belasten door al hun spullen en tassen aan de fiets hangen en juist zo min mogelijk op het lijf te dragen. Wij Hollanders verlangen dus een stabiel frame, een stevige bagagedrager en een set sterke wielen.

Cannondale heeft de Mavaro daarom een zeer stijf aluminium frame en een set sterke wielen met dikke banden gegeven. De bagagedrager is berekend op 25 kilo. Resultaat: de Mavaro Neo heeft een strak en veilig rijgedrag, ook met veel boodschappen achterop.

Bosch middenmotor

De Mavaro Neo 1 is uitgerust met een Bosch Performance CX middenmotor. Deze motor zoemt een beetje doordat er een tandwieloverbrenging in de motor zit. De nieuwe BOSCH Active Line PLUS heeft een zogeheten 'direct drive' en is door het ontbreken van de interne tandwielen lekker stil. Dit type motor bevindt zich in de Mavaro Neo 2

De Mavaro Neo 1 is gezegend met een 500Wh accu. De Neo 2 moet het met 400Wh moet doen.

Cannondale Mavaro Neo Bosch Active PLUS
cannondale mavaro neo transmissie

Derailleur-versnellingen

Beide varianten van de Mavaro Neo zijn voorzien van 10-speed Shimano Deore derailleurversnellingen. Het bereik is ruim voldoende voor de meeste heuvelachtige gebieden. Schakel daarbij de ondersteuning in en je komt gegarandeerd met gemak alle heuvels over. Eenmaal op de top aangekomen kan je heerlijk ontspannen genieten van het uitzicht zonder helemaal buiten adem te zijn.

Weet wel: om optimaal te blijven presteren, hebben de open ketting, tandwielen en derailleur regelmatig onderhoud nodig!

 

Accu in het midden

Bij de originele Mavaro huist de accu in de bagagedrager. Bij de Mavaro Neo bevindt de accu zich echter in het midden van de fiets, recht boven de motor. Deze plaatsing levert een optimale gewichtsverdeling op, wat resulteert in een stabiel en wendbaar rijgedrag.

De accu is afneembaar en daarachter, ín de zitbuis, zit een handig gereedschapssetje verstopt. Deze zal je zelf waarschijnlijk weinig tot nooit nodig hebben, hooguit om je stuur eens te verstellen, maar je kunt er wel mooi de 'barmhartige Samaritaan' mee uithangen voor pechvogels die niet op zo'n degelijke Cannondale rijden. 😉

Cannondale Mavaro toolkit
Cannondale Mavaro Neo schijfrem

Hydraulische Shimano schijfremmen

De Mavaro Neo is uitgerust met hydraulische schijfremmen van Shimano, want goede remmen zijn bij een dergelijk krachtige E-bike en in heuvelachtige gebieden geen overbodige luxe!

Schijfremmen hebben als voordeel dat ze krachtig en goed gedoseerd kunnen vertragen en toch weinig handkracht vragen. Eén of twee vingers aan de remhendel is voldoende.

Verder presteren de schijfremmen ook onder de natte Hollandse weersomstandigheden nog even goed.

Het nadeel van schijfremmen is wel dat ze kunnen piepen. Dat voorkomen wij door ze altijd eerst goed in te remmen en ze dienen goed vetvrij gehouden te worden.

Verende voorvork

De Mavaro Neo 2 is uitgerust met een conventionele verende voorvork van SR Suntour. Deze heeft een veerweg van 63mm en levert samen met de extra brede banden lekker veel comfort. De vork vangt de grotere klappen op en de banden filteren de kleine oneffenheden en trillingen effectief weg.

De Neo 1 is voorzien van een meer hoogwaardige vork van Cannondale zelf; de HeadShok Fatty. Dit is een speciale verende voorvork waarbij het veermechanisme ín het balhoofd verwerkt is. De HeadShok Fatty weegt minder dan conventionele telescopische vorken en reageert heerlijk soepel dankzij de geleiding met naaldlagers. Bijkomend voordeel is dat de vorkpoten geschikt zijn voor de montage van lowriders, wat de Mavaro Neo 1 ook geschikt maakt als vakantiefiets.

Cannondale Mavaro RockShox verende voorvork

Cannondale bezuinigt niet op kwaliteit!

Zoals we van Cannondale mogen verwachten, zijn beide Mavaro Neo varianten samengesteld met veel kwaliteitsonderdelen. Zo zien we o.a. extra degelijke aluminium spatborden, goede B&M verlichting, een stevige Racktime bagagedrager met geïntegreerd achterlicht, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende en comfortabele Schwalbe anti-lek banden, ergonomisch gevormde handvatten en pedalen met een extra groot oppervlak. Helemaal top!

Cannondale Mavaro Neo details

CANNONDALE MAVARO NEO 2019 MODELLEN

2019 Mavaro Neo 1


Cannondale-Mavaro-Neo-City-1-2019-blauw

VERSNELLINGENShimano Deore 1x10 derailleur
MOTORBosch Performance CX (niet geruisloos)
ACCUBosch Powerpack 500Wh

2019 Mavaro Neo 2


Cannondale-Mavaro-Neo-City-2-2019

VERSNELLINGENShimano Acera 1x9 derailleur
MOTORBosch Active Line Plus (geruisloos)
ACCUBosch Powerpack 400 Wh

Cannondale-Mavaro-Neo-2-Heren-2019

Cannondale test rideCannondale Mavaro Neo testen?

We kunnen nog véél meer over deze mooie Cannondale Mavaro Neo E-bikes vertellen, maar we nodigen je liever uit om er lekker mee te gaan rijden! Eén proefrit zegt meer dan 1000 woorden.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. De Cannondale Mavaro Neo testfietsen staan voor je klaar!