De Cannondale Trail Neo is de elektrische versie van de populaire Trail mountainbike.

De aluminium hardtail Cannondale Trail mountainbikes kunnen qua stuurgedrag en rijgevoel heel goed concurreren met duurdere, veelal carbon, modellen van meerdere merken. De doordachte geometrie en Cannondale's enorme ervaring met hoogwaardige aluminium frames maken hier het verschil. De elektrische Trail Neo profiteert van alle sterke eigenschappen van de gewone Trail, maar voegt daar nog mechanische doping aan toe met het elektrische Shimano Steps systeem.

Cannondale Trail Neo 2019

Elektrische mountainbikes zijn sterk in opkomst, maar toch hebben veel recreatieve mountainbikers nog altijd hun twijfels over het bestaansrecht ervan. Waarom zou je een mountainbike met elektrische ondersteuning willen hebben? De antwoorden op deze vraag zijn simpel, maar bijna altijd ook heel persoonlijk. En dus gaan wij de antwoorden hier niet geven. Als je zelf eenmaal het punt hebt bereikt dat je aan zo'n E-MTB toe bent, dan wéét je het gewoon.

Vervolgens rest enkel nog de vraag: "Welke moet ik hebben?". Kom dan maar eens een uitgebreide proefrit op deze Cannondale Trail Neo maken en ontdek het antwoord op je vraag zelf.

Toegankelijke geometrie

De geometrie heeft de ideale balans tussen levendigheid op technische paadjes en een vertrouwenwekkende stabiliteit. De balhoofdhoek van 68° biedt de stabiele en vertrouwde controle die je nodig hebt om de afdalingen te bedwingen.

De Trail is voorzien van een korte stuurpen en een breed stuur, voor maximale controle op ruig terrein. De prettige semi-rechtop zithouding geeft je net dat beetje extra comfort, wat op de echte wedstrijdfietsen vaak ver te zoeken is. Afzien moet wel leuk blijven, natuurlijk!

2019 noviteiten

De Cannondale Trail Neo is voor modeljaar 2019 geheel vernieuwd. De belangrijkste verbetering is het nieuwe frame met de geïntegreerde accu. Deze bevindt zich niet meer óp de onderbuis, maar is nu ín de onderbuis weggewerkt. Dat is niet alleen mooier om te zien, maar het stuurt dankzij die mega-dikke onderbuis ook nog eens veel strakker en stabieler.

Verder zijn er nu twee varianten van de Trail Neo verkrijgbaar: de Neo 1 en de Neo 2. Het basismodel, de Neo 2, is de directe opvolger van de 2018 Neo. Dit model is zeer prijsbewust samengesteld met Shimano Deore 1x10 versnellingen en een degelijke RockShox Judy Silver TK verende voorvork. Cannondale ontdekte echter dat er meer vraag kwam naar hoogwaardigere E-MTB's en dus voegden ze de Neo 1 aan het assortiment toe. Dit topmodel is uitgerust met diverse hoogwaardigere onderdelen, zoals de 1x12 versnellingen van SRAM, de Shimano MT520 remmen en Maxxis Ardent 29 x 2.4" banden.

Maar het mooiste element aan de Neo 1 is de toepassing van Cannondale's nieuwste éénarmige voorvork, de Lefty Ocho!

Cannondale Trail Neo Lefty Ocho 2019

 

2019 Cannondale Trail Neo 1


Cannondale Trail Neo 1 2019

FRAMESmartForm C2 Alloy met geïntegreerde 504Wh Li-ion accu
VOORVORKLefty Ocho Alu, 100mm
VERSNELLINGENSRAM GX Eagle 1x12
REMMENShimano MT520 schijfremmen, 180/180mm
PRIJS€4.199,-

2019 Cannondale Trail Neo 2


Cannondale Trail Neo 2 2019

FRAMESmartForm C2 Alloy met geïntegreerde 504Wh Li-ion accu
VOORVORKRockShox Judy Silver TK Solo Air, 100mm
VERSNELLINGENShimano Deore 1x10
REMMENShimano MT200 schijfremmen, 180/180mm
PRIJS€2.999,-

SmartForm C2 aluminium frame

De Cannondale Trail Neo zit vol met kenmerken en technologie afkomstig uit meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerpen van aluminium fietsen. Zo zijn de buizen van het frame vervaardigd van hoogwaardig SmartForm C2 aluminium.

De ruime ervaring van Cannondale met het bewerken van aluminium leidt ertoe dat de het Trail Neo frame mooier is dan veel alternatieven van de concurrentie.

De korte achtervork zorgt voor een behendig en wendbaar gevoel en de resulterende goede gewichtsverdeling biedt geweldige tractie op steile beklimmingen. In dit geval ook geholpen door de elektrische ondersteuning van het Shimano Steps systeem.

Cannondale Trail Neo frame

Shimano Steps logo

Met 250 Watt is de SHIMANO STEPS E8000 middenmotor sterk genoeg voor de steilste klimmen. Met een gewicht van slechts 2,8 kg is de Shimano Steps één van de lichtste motoren op de markt.

De motor en de accu bevinden zich beide in het midden van de fiets, wat ideaal is voor een goede gewichtsverdeling en een wendbaar rijgedrag. De li-ion accu heeft een 'tankinhoud' van 504 Wh. Over de haalbare actieradius kunnen we niets zinnigs zeggen, want die is afhankelijk van zeer veel factoren, zoals onder andere de omstandigheden van de route, de soorten ondergrond, je rijstijl, je schakelgedrag en je eigen gewicht.

Wees alsjeblieft wel een beetje aardig voor je fietsvrienden en zet de motor niet te vaak in de Boost-stand, want de Shimano Steps motor dendert dan met gemak door tot 25 km/u.

Cannondale test centerCannondale Trail Neo testen?

Over deze Cannondale E-MTB moeten we eigenlijk niet teveel kletsen. JE MOET ER LEKKER MEE RIJDEN!
Je mag er van ons zó het bos mee in!

Stuur ons even een berichtje middels het contactformulier hieronder of bel ons om te laten weten dat je eraan komt en dan zorgen we dat de Cannondale Trail Neo, of één van onze andere Cannondale E-bikes, met een volle accu voor je klaar staat.