De Cannondale F-Si is speciaal ontwikkeld voor de professionele wedstrijdrijders.

Maar... gelukkig voor ons maakt Cannondale ook meerdere civiele versies van de wedstrijd-F-Si's. Voor iedereen die plezier beleeft aan snelle cross-country-ritten, maar er niet zijn/haar brood mee hoeft te verdienen. De Cannondale F-Si hardtail heeft een ultralicht carbon frame en de korte achtervork en de uitgekiende geometrie geven stabiliteit en wendbaarheid die jij nodig hebt op uitdagend terrein. De 2019 F-Si is ook de eerste mountainbike van Cannondale die profiteert van de nieuwe Lefty OCHO éénarmige voorvork!

Cannondale F-Si 2019

De stuurgeometrie biedt je het beste van twee werelden: rustig en stabiel op hectische afdalingen, en toch snel en wendbaar op ander terrein. De Cannondale F-Si zorgt ervoor dat jouw vermogen wordt omgezet in prestaties. Hij heeft stijfheid op precies de juiste plekken dankzij het Ai-achterwiel met gelijke spaakhoek aan beide zijden, de oversized BB30a bracketas, de superkorte liggende achtervork en een BallisTec Carbon constructie. Wat deze termen precies betekenen, leggen we hieronder uit.

Hoogwaardige Carbon frames

De Cannondale F-Si is leverbaar met twee soorten carbon frames:

  • Hi-Mod BallisTec Carbon
  • BallisTec Carbon

High-Mod staat voor High Modulus carbonvezels. Het verschil tussen High-Mod or not? Voornamelijk het gewicht.

Cannondale's frames worden ontworpen volgens de 'System Integration' filosofie en dát is waarmee Cannondale zich écht onderscheidt van de massa. Wat SI precies betekent en wat BallisTec Carbon is, wordt in onderstaande video's uitgelegd.

Ai: Asymmetrische Integratie

Ai betekent dat Cannondale bij het optimaliseren van de aandrijflijn geen genoegen neemt met de standaard onderdelen van o.a. Shimano en Sram wanneer deze vergaande verbeteringen in de weg staan. Daarom ontwikkelt Cannondale veel cruciale onderdelen zelf.

Cannondale's Ai offset-aandrijving heeft superkorte liggende achtervorken voor extra tractie en een levendig stuurgedrag, zonder dat de bandenvrijheid eronder lijdt of dat je beperkt wordt tot een enkelvoudig kettingblad.

Nog een groot voordeel van Ai, en misschien wel het primaire doel, is dat dit een symmetrisch gespaakt achterwiel mogelijk maakt! Dat is sterker en rijdt nèt weer een stukje strakker.

En dit alles begint met één klein onderdeel: Cannondale's eigen BB30 bracketas.

Lefty OCHO

De beste XC-vork. Punt!

Alle F-Si modellen zijn uitgerust met Cannondale's nieuwste éénarmige bandiet voor'vork', de Lefty OCHO. Dat doet Cannondale natuurlijk niet voor niets. Er zijn simpelweg geen standaard vorken op de markt die aan Cannondale's hoge eisen voldoen. Het kan áltijd beter en daarom doen ze het maar zelf. Voor modeljaar 2019 introduceert Cannondale de lichtste, stijfste en soepelste Lefty ooit: de OCHO.

Het F-Si frame en de voorvork zijn naar elkaar toe ontworpen. Door zijn ongelooflijke stijfheid (met slechts één arm!), unieke geometrie, lage onafgeveerde gewicht en superieure veerkarakteristiek levert de Lefty OCHO je een ongeëvenaarde stuurprecisie en controle.

Cannondale biedt twee uitvoeringen van de Lefty OCHO. Eén van carbon (1.446 gram) en een voordeligere aluminium versie (1.735 gram). Beide hebben een veerweg van 100mm. In de video hieronder vertelt Cannondale er meer over.

Cannondale-FSI-tapered-HEADTUBE-01_LM

Tapered balhoofd

Cannondale-FSI-SeatClamp

Onzichtbare zadelpenklem

Cannondale-Speed-Release-achteras

Speed Release achteras

Cannondale-FSI-FlatMount-rem

Flatmount rembevestiging

2019 CANNONDALE F-Si SERIE

Cannondale F-Si Hi-Mod
World Cup 2019


Cannondale F-Si Hi-Mod World Cup 2019

FRAMEBallisTec Hi-Mod Carbon
VOORVORKLefty OCHO Carbon, 100mm
VERSNELLINGENSRAM XX1 Eagle
REMMENSRAM Level Ultimate schijfremmen
WIELENENVE M525 Carbon

Cannondale F-Si
Hi-Mod 1 2019


Cannondale F-Si Hi-Mod 1 2019

FRAMEBallisTec Hi-Mod Carbon
VOORVORKLefty OCHO Carbon, 100mm
VERSNELLINGENSRAM XX1/X01 Eagle
REMMENSRAM Level TLM schijfremmen
WIELENCannondale HollowGram Carbon

Cannondale F-Si
Carbon 2 2019


Cannondale F-Si Carbon 2 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty OCHO Carbon, 100mm
VERSNELLINGENSRAM X01 Eagle
REMMENShimano XT schijfremmen
WIELENCannondale HollowGram Carbon

Cannondale F-Si
Carbon 3 2019


Cannondale F-Si Carbon 3 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty OCHO, 100mm
VERSNELLINGENSRAM GX Eagle
REMMENSRAM Level T schijfremmen
WIELENStan's NoTubes Crest MK3

Cannondale F-Si
Carbon 4 2019


Cannondale F-Si Carbon 4 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty OCHO, 100mm
VERSNELLINGENSRAM 12-speed TBA
REMMENShimano MT500 schijfremmen
WIELENWTB STX i23 TCS

Cannondale F-Si
Carbon 2 Women's 2019


Cannondale F-Si Carbon 2 women 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty OCHO, 100mm
VERSNELLINGENSRAM 12-speed TBA
REMMENShimano MT500 schijfremmen
WIELENWTB STX i23 TCS

Keuzestress?

Zoals je hierboven kunt zien, worden de Cannondale F-Si mountainbikes geleverd met verschillende afmontages, remmen, velgen, banden, enz. We informeren je in de winkel graag over de eigenschappen van alle onderdelengroepen, rem- en veersystemen en wielsoorten.

Voor de best mogelijke zitpositie is maat S voorzien van 27.5"-wielen en M t/m XL hebben 29" wielen.

 

Cannondale F-Si testen?

Fietsen testen

Het is sterk aan te raden om eerst eens lekker proef te rijden op zo'n mooie carbon Cannondale XC hardtail. We hebben testexemplaren voor je klaar staan, want wij doen mee aan Cannondale's "First testride, then decide"-programma! Het is eventueel ook mogelijk om twee modellen na elkaar te testen, zodat je bijvoorbeeld de Full-Suspension Cannondale Scalpel Si kunt vergelijken met de hardtail F-Si.