De Cannondale Scalpel-Si is de ultieme fully voor ruig Cross-Country-racen.

De Cannondale Scalpel is een full-suspension mountainbike die speciaal is ontwikkeld voor de Worldcup XC-rijders, marathonrijders en iedereen die geniet van snelle Cross-Country-ritten. Het is de lichtste en stijfste XC-fully ter wereld, met een radicaal nieuwe XC-geometrie voor beter klimmen, ruiger afdalen en het vernederen van de concurrenten (lees: je buurman/buurvrouw, trainingsmaat, vader/moeder, zoon/dochter, collega's, enz).

Cannondale Scalpel Si 2019

De Cannondale Scalpel-Si heeft een nogal bijzondere geometrie: korte liggende achtervorken voor tractie en wendbaarheid, een vlakke balhoofdhoek voor stabiliteit bij hoge snelheid en een krappe naloop voor verfijnde stuureigenschappen bij lagere snelheden. XC-wendbaarheid gecombineerd met allmountain-stabiliteit. Dit is een perfecte Fully voor Cross-Country!

WARNING!

Pro XC-geometrie!

De sportieve XC-houding zorgt voor een lage platte rug en een centraal gelegen zwaartepunt. Dit is geen fiets voor toerders!

Kan jij dat aan?

Ai: Asymmetrische Integratie

Ai betekent dat Cannondale bij het optimaliseren van de aandrijflijn geen genoegen neemt met de algemene standaard onderdelen van o.a. Shimano en Sram. Deze kunnen vergaande verbeteringen in de weg staan en daarom ontwikkelt Cannondale veel cruciale onderdelen zelf.

Cannondale's Ai offset-aandrijving heeft superkorte liggende achtervorken voor superieure tractie en een levendig stuurgedrag, zonder dat de bandenvrijheid eronder lijdt of dat je beperkt wordt tot een enkelvoudig kettingblad. Dit alles begint met één klein onderdeel: de BB30 bracketas.

Hoogwaardige frames

De Cannondale Scalpel-Si is leverbaar met drie soorten frames:

  • SmartForm C1 Aluminium (lichtgewicht)
  • BallisTec Carbon (super lichtgewicht)
  • Hi-Mod BallisTec Carbon (ultra lichtgewicht)

Alle varianten hebben een ultra lichte carbon demper link en zijn superstrak afgewerkt. De frames zijn voorzien van uitwisselbare kabelgeleiders die geschikt zijn voor elke mogelijke kabelconfiguratie, waaronder het elektronische Di2 schakelsysteem. De Di2-accu is mooi en goed toegankelijk in de bovenbuis geïntegreerd en het is mogelijk om zowel een Stealth seatdropper als Di2 tegelijk te gebruiken.

Lefty OCHO

De beste XC-vork. Punt!

Alle Scalpel-Si mountainbikes zijn, op het basismodel na, uitgerust met Cannondale's nieuwste éénarmige voor'vork', de Lefty OCHO. Dat doet Cannondale natuurlijk niet voor niets. Er zijn simpelweg geen standaard vorken op de markt die aan Cannondale's hoge eisen voldoen. Het kan áltijd beter en daarom besloten ze zelf maar een voorvork te ontwikkelen. Van de Lefty voorvork bestaan nu al meerdere generaties die ieder jaar steeds een beetje beter werden. Voor modeljaar 2019 introduceert Cannondale de lichtste, stijfste en soepelste Lefty ooit: de OCHO.

Door zijn ongelooflijke stijfheid (met slechts één arm!), unieke geometrie, lage onafgeveerde gewicht en superieure veerkarakteristiek levert de Lefty OCHO je een ongeëvenaarde stuurprecisie en controle.

Cannondale biedt twee uitvoeringen van de Lefty OCHO. Eén van carbon (1.446 gram) en een voordeligere aluminium versie (1.735 gram). Beide hebben een veerweg van 100mm. In de video hieronder vertelt Cannondale er meer over.

Geïntegreerde kabels

Carbon demper link

Geïntegreerde Di2-accu

Lichtgewicht frame

2019 CANNONDALE SCALPEL CARBON SERIE

2019 Cannondale
Scalpel-Si Hi-Mod
World Cup

Cannondale Scalpel-Si Hi-Mod World Cup 2019

FRAMEHi-Mod BallisTec Carbon
VOORVORKLefty Ocho Carbon
VERSNELLINGENSRAM XX1 Eagle
REMMENSRAM Level Ultimate schijfremmen
WIELENENVE M525 Carbon
PRIJS€9.499,-

2019 Cannondale
Scalpel-Si

Carbon 1

Cannondale Scalpel-Si Hi-Mod Carbon 1 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty Ocho Carbon
VERSNELLINGENSRAM XX1/X01 Eagle
REMMENSRAM Level TLM schijfremmen
WIELENCannondale HollowGram 23 SL Hi-Impact Carbon
PRIJS€7.699,-

2019 Cannondale
Scalpel-Si

Carbon 2

Cannondale Scalpel-Si Carbon 2 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty Ocho Carbon
VERSNELLINGENSRAM X01 Eagle
REMMENShimano XT schijfremmen
WIELENCannondale HollowGram 23 SL Hi-Impact Carbon
PRIJS€6.299,-

2019 Cannondale
Scalpel-Si

Carbon 3

Cannondale Scalpel-Si Carbon 3 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty Ocho Alu
VERSNELLINGENSRAM X01/GX Eagle
REMMENSRAM Level TL schijfremmen
WIELENCannondale HollowGram 23 SL Hi-Impact Carbon
PRIJS€5.499,-

2019 Cannondale
Scalpel-Si

Carbon 4

Cannondale Scalpel-Si Carbon 4 2019

FRAMEBallisTec Carbon
VOORVORKLefty Ocho Alu
VERSNELLINGENSRAM GX/NX Eagle
REMMENSRAM Level TL schijfremmen
WIELENStan's NoTubes Crest S1
PRIJS€4.199,-

2019 CANNONDALE SCALPEL ALU SERIE

2019 Cannondale
Scalpel-Si

Alu 5

Cannondale Scalpel-Si Alu 5 2019

FRAMESmartForm C1 Alloy
VOORVORKLefty Ocho Alu
VERSNELLINGENSRAM NX Eagle
REMMENShimano MT500 schijfremmen
WIELENWTB STX i23 TCS
PRIJS€3.199,-

2019 Cannondale
Scalpel-Si

Alu 6

Cannondale Scalpel-Si Alu 6 2019

FRAMESmartForm C1 Alloy
VOORVORKRockShox Reba RL
VERSNELLINGENShimano XT/SLX
REMMENShimano MT400 schijfremmen
WIELENWTB STX i23 TCS
PRIJS€2.199,-

Keuzestress?

Zoals je hierboven kunt zien, worden de Scalpel-Si mountainbikes geleverd met afmontages van SRAM en Shimano en met verschillende dempers, velgen, banden, remmen, enz. We informeren je in de winkel graag over de eigenschappen van alle onderdelengroepen, rem- en veersystemen, wielsoorten, frames en de pasvorm.

 

Cannondale Scalpel testen?

Cannondale Scalpel testenHet is sterk aan te raden om eerst eens lekker proef te rijden op zo'n high-tech Cannondale fully. We hebben testexemplaren voor je klaar staan, want we doen mee aan Cannondale's "First testride, then decide"-programma! Het is eventueel ook mogelijk om meerdere modellen te testen, bijvoorbeeld om het verschil tussen deze Fully en de hardtail F-Si eens te ervaren.