Idworx logo

Idworx fietsen

BongersBikes is uw Premium Idworx dealer voor Apeldoorn en wijde omgeving.

Idworx is een high-end fietsmerk dat in 1999 werd opgericht door Gerrit Gaastra. De fietsen worden geproduceerd bij Gaastra's bedrijf Bike Basics in Duitsland. Dit is volgens Gerrit geen fabriek, maar een atelier dat mooie fietsen bouwt.

BikeBasics logoGerrit Gaastra is de achterkleinzoon van Batavus-oprichter Andries Gaastra en zoon van Andries Gaastra de Tweede, de man die in 1974 het merk Koga oprichtte. De vierde generatie Gaastra bouwt sinds 1999 aan zijn eigen topmerk Idworx en vanaf eind 2011 aan het lager in de markt gepositioneerde submerk Gaastra.

Waar de eerdere Gaastra-merken Batavus en Koga ooit opgegaan zijn in de Accell-groep, daar hecht Gerrit heel veel waarde aan zijn zelfstandigheid en zakelijke vrijheid. Of zoals hij zijn bedrijf zelf omschrijft: “The Independent Bikery with a Cycling Heart.”

Ontwikkeld tot in de perfectie

Idworx specialiseert zich in topklasse trekkingfietsen, E-bikes en mountainbikes, welke allemaal tot in de perfectie worden ontwikkeld. Wie de man en zijn fietsen een beetje kent, weet dat Gerrit een enorme perfectionist is. Een man van de details die het bouwen van fietsen bijna tot een exacte wetenschap heeft verheven en daarbij aan zichzelf, zijn bedrijf en het product de allerhoogste eisen stelt. Dat blijkt niet alleen uit het hoge afwerkingsniveau en de technische uitvoering van de fietsen, maar ook uit de hele organisatie en inrichting van het bedrijf Bike Basics. Daar is alles, maar dan ook werkelijk alles tot in de puntjes, boutjes, moertjes, nippeltjes en kabeltjes gestructureerd. De strakke organisatie, de perfecte orde en het vergaande oog voor detail zijn indrukwekkend.

Idworx fabriek

De Idworx-Gaastra-filosofie

Fietsen van Idworx zijn sterk, betrouwbaar, onderhoudsarm, zo licht mogelijk en breed inzetbaar. Volgens de Idworx-Gaastra-filosofie zijn zijn fietsen pas “perfect” als deze voldoen aan de hoge en uitgebreide eisen van ervaren fietsers en nieuwe maatstaven zet waar de concurrentie haar tanden een tijdje op stuk kan bijten.

De fietsen van Idworx worden volgens onderstaande filosofie ontwikkeld.

Idworx fietsen moeten - in deze volgorde van prioriteit en niet andersom:

  1. extreem duurzaam en betrouwbaar zijn
  2. bij zo min mogelijk onderhoud lang en optimaal functioneren
  3. binnen een zo breed mogelijk toepassingsgebied maximaal rijplezier bieden
  4. binnen het kader van bovenstaande voorwaarden zo licht mogelijk zijn.

Pas dan heeft u een fiets waarmee u altijd volop kunt genieten op elke weg of in elk soort terrein.

Gerrit Gaastra.

Idworx monteert de high-end aluminium en titanium frames uitsluitend af met de beste onderdelen die er verkrijgbaar zijn. Als een standaard onderdeel niet aan de eisen van Gerrit voldoet, dan laten hij dit onderdeel desnoods volgens de hoge Idworx-eisen nieuw ontwikkelen en exclusief voor zijn eigen merk fabriceren.

De keus voor het beste van het beste is dus door Gerrit Gaastra al voor je gemaakt. Zo maakt Idworx gebruik van Rohloff versnellingsnaven, Pinion versnellingsbakken, Magura Firmtech hydraulische velgremmen, speciale HOPE schijfremmen, SON verlichting, speciale Rigida velgen, Tubus bagagedragers en nog veel meer. Mocht dit voor jou nog niet goed genoeg of 'eigen' genoeg zijn, dan is jouw ideale Idworx op het gebied van sturen, handvatten, zadels, banden, pedalen, e.d. in overleg met ons te personaliseren.

 

Idworx testen?

Eén proefrit zegt meer dan duizend woorden. Kom gezellig langs en ervaar de verschillende modellen zelf. Alle showmodellen in onze winkel zijn beschikbaar voor uitgebreide proefritten.