Wil je een topklasse trekkingfiets met Rohloff en schijfremmen? Alsjeblieft: de Idworx All Rohler! Deze robuuste trekkingfiets met de uiterst duurzame Rohloff-naaf verenigt de nooit-eindigende-evolutie van de legendarische Idworx Easy Rohler met de voordelen van schijfremmen. De naam All Rohler zegt het al: dit topmodel is geschikt gemaakt om over alle soorten ondergrond voort te rollen. Altijd, overal, met veel bepakking en in alle weersomstandigheden.

Idworx All Rohler Travel Spec

De All Rohler is initieel ontwikkeld als een pure 'heavy-duty' trekkingfiets. Voor leuke tripjes als een fietsreis rond de wereld bijvoorbeeld. Deze trekkingversie rolt nu onder de naam All Rohler Travel Spec. Later werden er twee lichtere versies aan het assortiment toegevoegd: de Urban Spec en de Light Spec.

We zouden hier graag tot in detail uitleggen waarom de Idworx All Rohler de perfectie op trekkingfiets-gebied benadert (de verschillen ten opzichte van 'gewone' merken zitten in talloze details), maar dan zou deze pagina tientallen A4-tjes lang worden. Dat zullen we je maar besparen...

Feit is dat Idworx inmiddels de status heeft bereikt dat er niet meer met veel woorden beschreven hoeft te worden waaróm en op welke manier hun fietsen zo goed zijn. Net als Rolls-Royce en Bentley, waarvan de hele wereld allang wéét dat ze de beste en meest luxueuze automobielen bouwen. Deze merken hoeven geen mooie marketing-superlatieven meer te gebruiken. Zo is ook de zelfverzekerde Gerrit Gaastra op de website van Idworx opvallend zuinig met toelichtingen en zelflovende bewoordingen. Hij vindt een tot in detail perfect uitgedachte fiets met een superieure bouwkwaliteit en een hoog afwerkingsniveau namelijk heel vanzelfsprekend. Maar dat is het absoluut niet...

Idworx All Rohler frame

Stabiel trekking frame

Maximale stijfheid voor een stabiel en veilig rijgedrag onder last van zware bepakking en in snelle afdalingen. Het frame is op meerdere plaatsen verstevigd om de extra krachten die opgewekt worden door de schijfremmen te kunnen verwerken. Het typisch geconstrueerde kruispunt van de bovenbuis, zitbuis en achtervork draagt bij aan de extra sterke constructie.

De kabels lopen allemaal met mooie, ruime bochten buitenlangs om het frame niet onnodig met gaten te verzwakken. De kabelloop is goed uitgedokterd zodat geen enkele kabel slijtplekken in de lak kan maken.

De damesversie heeft een hoge instap, wat absoluut een vereiste is als je veilig met veel bagage wilt kunnen rijden.

Rohloff 14-speed versnellingsnaaf

Over de beroemde Rohloff Speedhub kunnen we kort zijn:

  • 14 interne versnellingen
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
  • Extreem duurzaam
  • Levenslange garantie
Rohloff speedhub
Idworx All Rohler Hope schijfrem

Schijfremmen

Het heeft lang geduurd tot de schijfrem in de trekking-scene geaccepteerd raakte, want de voorkeur lag heel lang bij low-tech velgremmen die onderweg eventueel zelf te repareren of te vervangen zijn. Schijfremmen werden in de loop der jaren echter steeds betrouwbaarder en de nadelen begonnen steeds minder op te wegen tegen de voordelen. Toen zelfs Gerrit Gaastra besloot ze op de All Rohler toe te passen, werd de schijfrem heel snel gemeengoed op trekkingfietsen.

De Travel Spec beschikt over speciale heavy-duty Big Disc remmen, welke de remgrepen en remklauwen van het beproefde Hope V2 remsysteem combineert met Idworx' eigen 203 mm grote en 3 mm dikke remschijven. Bij de Urban Spec en Light Spec zijn de standaard Shimano Deore Trekking remmen op te waarderen naar Shimano XT of de robuuste Idworx/Hope remmen.

Ketting of tandriem

We hebben een paar jaar mogen genieten van een pittige discussie met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de trekkingfiets-branche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive, met of zonder kettingkast. Wij hebben al vanaf het begin ervaring met de tandriem en we zijn grote liefhebbers van de Carbon Drive. Inmiddels heeft de tandriem zich ruimschoots bewezen en zijn de gemoederen bedaard. Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels zijn beide systemen gewoon af-fabriek op alle modellen van Idworx te verkrijgen.

Idworx tandriem Rohloff

Topkwaliteit onderdelen

Idworx heeft de All Rohler afgemonteerd met de beste onderdelen die er verkrijgbaar zijn. Zo maakt Idworx gebruik van de superieure SON verlichting, speciale Rigida Darim velgen, Tubus bagagedragers, de beste RVS lagers, Schwalbe banden en ga zo maar door.

Er zijn echter ook veel standaard onderdelen uit de industrie die niet aan de strenge eisen van Idworx voldoen. In dat geval laat Gaastra de meest cruciale onderdelen volgens de hoge Idworx-standaard nieuw ontwikkelen en exclusief voor Idworx fabriceren, zoals bijvoorbeeld de Big Disc remschijven van de Travel Spec, het gehard stalen voortandwiel en de stuuruitslag-begrenzer.

De keus voor het beste van het beste is dus al door Gerrit Gaastra voor je gemaakt. Toch zagen ze bij Idworx nog ruimte voor een aantal opties, zoals extra lichte en sterke carbon velgen, comfort verhogende zadelpennen, een USB oplader aan de naafdynamo, een kettingkast en een aantal lakkleuren. Bekijk de configuratiepagina op de site van Idworx maar eens.

Verder is jouw toekomstige All Rohler met ons assortiment sturen, handvatten, zadels, banden en pedalen in samenwerking met ons te personaliseren.

IDWORX ALL ROHLER MODELLEN

All Rohler URBAN SPEC


Idworx All Rohler Urban Spec

De All Rohler Urban Spec is een ideale allrounder, onder andere voor dagelijks woon-werk verkeer en fietsvakanties binnen Europa. De Urban Spec biedt Shimano Deore Trekking schijfremmen en 50 mm brede Schwalbe Marathon Almotion banden voor meer comfort en minder rolweerstand.

All Rohler LIGHT SPEC


Idworx All Rohler Light Spec

De sportieve All Rohler Light Spec is de snelste All Rohler variant. Met 40 mm brede Schwalbe Marathon G-One banden in combinatie met ultralichte en toch zeer stabiele Idworx DaRim Lite carbon velgen, een extra stijve voorvork en een lichtgewicht bagagedrager.

All Rohler TRAVEL SPEC


Idworx All Rohler Travel Spec

De All Rohler Travel Spec is een heavy-duty trekkingfiets. Uitgerust met de speciale Big Disc Idworx/Hope remmen en 55 mm Schwalbe Marathon Almotion banden voor meer comfort en minder rolweerstand op ruwe wegen. Inclusief extra stijve voorvork, lowriders en een verstevigde achterdrager.

Idworx All Rohler testen?

We kunnen nog véél meer over de All Rohler vertellen, en dat doen we met plezier, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n topklasse Idworx All Rohler rijdt. Geen probleem! Kom maar gezellig langs en probeer één van onze demo-All Rohlers op je gemak uit!

Vul hier de modellen van interesse in.