De Easy Rohler Evo is dé klassieker van Idworx en wordt gezien als dé benchmark voor de ideale trekkingfiets. De Easy Rohler Evo is een zeer hoogwaardige allround trekkingfiets met Rohloff en betrouwbare Magura FIRM-tech velgremmen. De naam Easy Rohler zegt het al: deze fiets is geschikt gemaakt om met gemak over de meeste soorten ondergrond te rollen. En dankzij de duurzame Rohloff-naaf, het superstabiele frame en alle topkwaliteit onderdelen kan dat altijd, overal, in alle weersomstandigheden en met veel bepakking.

We weten niet meer precies de hoeveelste Evolutie dit is, want de Easy Rohler wordt ieder jaar steeds op meerdere punten verbeterd, maar deze ontwikkeling duurt nu al ruim 10 jaar. Met deze fiets zette Gerrit Gaastra de trend van grote 28" wielen met 50mm brede banden, welke uiteindelijk het 26"-segment bijna volledig zou verdringen. Grotere wielen rollen lichter en comfortabeler en hebben door het grotere contactoppervlak meer grip. En met de sterkte van de handgespaakte Idworx-wielen zit het absoluut goed.

Idworx Easy Rohler Evo

We zouden hier graag tot in detail uitleggen waarom de Idworx Easy Rohler de bijna-perfecte allround trekkingfiets is (de verschillen ten opzichte van 'gewone' merken zitten in talloze details), maar dan zou deze pagina tientallen A4-tjes lang worden. Dat zullen we je maar besparen...

Idworx heeft inmiddels de status bereikt dat er niet meer met veel woorden beschreven hoeft te worden waaróm hun fietsen zo goed zijn. Dat hebben Rolls-Royce en Bentley ook al lang niet meer nodig. De hele wereld wéét gewoon dat ze de beste en meest luxueuze automobielen bouwen. Zo is ook de zelfverzekerde Gerrit Gaastra op de Idworx-website opmerkelijk zuinig met toelichtingen. Hij vindt een tot in detail perfect uitgedachte fiets met een superieure bouwkwaliteit en een hoog afwerkingsniveau namelijk heel vanzelfsprekend. Maar dat is het absoluut niet...

Idworx Easy Rohler Evo frame

Stabiel trekking frame

Veilig reizen met veel bepakking vereist een stijf en stabiel frame en de Easy Rohler heeft dat uiteraard.

De Easy Rohler is verkrijgbaar met drie framevarianten:

  • Herenframe (ook aan te raden voor dames die met veel bepakking rijden)
  • Mixed frame (stijf damesframe geschikt voor complete kampeeruitrusting)
  • Comfort frame met lage instap (niet aan te raden i.c.m. voortassen)

De kabels lopen allemaal met mooie, vloeiende bochten buitenlangs, om het frame niet onnodig met gaten te verzwakken. De kabelloop is goed uitgedacht zodat geen enkele kabel tegen de lak schuurt.

Rohloff 14-speed versnellingsnaaf

Over de beroemde Rohloff Speedhub kunnen we kort zijn:

  • 14 interne versnellingen
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
  • Extreem duurzaam
  • Levenslange garantie
Rohloff speedhub
Idworx Easy Rohler Magura FIRM-tech

Magura FIRM-tech velgremmen

De Magura HS33 FIRM-tech remmen zijn zeer betrouwbaar, onderhoudsarm en lekker krachtig. Dit zijn gewoon de beste velgremmen die er bestaan. Punt.

De FIRM-tech remcilinders zijn aan de achterkant aan de vork vastgelast in plaats van aan de voorkant. Dit zorgt voor een óplopende rem die bij hard remmen steeds steviger aangrijpt. Samen met de keramische coating op de velgflanken zorgt dit voor een zeer krachtige, maar ook goed doseerbare vertraging.

Je hoeft ze nooit af te stellen, want de remmen zijn in de fabriek al precies op exact de juiste manier vastgelast. Dankzij de scharnierende bevestigingspunten zijn de remblokken letterlijk in een handomdraai te vervangen. Zonder gereedschap! Rem open draaien, oude blokje eruit klikken, nieuwe blokje erin en de rem weer dichtdraaien. Klaar!

Ketting of tandriem

We zitten nog na te genieten van de pittige discussies met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de trekkingfiets-branche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Beide systemen zijn erg goed, maar hebben natuurlijk ook hun beperkingen. Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive. Wij hebben al vanaf het begin ervaring met de tandriem en we zijn grote liefhebbers van de Gates Carbon Drive. Inmiddels heeft de tandriem zich wel bewezen en zijn de gemoederen bedaard. Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels is ook de tandriem gewoon af-fabriek op de Easy Rohler Evo te bestellen.

Idworx Easy Rohler tandriem

Topkwaliteit onderdelen

De Easy Rohler is afgemonteerd met de beste onderdelen die er verkrijgbaar zijn. Zo maakt Idworx gebruik van de superieure SON verlichting, Tubus bagagedragers, de beste RVS lagers, Schwalbe banden en ga zo maar door.

Er zijn echter ook veel onderdelen van toeleveranciers die niet aan de strenge eisen van Idworx voldoen. In dat geval laat Gaastra bepaalde cruciale onderdelen volgens de hoge Idworx-standaard nieuw ontwikkelen en exclusief voor Idworx fabriceren, zoals bijvoorbeeld de gehard stalen voortandwielen, de extra brede naafdynamo, de velgen en de stuuruitslag-begrenzer.

Gerrit Gaastra heeft dus al het beste van het beste voor je geselecteerd. Toch zagen ze bij Idworx nog ruimte voor een aantal opties, zoals comfort verhogende sturen en zadelpennen, een USB oplader aan de naafdynamo, een tandriem-transmissie of een kettingkast en een aantal lakkleuren. Bekijk de configuratiepagina op de website van Idworx maar eens.

Verder is iedere Easy Rohler met ons eigen assortiment sturen, handvatten, zadels, banden en pedalen in samenwerking met ons te personaliseren.

IDWORX EASY ROHLER MODELLEN

Easy Rohler URBAN SPEC


Idworx-Easy-Rohler-Urban-Spec

De Easy Rohler Evo Urban Spec wordt geleverd met de licht rollende 50 mm brede Schwalbe Big Apple banden, een Tubus bagagedrager en een comfortstuur en -zadel.

Easy Rohler LIGHT SPEC


Idworx-Easy-Rohler-Light-Spec

De Easy Rohler Evo Light Spec weegt iets meer dan 12 kg en heeft snelle 35 mm Schwalbe Kojak banden, een lichtgewicht bagagedragertje en een sportzadel en -stuur. Een slot ontbreekt.

Easy Rohler TRAVEL SPEC


Idworx-Easy-Rohler-Travel-Spec

De Easy Rohler Evo Travel Spec is uitgerust met 50 mm Schwalbe Marathon Supreme banden, lowriders en een verstevigde achterdrager, een trekkingstuur en Idworx' Long Life bottom bracket.

Idworx Easy Rohler testen?

We zouden graag nog véél meer over de Easy Rohler vertellen en laten zien, en dat doen we met plezier bij ons in de winkel, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n topklasse Idworx Easy Rohler rijdt. Geen probleem! Kom maar gezellig langs en maak een uitgebreide proefrit op één van onze demo-Easy Rohlers!

Vul hier de modellen van interesse in.