De Santos Travel Lite is een breed inzetbare, hoogwaardige trekkingfiets met de duurzame en onderhoudsvriendelijke Rohloff-naaf en betrouwbare Magura FIRM-tech velgremmen. Dit is de Range Rover onder de trekkingfietsen; chique en mooi afgewerkt, maar ook enorm robuust, sterk, praktisch en zeer terreinwaardig.

De Travel Lite is gebouwd om véél mee te fietsen, altijd en overal, het hele jaar door, met een minimum aan onderhoud. En dankzij sterke 28" wielen met 50mm brede banden ook op de meest uiteenlopende soorten ondergrond. Deze favoriet is zowel je pakezel op vakantie als je betrouwbare metgezel voor woon-werk verkeer en de dagelijkse boodschappen. Vele fietsreizigers gingen je al voor en de Travel Lite heeft alle delen van de wereld al gezien.

Santos Travel Lite

De Travel Lite is ontwikkeld rond de beroemde Rohloff-naaf met naar keuze een ketting of tandriem. Het is bijna overbodig om de ketting nog te noemen, want Santos is tenslotte dé tandriemspecialist en 99,9% van alle Travel Lites wordt met zo'n fijne tandriem besteld.

Het is bijna onmogelijk om álle doordachte details en de vele beschikbare opties op deze pagina te bespreken en bovendien staan bij de Santos de ontwikkelingen aan de Travel Lite en de optielijst nooit stil. Daarnaast hebben alle Santos-modellen veel overeenkomsten in de uitrusting en hun kwaliteiten. Om daar een beetje duidelijkheid in te scheppen zullen we hieronder uitsluitend de zaken tonen die écht specifiek zijn voor de Travel Lite.

Santos Travel Lite frame

Sterk en mooi afgewerkt aluminium frame

Veilig reizen met veel bepakking vereist een stijf en stabiel frame en de Santos Travel Lite heeft dat uiteraard. Hij heeft een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.

Kenmerkend voor de 'Lite'-serie van Santos is de hoge mate van afwerking. Degelijke pakezels mogen er ook gewoon goed uitzien en dus heeft de Travel Lite een frame met glad afgewerkte lasnaden en geen overbodige nokjes.

Het damesframe heeft een hoge instap, want dat houdt het frame lekker stabiel voor als je met veel bagage reist.

Rohloff-specifiek

De Travel Lite is speciaal ontworpen voor de duurzame Rohloff-naaf. Je zult nergens overbodige derailleur- en kabelnokjes aantreffen.

  • 14 interne versnellingen
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
  • Extreem duurzaam
  • Levenslange garantie

Het spansysteem voor de tandriem is geconstrueerd 'zoals het hoort'; met een excentrisch verstelbare trapas en vaste achterpadden. De vaste achterpadden garanderen een correcte uitlijning van wiel en tandriem en het spansysteem voor de riem of ketting is lekker gebruiksvriendelijk.

Santos Travel Lite Rohloff
Santos Travel Lite Magura FIRMtech remmen

Magura FIRMtech velgremmen

De Magura HS33 FIRMtech remmen van de Travel Lite zijn zeer betrouwbaar, onderhoudsarm en lekker krachtig. Dit zijn gewoon de beste velgremmen die er bestaan. Punt.

De remcilinders zijn aan de áchterkant in plaats van aan de voorkant aan de vork gelast. Dit zorgt voor een óplopende rem die bij hard remmen steeds steviger aangrijpt. Dit zorgt voor een zeer krachtige, maar ook goed doseerbare vertraging.

Je hoeft de FIRMtech remmen nooit af te stellen, want de remmen zijn in de fabriek al precies op exact de juiste manier vastgelast. Dankzij de scharnierende bevestigingspunten zijn de remblokken letterlijk in een handomdraai en zonder gereedschap te vervangen. Rem open draaien, oude blokje eruit klikken, nieuwe blokje erin en de rem weer dicht draaien. Klaar!

Gates CDC tandriem

Een Santos met een tandriem-transmissie van Gates is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem hoeft niet gesmeerd te worden, roest niet en loopt altijd soepel, ook in de vette modder. Een tandriem betekent 'gewoon' heel veel fietsen en lekker weinig onderhoud plegen!

De CDC tandriem gaat gemiddeld 3 tot 4 keer langer mee dan een ketting en is alleen in combinatie met Rohloff leverbaar. Santos is de enige fabrikant die de CDC tandriem nog gebruikt, omdat dit nog altijd de meest duurzame tandriem is. Alle andere fietsmerken hebben zich door Gates naar de iets minder duurzame CDX-riem laten duwen. Santos blijft de CDC gebruiken zolang de voorraad strekt, tenzij Gates eerder met een minstens net zo goed alternatief komt.

Santos Travel Lite CDC tandriem

SANTOS TRAVEL LITE FOTO's

Custombuilt

Iedere Santos is uniek. Je stelt jouw ideale Santos Travel Lite zelf samen aan de hand van een uitgebreide optielijst en uiteindelijk wordt jouw Travel Lite op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd.

Je kunt de Travel Lite uit laten rusten met verschillende soorten bagagedragers, banden, sturen, zadels, handvatten, lampen en accessoires. Dat kan misschien lastig kiezen worden, maar met een beetje hulp van ons en een paar proefritten heb jij je Travel Lite zo samengesteld.

Het moeilijkste deel van het proces blijkt altijd het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Daarbovenop bestaan de SON naafdynamo en de Rohloff-naaf ook nog eens in 6 kleuren! Succes! 

Santos Custom built

Hulp nodig bij het samenstellen?

Maak je maar geen zorgen, het komt heus wel goed. Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Santos Custombuilt-programma. We kennen alle eigenschappen van alle onderdelen en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

Vul hier de modellen van interesse in.