ENRA fietsverzekeringen

Of je nu fietst voor je plezier of je fiets gebruikt voor woon-werkverkeer, jouw fiets brengt je waar je maar wilt en wanneer je dat wilt. En dat wil je natuurlijk graag zo houden! Dan is een goede fietsverzekering geen overbodige luxe. Daarom kan je je fiets via ons verzekeren bij Enra verzekeringen.

Helaas is schade aan de fiets of fietsdiefstal niet geheel te voorkomen. Als je dit overkomt, wil je natuurlijk graag snel en goed geholpen worden en daarom hebben wij voor ENRA gekozen. Naar onze ervaring is ENRA gewoon de meest klantvriendelijke verzekeringsmaatschappij voor fietsen. Zij zorgen samen met ons dat je na schade of diefstal snel weer mobiel bent.

Kies de fietsverzekering die bij je past

Met de ENRA fietsverzekering kun je zowel nieuwe als gebruikte fietsen en E-bikes verzekeren. Ook accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren. ENRA heeft zelfs speciale verzekeringen voor high-speed E-bikes, racefietsen en mountainbikes.

Voor gewone fietsen en 25km-E-bikes heeft ENRA drie verzekeringspakketten: ENRA Basis, ENRA Plus en ENRA Optimaal. Zo kies je zelf wat je verzekert én tegen welke prijs. Bekijk in het schema hieronder wat er gedekt wordt door de verschillende verzekeringspakketten.

Gewone fietsverzekering
fietsverzekering dekking

E-bike fietsverzekering
E-bike fietsverzekering

Premie - aflopend of doorlopend

Bij ENRA kun je je fiets verzekeren voor een vaste periode van drie of vijf jaar. Je betaalt de premie in één keer bij de start van de verzekering.

Je kunt ook kiezen voor een doorlopende fietsverzekering met een looptijd van één jaar. Deze fietsverzekering wordt jaarlijks verlengd tot maximaal 5 jaar. Je kunt de premie per maand of per jaar betalen.

High-speed E-bike verzekering

Bij ENRA verzekeringen kun je ook je high-speed E-bike (een fiets waarvan de trapondersteuning niet stopt na 25 kilometer per uur) verzekeren. Deze wordt volgens de wet als bromfiets gezien en een WA verzekering is verplicht. Je kunt jouw high-speed E-bike echter ook voor diefstal of schade (casco) verzekeren.

highspeed-e-bike-verzekering

Racefiets- en MTB-verzekering

Onderweg kan jouw racefiets of mountainbike het flink te verduren krijgen en schade oplopen. Kies daarom voor de racefiets- en MTB-verzekering van ENRA, dan ben je verzekerd voor:

  • Diefstal uit een afgesloten ruimte
  • Beroving
  • Beschadiging
  • Verhaalsrechtsbijstand
  • Ongevallen opzittenden verzekering
  • ENRA Pechhulp 24/7

Nieuwe fietssleutel nodig?

Bij iedere fietsverzekering wordt de voorwaarde gesteld dat je in geval van diefstal de twee originele sleutels kunt overhandigen. Mocht een sleutel kwijtraken of beschadigen, dan moet je een nieuwe bijbestellen.

Let op!

Als één van de originele sleutels vervangen is, dan moet je dit aan ENRA melden. Als de verzekeraar niet op hoogte is van een vervangen sleutel, dan is de fiets niet verzekerd en krijg je in geval van diefstal niets uitgekeerd!

Als jouw sleutel ín het slot afgebroken is, dan kun je bij ons een nieuw slot laten monteren. Dit dient ook aan de verzekeraar gemeld te worden en als de fiets bij ons gekocht is, regelen wij dit voor je.