Idworx Easy Rohler Pendix eDrive

Idworx Easy Rohler met Pendix

Goede, onderhoudsvriendelijke damesfietsen met Rohloff en een lage instap zijn zeldzaam. En de combinatie Rohloff-versnellingen, tandriem, Firmtech-remmen, lage-instap vind je enkel bij Idworx. Elektrische fietsen die deze unieke combinatie van eigenschappen bezitten bestaan zelfs helemaal niet! Of toch wel?

Wij hebben een Idworx Easy Rohler met lage instap voorzien van een Pendix eDrive middenmotor. Het Pendix systeem bestaat uit een crankstel met een geïntegreerde 250 Watt elektromotor, een trapas met krachtsensor en een accu. De motor zit in de linker crank en hierdoor blijft de gehele aandrijflijn met Rohloff en tandriem behouden. Wij zijn gek op dit soort modulaire elektrische systemen, want deze scheppen veel nieuwe mogelijkheden voor wie aan elektrische ondersteuning toe is, maar binnen de collecties van standaard E-bikes niet kan slagen.

Santos biedt de Pendix eDrive sinds dit jaar af-fabriek als optie aan, maar Idworx niet. Geen probleem! Dan doen we het toch lekker zelf!

Bij deze Idworx Easy Rohler met lage instap kwam het goed uit dat de nokjes voor de bidonhouder hoog op de bovenbuis zitten. Zo blijft, met de accu op de bovenbuis, de lage instap gewoon goed bruikbaar.

Idworx Pendix

De Pendix eDrive is een onderhoudsvrij systeem en samen met de Rohloff-naaf, de tandriem en de Magura Firmtech remmen is dit misschien wel de meest onderhoudsvriendelijke E-bike die er bestaat! De tegenhanger van Santos, de Travel Lite, is met dezelfde technieken uitgerust, maar die heeft niet zo’n praktische lage instap als deze Easy Rohler.

 

Meer lezen over de Pendix eDrive >>