Idworx E-bikes behoren tot de beste ter wereld.

Een Idworx E-bike is één van de meest voor de hand liggende opties voor wie op zoek is naar de allerbeste, fijnst rijdende en duurzaamste E-bike voor woon-werk verkeer, toertochten en/of fietsvakanties.

Idworx E-bikes zijn uitgerust met achterwielmotoren van het merk Alber. Dit doet Idworx niet voor niets, want het achterwielmotor-concept biedt veel praktische en ecologische voordelen. Idworx fietsen worden gebouwd om een leven lang mee te gaan. Daarom moet het elektrische systeem zo lang mogelijk met de fiets mee leven. Eventuele toekomstige service- en compatibiliteitsproblemen dienen daarbij tot een minimum beperkt te worden. En... de fiets moet ook zonder het elektrische systeem bruikbaar blijven!

Lees ons artikel 'Het E-bike dilemma' om meer te leren over waarom Idworx voor achterwielmotoren kiest. Als je nu nog niet aan een E-bike toe bent, maar dit over een paar jaar wel verwacht te zijn, raden we je ook aan dit artikel even te lezen.

Idworx oPinion Ti E-bike

Idworx + Pinion + Alber Neodrives = Idworx E-bike

Gerrit Gaastra en zijn team hebben voor de Idworx E-bikes gekozen voor het Neodrives-systeem van het Duitse merk Alber. Deze is perfect te combineren met de bracket-versnellingen van Pinion. De 250 Watt achterwielmotor heeft een maximum koppel van 40 Nm en draait geheel geruisloos en trillingsvrij. De motor laat op een hele directe, dynamische, maar ook veilige manier zijn krachten los. Hij is erg onderhoudsvriendelijk en vormt geen extra belasting voor de transmissie. Het is zelfs mogelijk om op de motor af te remmen en daarmee wat energie terug te winnen.

Het Neodrives-systeem beschikt over een 'smart MMI': een computer midden op het stuur met bedieningsknoppen naast het handvat. De computer wordt middels een app via Bluetooth aan je smartphone gekoppeld. Een navigatie-functie is optioneel via de app te bestellen.

Alber-Neodrives-Display-Smart-MMI

Bij de Idworx fietsen met externe accu (op de onderbuis) is de capaciteit tot 612 Wh. De nieuwe oPinion eT heeft een geintegreerde V10 accu met een capaciteit van 720 Wh! van Dat is best veel! Hoe ver je daarmee kunt rijden, is een veel gestelde vraag. Echter, over de actieradius kunnen en willen we geen uitspraken doen, want die is van enorm veel factoren afhankelijk, zoals o.a. het gewicht van berijder+bagage, de mate van ondersteuning, de gekozen versnellingen, de bandenspanning, het rijgedrag, de omgevings- en weersomstandigheden, enzovoort, enzovoort...

Gelukkig laat de computer continu de status van de accu zien en geeft hij een prognose van de resterende actieradius. Maar bedenk wel dat deze steeds met de omstandigheden mee verandert en dat de computer niet weet hoeveel klimmen er tussen nu en het volgende stopcontact liggen! Het moet natuurlijk wel een beetje avontuurlijk blijven, toch?

Het Alber Neodrives systeem is een optie t.w.v. €2.799,- . Alle Idworx modellen met Pinion versnellingen zijn als E-bike te bestellen, en alleen de oPinion eT is altijd een E-bike.

Op je toekomst voorbereid met een Idworx

Overweeg je een Idworx fiets aan te schaffen, maar verwacht je over een paar jaar aan een E-bike toe te zijn? Dan zou het zonde zijn om de fiets alweer in te moeten ruilen op een E-bike, maar gelukkig is dit met een Idworx met Pinion geen probleem! Wij kunnen het elektrische systeem met achterwielmotor ook na een paar jaar, op het moment dat jij er aan toe bent, in jouw Pinion-fiets inbouwen.

Heb je al een paar jaar een Idworx E-bike die je om wat voor reden dan ook moet verkopen? Dan kan je twee dingen doen:

Je verkoopt hem gewoon aan een nieuwe liefhebber die zo'n mooie, duurzame E-bike zoekt. Door de stevige aankoopprijs en de lange levensduur zal de fiets niet snel economisch total-loss zijn. De fiets blijft het altijd waard om het up-to-date houden van het elektrische systeem in de standaard onderhoudskosten mee te rekenen.

Als deze verkoop te moeizaam blijkt te gaan, dan kunnen we de elektrische delen altijd nog verwijderen en een normaal achterwiel plaatsen, zodat je je E-Idworx alsnog als een gewone fiets kunt verkopen. Onze ervaring is dat er altijd veel vraag is naar mooie gebruikte Idworxen en dat deze daarom relatief weinig afschrijven.

Idworx E-bike testen?

We kunnen nog véél meer over de Idworx E-bikes vertellen, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n Idworx met Pinion en Neodrives rijdt. Geen probleem! Kom maar gezellig langs en test het zelf!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.