De Idworx Easy Rohler Evo is dé benchmark voor de ideale trekkingfiets.

De Idworx Easy Rohler Evo is een zeer hoogwaardige allround trekkingfiets met Rohloff en betrouwbare Magura FIRM-tech velgremmen. De naam Easy Rohler zegt het al: deze fiets is geschikt gemaakt om met gemak over de meeste soorten ondergrond te rollen. En dankzij de duurzame Rohloff-naaf, het superstabiele frame en alle topkwaliteit onderdelen kan dat altijd, overal, in alle weersomstandigheden en met veel bepakking.

We weten niet meer precies de hoeveelste Evolutie dit is, want de Easy Rohler wordt ieder jaar steeds op meerdere punten verbeterd, maar deze ontwikkeling duurt nu al ruim 10 jaar. Met deze fiets zette Gerrit Gaastra de trend van grote 28" wielen met 50mm brede banden, welke uiteindelijk het 26"-segment bijna volledig zou verdringen. Grotere wielen rollen lichter en comfortabeler en hebben door het grotere contactoppervlak meer grip. En met de sterkte van de handgespaakte Idworx-wielen zit het absoluut goed.

Idworx Easy Rohler Evo

We zouden hier graag tot in detail uitleggen waarom de Idworx Easy Rohler de bijna-perfecte allround trekkingfiets is (de verschillen ten opzichte van 'gewone' merken zitten in talloze details), maar dan zou deze pagina tientallen A4-tjes lang worden. Dat zullen we je maar besparen...

Idworx heeft inmiddels de status bereikt dat er niet meer met veel woorden beschreven hoeft te worden waaróm hun fietsen zo goed zijn. Dat hebben Rolls-Royce en Bentley ook al lang niet meer nodig. De hele wereld wéét gewoon dat ze de beste en meest luxueuze automobielen bouwen. Zo is ook de zelfverzekerde Gerrit Gaastra op de Idworx-website opmerkelijk zuinig met toelichtingen. Hij vindt een tot in detail perfect uitgedachte fiets met een superieure bouwkwaliteit en een hoog afwerkingsniveau namelijk heel vanzelfsprekend. Maar dat is het absoluut niet...

Idworx Easy Rohler Evo frame

Stabiel trekking frame

Veilig reizen met veel bepakking vereist een stijf en stabiel frame en de Easy Rohler heeft dat uiteraard.

De Easy Rohler is verkrijgbaar met drie framevarianten:

 • Herenframe (ook aan te raden voor dames die met veel bepakking rijden)
 • Mixed frame (stijf damesframe geschikt voor complete kampeeruitrusting)
 • Comfort frame met lage instap (niet aan te raden i.c.m. voortassen)

De kabels lopen allemaal met mooie, vloeiende bochten buitenlangs, om het frame niet onnodig met gaten te verzwakken. De kabelloop is goed uitgedacht zodat geen enkele kabel tegen de lak schuurt.

Rohloff 14-speed versnellingsnaaf

Over de beroemde Rohloff Speedhub kunnen we kort zijn:

 • 14 interne versnellingen
 • Groot bereik van 526%
 • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
 • Extreem duurzaam
Rohloff speedhub
Idworx Easy Rohler Magura FIRM-tech

Magura FIRM-tech velgremmen

De Magura HS33 FIRM-tech remmen zijn zeer betrouwbaar, onderhoudsarm en lekker krachtig. Dit zijn gewoon de beste velgremmen die er bestaan. Punt.

De FIRM-tech remcilinders zijn aan de achterkant aan de vork vastgelast in plaats van aan de voorkant. Dit zorgt voor een óplopende rem die bij hard remmen steeds steviger aangrijpt. Samen met de keramische coating op de velgflanken (bij de Travel uitvoering) zorgt dit voor een zeer krachtige, maar ook goed doseerbare vertraging.

Je hoeft ze nooit af te stellen, want de remmen zijn in de fabriek al precies op exact de juiste manier vastgelast. Dankzij de scharnierende bevestigingspunten zijn de remblokken letterlijk in een handomdraai te vervangen. Zonder gereedschap! Rem open draaien, oude blokje eruit klikken, nieuwe blokje erin en de rem weer dichtdraaien. Klaar!

Ketting of tandriem

We zitten nog na te genieten van de pittige discussies met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de trekkingfiets-branche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Beide systemen zijn erg goed, maar hebben natuurlijk ook hun beperkingen. Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive. Wij hebben al vanaf het begin ervaring met de tandriem en we zijn grote liefhebbers van de Gates Carbon Drive. Inmiddels heeft de tandriem zich wel bewezen en zijn de gemoederen bedaard. Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels is ook de tandriem gewoon af-fabriek op de Easy Rohler Evo te bestellen.

Idworx Easy Rohler tandriem

Topkwaliteit onderdelen

Alle Idworx fietsen worden afgemonteerd met de beste onderdelen die er verkrijgbaar zijn. Zo maakt Idworx gebruik van de superieure SON verlichting, Tubus bagagedragers, de beste RVS lagers, Schwalbe banden en ga zo maar door.

Er zijn echter ook veel onderdelen van toeleveranciers die niet aan de strenge eisen van Idworx voldoen. In dat geval laat Gaastra bepaalde cruciale onderdelen volgens de hoge Idworx-standaard nieuw ontwikkelen en exclusief voor Idworx fabriceren, zoals bijvoorbeeld de gehard stalen voortandwielen, de extra brede naafdynamo, de velgen en de stuuruitslag-begrenzer.

Gerrit Gaastra heeft dus al het beste van het beste voor je geselecteerd. Toch zagen ze bij Idworx nog ruimte voor een aantal opties, zoals comfort verhogende sturen en zadelpennen, een USB oplader aan de naafdynamo, een tandriem-transmissie of een kettingkast en een aantal lakkleuren. Bekijk de configuratiepagina op de website van Idworx maar eens.

Verder is iedere Easy Rohler Evo met ons eigen assortiment sturen, handvatten, zadels, banden en pedalen in samenwerking met ons te personaliseren.

Idworx Easy Rohler Evo
Urban

 • Schwalbe Big Ben 50mm banden.
 • Idworx EBB Lite trapas.
 • Geen lowriders.
 • Aluminium velgen.
 • Verstelbaar comfortstuur.

Idworx Easy Rohler Evo
Travel

 • Schwalbe Supreme 50mm banden.
 • Idworx EBB Long Life KK trapas.
 • Tubus Duo lowriders en verstevigde Tubus Logo achterdrager.
 • Aluminium velgen met keramische remvlakken.
 • Verstelbaar trekkingstuur met Ergon handvatten en bar-ends.

Fiets testenIdworx Easy Rohler Evo testen?

We zouden graag nog véél meer over de Idworx Easy Rohler Evo vertellen en laten zien, en dat doen we met plezier bij ons in de winkel, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n topklasse Idworx trekkingfiets met Rohloff nu daadwerkelijk rijdt. Geen probleem! Kom maar gezellig langs en maak een uitgebreide proefrit op één van onze demo-Easy Rohlers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.