Idworx All Rohler

De indrukwekkende Idworx All Rohler is het topmodel van de Idworx trekkingfiets-collectie. De All Rohler is gebouwd voor de zwaardere trektochten, waarbij je de meest uiteenlopende omstandigheden en verschillende soorten ondergrond tegen kan komen. Hij rijdt dankzij zijn grote, 55mm dikke Schwalbe Big Ben banden comfortabel op alle soorten wegen. Ook als je het eigenlijk geen 'weg' meer mag noemen.

De Idworx All Rohler is standaard uitgerust met:

 • Rohloff versnellingsnaaf, zwart geanodiseerd met extra glanzend, dubbel gepolijst oppervlak. Zeer robuust en duurzaam met een levenslange garantie.
 • SON naafdynamo met extra brede body voor een sterker wiel.
 • Hope-Idworx schijfremmen. 
 • Schwalbe Big Ben allroad banden, 28 inch, 55mm breed.
 • Stress Reducer: de stuuruitslag wordt door een nok begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen, koplamp en de bovenbuis niet meer kunnen beschadigen bij een val.
 • Handgespaakte 28" wielen met unieke Idworx Rigida Darim velgen. Extra breed uitgevoerd voor een stabiel rijgedrag in combinatie met de 55mm brede banden.
 • EBB Long Life excentrische trapas-behuizing met geïntegreerde RVS kogellagers voor een extreem lange levensduur en zeer licht lopend bij zware belasting.
 • Tubus bagagedragers. Oerdegelijk en sterk.
 • Titanium zadelpen voor extra comfort.

De Hope schijfremmen op de Idworx All Rohler zijn flink overbemeten en zorgen voor een veilig remgedrag in de snelste en langste afdalingen. Schijfremmen zijn door fanatieke trekkingfietsers lange tijd niet geliefd geweest, omdat het aanbod tot voor kort onvoldoende degelijk en duurzaam was en de voordelen niet opwogen tegen de nadelen. Gelukkig komt daar nu verandering in. Idworx heeft namelijk speciale, extra degelijke 203mm grote en 3,2mm dikke remschijven ontwikkeld. Dit zijn de grootste schijfremmen die ooit op een fiets zijn toegepast.


Schijfremmen belasten de spaken meer dan bij velgremmen het geval is en daarom is het erg belangrijk dat schijfremmen toegepast worden in hele goede, handgespaakte wielen. Met de speciale Idworx Rigida Darim velgen, sterke DT-Swiss spaken, zelfborgende spaaknippels en een vakman achter het spaakapparaat heeft Idworx dat helemaal perfect voor elkaar.

De Idworx All Rohler zit vol met alle innovatieve en goed doordachte Idworx-details, zoals de stekkerloze naafdynamo met externe ononderbroken kabelboom. De naafdynamo maakt contact met de patten van de voorvork en het wiel kan zonder gepruts met de stekkertjes makkelijk uitgenomen worden in geval van een lekke band.

 

Het van een stijlvolle en uiterst duurzame poedercoating voorziene frame is zeer stijf en stabiel en is "Beltdrive-ready", oftewel: er kan ook een tandriem op!

Idworx staat vanaf het begin zeer kritisch tegenover de tandriem en levert de All Rohler daarom standaard met een ketting. De praktijk heeft echter uitgewezen dat Idworx' skepsis niet helemaal terecht is. Wij hebben er al jaren ervaring mee en zijn erg enthousiast over de onderhoudsvriendelijke en duurzame tandriem. Ongeveer 95% van de door ons verkochte Idworxen wordt met een tandriem afgeleverd.

Lees hier meer over de tandriem van Gates >>

Mocht u nog twijfels hebben over de kwaliteit van de tandriem, dan kunt u natuurlijk nog gewoon kiezen voor het extra gehard stalen Heggeman tandwiel met een KMC X1 ketting, eventueel met een kettingkast.

 

 

Om de ketting of tandriem op spanning te kunnen zetten past Idworx een excentrische trapas in het frame toe. Hiermee is gegarandeerd dat het achterwiel altijd recht in de achtervork blijft zitten. Een perfecte uitlijning is in geval van een tandriem namelijk erg belangrijk. De grote bus in het bracket kunt u eenvoudig met een inbussleutel draaien, waardoor de trapas iets verschuift en de ketting of riem op de juiste spanning gesteld wordt. Hiermee kan, indien nodig, ook de uitlijning van de tandriem gecorrigeerd worden. Dit is heel goed door uzelf uit te voeren en bij aflevering van de fiets leren wij u altijd hoe u dit zelf kunt doen.

Opties voor de Idworx All Rohler zijn:

 • The Plug USB-aansluiting op de stuurnok voor het opladen van GPS, accu's, e-reader, smartphone, etc.
 • Glanzend zwarte of knaloranje lak.
 • Kettingkast.
 • Gates tandriem. 

De Idworx All Rohler is verkrijgbaar vanaf € 4,595-

 

Met The Plug
Met kettingkast
Met kettingkast en The Plug
Beltdrive optie

€ 4.745,-
€ 4,695,-
€ 4,845,-
€ 330,-