Idworx Easy Rohler Evo

De Easy Rohler is een breed inzetbare trekkingfiets met een stevig aluminium frame en 28 inch wielen met dikke Schwalbe banden. De Easy Rohler is ontworpen voor lange fietsvakanties met bepakking, maar ook voor dagelijks en recreatief gebruik. In het achterwiel huist de onderhoudsarme en duurzame Rohloff 14-versnellingsnaaf en de fiets is opgebouwd met tal van degelijke onderdelen van gerenommeerde merken. Daarnaast zit de Easy Rohler vol met doordachte details die uniek zijn voor Idworx.

Wie dacht dat de goed uitgedokterde en geprezen Easy Rohler niet meer verbeterd kon worden, heeft het mis. Idworx is altijd op zoek naar mogelijkheden voor verbetering aan zijn trekkingfietsen, hoe klein of hoe groot ook. Idworx heeft tenslotte een reputatie hoog te houden. Voor de Easy Rohler Evo is het bewezen en uitontwikkelde basisontwerp van de Easy Rohler nog weer verder geperfectioneerd.

De vernieuwde Easy Rohler Evo heeft tal van kleine en grote veranderingen ondergaan en is derhalve voorzien van de naamstoevoeging 'Evo'. De belangrijkste verandering is misschien wel de mogelijkheid voor het monteren van een tandriem! De Easy Rohler Evo wordt standaard geleverd met een ketting en kan naar wens door ons uitgerust worden met de Gates beltdrive. De meerprijs voor de duurzame en onderhoudsarme Gates tandriem-overbrenging bedraagt €300,-.

Lees hier meer over de tandriem-overbrenging van Gates >>

 

De Idworx Easy Rohler Evo is opgebouwd met alle typische, goed doordachte details, waar Idworx om bekend staat.

 • Rohloff versnellingsnaaf, zwart geanodiseerd met extra glanzend, dubbel gepolijst oppervlak.
 • Heggemann Long Life Kettingblad uit gehard staal met ongelijk aantal tanden voor een gelijkmatigere slijtage en extra lange levensduur.
 • Extra geharde KMC X1 ketting voor een ongekend lange levensduur.
 • Magura HS33 hydraulische Firmtech remmen. Onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren.
 • SON naafdynamo met extra brede body voor een sterker wiel.
 • Stress Reducer: de stuuruitslag wordt door een nok begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen, koplamp en de bovenbuis niet meer kunnen beschadigen bij een val.
 • Handgespaakte wielen met unieke Idworx Rigida Darim velgen met Carbide-coating en verkleinde spaakgaten. Zeer duurzaam en betrouwbaar.
 • EBB Long Life excentrische trapas-behuizing met geïntegreerde RVS kogellagers. Voor een extreem lange levensduur en zeer licht lopend bij zware belasting.

Idworx heeft veel aandacht besteed aan het verbeteren van de verlichting. Ze laten exclusief voor Idworx, speciale, extra brede SON naafdynamo's maken. De SON naafdynamo's zijn licht en lopen licht. Door de maximale flensbreedte wordt de zijdelingse stijfheid van het wiel voelbaar verhoogd. Afhankelijk van de vergeleken naaf geeft de extra brede SON naaf tussen de 10% en 35% meer stijfheid! 

Bij de Evo is de naafdynamo ontdaan van zijn stekkertjes en deze maakt nu contact met de patten in de voorvork. De plus-pool zit rechts en de min-pool links. Als je nu je wiel uit moet nemen in geval van een lekke band, dan hoef je niet meer met de stekkertjes te prutsen. Gewoon het wiel erin en eruit en klaar!

Voor optimale betrouwbaarheid heeft Idworx een complete 'losse' kabelboom bedacht met zo min mogelijk contactpunten en dus een minimale kans op storing door corrosie. De kabel naar het achterlicht loopt niet meer door het achterspatbord, maar wordt nu langs de liggende achtervork en door de bagagedrager geleid. Typisch Idworx: de kabel is lekker dik en dus veel minder kwetsbaar.

De koplamp is, exclusief voor Idworx, voorzien van een nieuwe reflector die een bredere lichtbundel dichter voor de fiets op het wegdek werpt. De fraaie CNC-gefreesde koplampsteun is verlengd om de lichtbundel zo min mogelijk te verstoren met schaduw van de band. De lamp heeft een lichtopbrengst van maar liefst 80 Lux!

Optioneel kan er gekozen worden voor 'The Plug', een USB-aansluiting op de stuurnok voor het opladen van bijvoorbeeld een smartphone of GPS. Erg handig als je lang onderweg bent!

Verdere opties voor de Idworx Easy Rohler Evo zijn:

 • Zwarte of donker bordeaux rode lak.
 • Glanzend zwarte of blank gepolijste naven en koplamp.
 • Kettingkast.
 • Tubus Duo lowriders

De Easy Rohler Evo is leverbaar in drie framevormen:

 • Herenframe (ook aan te raden voor dames die met veel bepakking rijden)
 • Mixed frame (stijf damesframe geschikt voor complete vakantieuitrusting)
 • Comfort frame (niet aan te raden in combinatie met voortassen)

 

De Idworx Easy Rohler Evo is verkrijgbaar vanaf €3,995-

Met EBB Long Life   
Met kettingkast   
Met "The Plug"   
Met "The Plug" en kettingkast                                                   

Beltdrive optie   

Standaard
€4.095,-
€4.145,-
€4.245,-

+€330,-

De trekkingfiets-website SintChristophorus.nl heeft de Idworx Easy Rohler Evo uitgebreid getest. Lees het testverslag hier >>