Idworx Off Rohler Evo

Wij presenteren u met trots de Idworx Off Rohler Evo. Met zijn stijve aluminium frame, duurzame Rohloff-naaf, sterke 26 inch wielen en robuuste onderdelen is de Off Rohler Evo geoptimaliseerd voor het ruigere trekkingwerk. Hij is erop gebouwd de hele wereld mee rond te kunnen.

Wie dacht dat de goed uitgedokterde en geprezen Off Rohler niet meer verbeterd kon worden, heeft het mis. Idworx is altijd op zoek naar mogelijkheden voor verbetering aan zijn trekkingfietsen, hoe klein of hoe groot ook. Idworx heeft tenslotte een reputatie hoog te houden. De vernieuwde Off Rohler heeft tal van kleine en grote veranderingen ondergaan en is derhalve voorzien van de naamstoevoeging 'Evo'.

De Off Rohler Evo wordt door Idworx standaard geleverd met een KMC X1 ketting en een slijtvast, extra gehard, stalen voortandwiel, maar sinds modeljaar 2013 heeft Idworx ook rekening gehouden met de eventuele wens van de gebruiker om een tandriem te kunnen monteren.

Wij zijn erg blij met het feit dat de Off Rohler Evo nu 'belt-ready' is! Toen de eerste Off Rohler Evo bij ons afgeleverd werd hebben we direct een tandriem met bijbehorende tandwielen gemonteerd.

Lees hier meer over de tandriem-overbrenging van Gates >>

De Idworx Off Rohler Evo is opgebouwd met alle typische, goed doordachte details, waar Idworx om bekend staat.

 • Rohloff versnellingsnaaf, zwart geanodiseerd met extra glanzend, dubbel gepolijst oppervlak.
 • Heggemann Long Life Kettingblad uit gehard staal met ongelijk aantal tanden voor een gelijkmatigere slijtage en extra lange levensduur.
 • Extra geharde KMC X1 ketting voor een ongekend lange levensduur.
 • Magura HS33 hydraulische Firmtech remmen. Onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren.
 • SON naafdynamo met extra brede body voor een sterker wiel. 
 • Stress Reducer: de stuuruitslag wordt door een nok begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen, koplamp en de bovenbuis niet meer kunnen beschadigen bij een val.
 • Handgespaakte wielen met unieke Idworx Rigida Darim velgen met Carbide-coating en verkleinde spaakgaten. Zeer duurzaam en betrouwbaar.
 • EBB Long Life excentrische trapas-behuizing met geïntegreerde RVS kogellagers. Voor een extreem lange levensduur en zeer licht lopend bij zware belasting.

Idworx heeft veel aandacht besteed aan het verbeteren van de verlichting. Ze laten, exclusief voor Idworx, speciale, extra brede SON naafdynamo's maken. De SON naafdynamo's zijn licht en lopen licht. Door de maximale flensbreedte wordt de zijdelingse stijfheid van het wiel voelbaar verhoogd. Afhankelijk van de vergeleken naaf geeft de extra brede SON naaf tussen de 10% en 35% meer stijfheid! 

Bij de Evo is de naafdynamo ontdaan van zijn stekkertjes en deze maakt nu contact met de patten in de voorvork. De plus-pool zit rechts en de min-pool links. Als je nu je wiel uit moet nemen in geval van een lekke band, dan hoef je niet meer met de stekkertjes te prutsen. Gewoon het wiel erin en eruit en klaar!

Voor optimale betrouwbaarheid heeft Idworx een complete 'losse' kabelboom bedacht met zo min mogelijk contactpunten en dus een minimale kans op storing door corrosie. De kabel naar het achterlicht loopt niet meer door het achterspatbord, maar wordt nu langs de liggende achtervork en door de bagagedrager geleid. Typisch Idworx: de kabel is lekker dik en dus veel minder kwetsbaar.

De koplamp is, exclusief voor Idworx, voorzien van een nieuwe reflector die een bredere lichtbundel dichter voor de fiets op het wegdek werpt. De fraaie CNC-gefreesde koplampsteun is verlengd om de lichtbundel zo min mogelijk te verstoren met schaduw van de band. De lamp heeft een lichtopbrengst van maar liefst 80 Lux!

Optioneel kan er gekozen worden voor 'The Plug', een USB-aansluiting op de stuurnok voor het opladen van bijvoorbeeld een smartphone of GPS. Erg handig als je lang onderweg bent! meerprijs The Plug: €150,-

De Off Rohler Evo is voorzien van moddervette Schwalbe Big Ben banden. Deze zijn maar liefst 60 mm. breed en zorgen voor enorm veel grip en lekker veel comfort. Het profiel is geschikt voor allround gebruik en de rolweerstand is dankzij de flexibele LiteSkin wangen en soepele karkas lekker laag.

De extra brede idworx Darim II velg zorgt voor een stabiel stuurgedrag. De velg heeft een speciaal profiel met hoge flanken waarop de Magura remblokken perfect passen. De remvlakken zijn voorzien van een keramische coating voor een lange levensduur en een optimale remwerking, ook bij nat weer en in de modder. Geen enkele andere fabrikant kan deze hoogwaardige velg leveren, want deze worden exclusief door Rigida voor Idworx gemaakt.

De Idworx Off Rohler Evo is uitgerust met de onderhoudsvriendelijke hydraulische Magura remmen met Firmtech techniek. Remblokken vervangen doe je letterlijk in een handomdraai. Zonder gereedschap! Je draait de remcilinders eenvoudig naar buiten en klikt de remblokken er heel makkelijk in en uit. Afstellen is niet nodig, want ze zijn in de fabriek al perfect gepositioneerd. Als je zelf niet technisch bent, dan kan je er niets aan verprutsen. De remblokjes iets strakker stellen kan gewoon tijdens het rijden middels een draaiknop aan de remhendel. 

Idworx gebruikt een excentrische bottom bracket om de ketting (of de optionele tandriem) met behulp van slechts één inbussleutel snel en eenvoudig op spanning te zetten. Het achterwiel zit in een verticale pad waardoor het altijd precies recht in het frame zit en de remmen altijd perfect op de velg uitgelijnd staan. Om vuil te weren is de naad in het bottom bracket netjes afgedicht met een rubberen sealer.

Specificaties van de Idworx Off Rohler Evo

 • Frame: Idworx 'belt-ready' triple butted 6061 T6 aluminium met excentrische bottom bracket.
 • Voorvork: Idworx TF-R 26", compleet aluminium met contact voor Idworx SON 28 Wide Body+ naafdynamo.
 • Versnellingen: Rohloff Speedhub 500/14.
 • Crankset: Truvativ Stylo met Idworx Long Life bottom bracket en 39T gehard kettingblad.
 • Remmen: Magura HS 33 FIRM-tech hydraulische velgremmen.
 • Wielen: Rohloff / Idworx SON 28 Wide Body+ naafdynamo met 26" Idworx Ryde Darim II CSS gecoate velgen.
 • Banden: Schwalbe Big Ben 60-559, vouwbaar.
 • Kleur: Glanzend zwart gelakt met zwarte naven en koplamp.
 • Gewicht: ca. 14,7 kg.

De Idworx Off Rohler is verkrijgbaar vanaf € 4.595,- met ketting.

Bongers Bikes is de eerste fietsenwinkel in Nederland die de Idworx Off Rohler Evo van een tandriem voorzien heeft. De meerprijs voor de Gates Beltdrive bedraagt € 330,-. De ombouw kan direct bij aankoop gerealiseerd worden, maar u kunt daar ook later toe besluiten.

Bij Idworx wordt nergens op kwaliteit bezuinigd. Het moet gewoon perfect zijn. Is de Idworx Off Rohler Evo nu de perfecte trekkingfiets? Of heeft u misschien liever de nog robuustere Titanium variant? Kom langs, maak een uitgebreide proefrit op diverse modellen uit onze trekkingcollectie en oordeel zelf!