Idworx Off Rohler Ti

De Idworx Off Rohler Ti is met zijn titanium frame, Rohloff-naaf, 26 inch wielen en robuuste onderdelen speciaal geconstrueerd voor het ruigere trekkingwerk. Je kan ermee de hele wereld rond. On- en off-road.

De Off Rohler Ti is voor wereldfietsers die alleen het beste van het beste willen en in de meest onherbergzame gebieden voor 100% op hun fiets willen kunnen vertrouwen.

Titanium frame

Titanium als framemateriaal biedt een onovertroffen robuustheid en duurzaamheid. Een titanium frame kan zeer hoge belastingen verwerken voordat het blijvend vervormt. Het risico om na een val het frame te moeten vervangen, is bij titanium verreweg het kleinst. Door de hoge hardheidsgraad is het bijzonder slag- en krasvast. Een krasje kan met een schuursponsje weggepoetst worden.

Titanium heeft een 43% lagere dichtheid dan staal en daardoor kunnen er lichte en stijve frames mee gemaakt worden. De dichtheid van titanium is groter dan die van aluminium en carbon, maar doordat het titanium sterker is, kunnen er dunwandigere buizen mee gemaakt worden.

Titanium wordt, evenals aluminium, tegen corrosie beschermd door een natuurlijke, afsluitende oxidelaag. Het is bijna net zo resistent tegen corrosie als platina en is zelfs bestand tegen strooizout. Een titanium frame hoeft dan ook niet gelakt te worden en is met zijn zijdeglans van een tijdloze schoonheid.

Mooi detail: de merk- en typenaam van de Off Rohler Ti zijn niet op het frame gestickerd, maar op subtiele wijze erin gezandstraald.

Hoogwaardige afmontage

De Idworx Off Rohler Ti is opgebouwd met alle typische, goed doordachte details, waar Idworx om bekend staat.

  • Rohloff versnellingsnaaf, zwart geanodiseerd met extra glanzend, dubbel gepolijst oppervlak.
  • Heggemann Long Life Kettingblad uit gehard staal met ongelijk aantal tanden voor een gelijkmatigere slijtage en extra lange levensduur.
  • Extra geharde KMC X1 ketting voor een ongekend lange levensduur.
  • Magura HS33 hydraulische Firmtech remmen. Onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren.
  • SON naafdynamo met extra brede body voor een sterker wiel. 
  • Stress Reducer: de stuuruitslag wordt door een nok begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen, koplamp en de bovenbuis niet meer kunnen beschadigen bij een val.
  • Handgespaakte wielen met unieke Idworx Rigida Darim velgen met Carbide-coating en verkleinde spaakgaten. Zeer duurzaam en betrouwbaar.
  • EBB Long Life excentrische trapas-behuizing met geïntegreerde RVS kogellagers. Voor een extreem lange levensduur en zeer licht lopend bij zware belasting.

Idworx gebruikt een excentrische bottom bracket om de ketting met behulp van slechts één inbussleutel snel en eenvoudig op spanning te zetten. Het achterwiel zit in een verticale pad waardoor het altijd precies recht in het frame zit en de remmen altijd perfect op de velg uitgelijnd staan. Om vuil te weren is de naad in het bottom bracket netjes afgedicht met een rubberen sealer.

Bij Idworx wordt nergens op kwaliteit bezuinigd. Het moet gewoon perfect zijn.