Idworx Power Rohler

Idworx treedt met de nieuwe Power Rohler toe tot de E-bike markt en stoomt daarmee direct door naar de absolute top. Met de nieuwe Bosch middenmotor gekoppeld aan de 14-versnellings Rohloff-naaf!

De Idworx Power Rohler is de ultieme E-bike om mee op fietsvakantie te gaan. De Power Rohler is superstabiel, comfortabel, degelijk, lichtlopend, zuinig duurzaam en lekker onderhoudsarm.

Idworx is bij de ontwikkeling van de Power Rohler niet over één nacht ijs gegaan. De Idworx power Rohler is niet zomaar een omgebouwde Idworx Easy Rohler, maar hij is rond de Bosch-motor helemaal nieuw ontworpen. De nieuwe Bosch-motor is mooi compact vormgegeven. Het dikke blok onder de trapas van de vorige versie is verdwenen, wat de Idworx Power Rohler meer bodemvrijheid geeft. De nieuwe motor is ook iets lichter dan de vorige.

Bij de Rohloff-naaf is het zaak dat je iets kracht mindert om de naaf soepel over te laten schakelen. Zo trap je als het ware even de koppeling in. Bij de eerste generatie Bosch-motoren bleef de motor te lang en teveel kracht uitoefenen op de ketting, waardoor soepel schakelen bijna niet mogelijk was. Bij de nieuwste Bosch-motoren is dit probleem opgelost, dankzij drie sensoren met 1000 sensormetingen per seconde en een iets milder afgestelde ondersteuning.

Lees hier meer over de robuuste en onderhoudsarme Rohloff-naaf >>

Idworx levert de Power Rohler standaard met een KMC X1 ketting en een kettingkast. Idworx heeft speciaal voor de Power Rohler een extra gehard tandwiel door Heggeman laten maken, die veel langer mee moet gaan dan het standaard tandwieltje. Het frame van de Power Rohler is Beltdrive-ready gemaakt. Er kan dus ook een tandriem op gemonteerd worden!

Lees hier meer over de tandriem >>

De accu is in een speciaal hiervoor ontworpen en extra verstevigde bagagedrager van Racktime geplaatst. Zo blijft er in het frame ruimte over voor drinkbidons, die voor vakantiefietsers gewoon noodzakelijk zijn.

Om zo min mogelijk last te krijgen van een ‘zwabberkont’ onder het gewicht van de bagage en de accu heeft het frame een extra dikke, ovale zitbuis gekregen en is de bagagedrager o.a. verstevigd met een ‘brace’, zoals ook op de oPinion te zien is. Als je je Ortlieb-tassen aan de drager hangt, dan valt de accu minder op.

Om de Power Rohler snel tot stilstand te brengen, wordt de fiets uitgerust met de flinke schijfremmen van de All Rohler en de oPinion. Dat is geen overbodige luxe voor een krachtige E-bike met bepakking.

Omdat er geen excentrische trapas met de Bosch-motor te combineren is, is er een verstelbaar achterwiel nodig om de ketting of tandriem te spannen. Idworx heeft hier zelf een setje achterpadden met verticale uitval voor ontwikkeld. In geval van een lekke band kan je zelf je achterwiel uitnemen en je band verwisselen. Dit in tegenstelling tot andere E-bikes met de motor in het wiel, waarmee je langs de dealer moet om de fiets met de computer te resetten.

Het Bosch-systeem bestaat in twee uitvoeringen: Active Line en Performance Line. Idworx kiest voor de Power Rohler uitsluitend voor de Active Line, vanwege de eerder genoemde mildere krachtafgifte en bijbehorend soepeler schakelgedrag.

Bosch biedt twee soorten accu’s: de PowerPack 300 (36 Volt, 8,2 Ah, 300 Wh.) en de PowerPack 400 (36 Volt, 11 Ah, 400 Wh.), maar Idworx zou Idworx niet zijn als ze niet voor het beste kiezen en daarom monteren ze de 400-versie. De Bosch-accu is met 2,6 kilo relatief licht.

De bediening van het elektrische systeem geschiedt middels een centraal op het stuur geplaatste computer en drie knopjes bij het linker handvat. In de computer zit een micro-USB uitgang waarmee je onderweg je telefoon of GPS op kunt laden. De computer toont met een stapeltje zwarte streepjes hoeveel kracht de motor op het moment levert. Als je dit goed in de gaten houdt, helpt dit metertje bij het jezelf aanleren zo zuinig mogelijk te rijden. Als de powermeter veel zwart kleurt, dan moet je iets zachter gaan fietsen en/of terugschakelen.

De 48 Nm sterke Bosch-motor kent vier ondersteuningsniveau’s en ondersteunt tot maximaal 25 km/u. En dat is snel zat. Knappe jongen die je dan nog inhaalt!

De Power Rohler wordt leverbaar in een herenuitvoering en voor de dames in een comfortuitvoering met lage instap.

De Idworx Power Rohler wordt standaard uitgerust met de nieuwe Schwalbe Marathon Almotion banden. Deze banden rollen lekker comfortabel en erg licht, wat bijdraagt aan een goede actieradius.

Over de daadwerkelijk haalbare actieradius kan niemand iets zinnigs zeggen, want dat is afhankelijk van heel veel factoren, zoals het gewicht van de berijder en bagage, heuvels, wind, gekozen ondersteuning, schakelgedrag, etc. Idworx blijft met recht sterk benadrukken dat het hier een fiets met elektrische ondersteuning betreft, voor actieve mensen die net iets verder willen dan voorheen mogelijk.

De Idworx Power Rohler kort samengevat:

  • Zeer stabiel aluminium trekkingframe.
  • Duurzame en onderhoudsarme Rohloff 14-speed versnellingsnaaf.
  • Bosch Active Line middenmotor 48Nm.
  • Bosch PowerPack 400 accu (36 Volt, 11 Ah, 400 Wh.)
  • Heavy-duty Idworx-Hope schijfremmen.
  • Brede, comfortabele en lichtlopende Schwalbe Almotion 50mm banden.
  • SON naafdynamo en SON Edelux koplamp (80Lux).
  • Extra gehard stalen Heggeman tandwiel met KMC X1 ketting.
  • Geschikt voor tandriem.

Tot slot de prijs: deze bedraagt 'slechts' €5.995,-

Ombouw naar tandriem is een optie voor €300,-