De Idworx oPinion (Ti) BLT is een topklasse adventure bike met Pinion

Verwar de betekenis van de letters 'BLT' niet met een 'bacon, lettuce and tomatos' sandwich! Bij de Idworx oPinion BLT staan deze letters volgens Gerrit Gaastra namelijk voor 'boulders, logs and trees'.

Steeds meer mensen ondernemen met hun fiets off-road reizen; dwars door rivieren en over lavavlaktes in IJsland, de 'Bohusleden' trail in Zweden, over de hoogvlaktes van de -stanlanden of door de Marokkaanse woestijn. Hoe extremer en avontuurlijker, hoe beter. Daar hoort natuurlijk een even zo extreme en avontuurlijke fiets bij die capabel genoeg is om alle uithoeken van de aardbol te ontdekken, zowel op de weg als off-road. Met het robuuste aluminium frame, de mountainbike-achtige geometrie, de brede off-road banden en het onderhoudsarme Pinion versnellingssysteem, is de Idworx oPinion BLT dé ideale partner voor dit soort tochten.

De Idworx oPinion BLT wordt standaard geleverd met 29" wielen met 57mm brede off-road banden, wat hem een goede allrounder maakt. Voor wie het allemaal wat ruiger mag, is er de Extreme-optie met vette 70mm off-road banden rond 27,5 Inch velgen.

Naast de klassieke aluminium oPinion BLT is er ook een lichtere en exclusievere titanium variant; de oPinion Ti BLT

We zouden hier graag tot in detail uitleggen waarom de Idworx oPinion BLT zo goed is voor het extremere trekkingwerk, maar dan zou deze pagina tientallen A4-tjes lang worden en dat zullen we je maar besparen. Voor nu moet je ons maar op onze mooie blauwe ogen geloven en als je er aan toe bent om je te laten verleiden door de oPinion BLT, dan ben je van harte welkom om hem eens goed te testen in de Apeldoornse bossen.

Idworx oPinion BLT frame

Sportief trekking frame

De oPinion BLT heeft een sportief hart. Het stijve frame is niet alleen gebouwd om veel bagage te kunnen dragen, de mountainbike-achtige geometrie maakt van de BLT ook een opvallend wendbaar apparaat.

Het frame van de oPinion Ti BLT is met dezelfde stijfheidswaarden gebouwd als die van de aluminium oPinion BLT. Ten opzichte van aluminium is titanium sterker, slagvaster, corrosiebestendiger en dus duurzamer. Lak is niet nodig en krasjes polijst je eenvoudig weg met een stukje staalwol.

De kabels lopen allemaal met mooie, ruime bochten buitenlangs om het frame niet onnodig met gaten te verzwakken. De kabelloop is goed uitgedokterd zodat geen enkele kabel slijtplekken in de lak kan maken.

Net als alle andere Idworx-modellen heeft het stuur een doordraai-beveiliging die voorkomt dat het frame, de koplamp en de kabels beschadigen als gevolg van een val. Geen overbodige luxe bij deze off-road BLT!

Pinion C1.12 & P1.18 versnellingen

De oPinion BLT wordt standaard geleverd met de C1.12 versnellingsbak met 12 versnellingen, een bereik van 600% en stappen tussen de verzetten van 17,7%.

De P1.18-bak met een groter bereik van 636% en kleinere tussenstapjes van 11,5% is optioneel.

Pinion C1.12
Idworx oPinion BLT tandriem

Ketting of tandriem

We hebben een paar jaar mogen genieten van een pittige discussie met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de trekkingfiets-branche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive, met of zonder kettingkast. Wij hebben al vanaf het begin ervaring met de tandriem en we zijn grote liefhebbers van de Carbon Drive. Inmiddels heeft de tandriem zich ruimschoots bewezen en zijn de gemoederen bedaard. Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels zijn beide systemen gewoon af-fabriek op alle modellen van Idworx te verkrijgen.

29" of 27,5" wielen

De oPinion BLT heeft dezelfde wielen als twentyniner mountainbikes. Deze presteren goed op de meeste soorten off-road ondergrond, maar deze wielsoort rolt ook lekker soepel op asfalt.

De BLT met het optionele Extreme-pack heeft kleinere 27,5" velgen met dikkere banden die je beter in staat stellen de meest extreme omstandigheden te bedwingen. Meer grip, meer luchtvering en meer fun buiten de gebaande paden.

De totale wielomtrek is in beide gevallen nagenoeg gelijk.

Idworx oPinion BLT wielen
Idworx oPinion Hope schijfrem

Schijfremmen

Het heeft lang geduurd tot de schijfrem in de trekkingfiets-wereld geaccepteerd werd, maar mede door de snelle ontwikkelingen in de mountainbike-scene werden schijfremmen steeds betrouwbaarder en de nadelen begonnen minder op te wegen tegen de voordelen. Toen zelfs Gerrit Gaastra besloot ze op de All Rohler en later op de oPinion-modellen toe te passen, werd de schijfrem heel snel gemeengoed op trekkingfietsen.

De oPinion BLT wordt meer gebruikt als een mountainbike en goede schijfremmen zijn dan absoluut geen overbodige luxe. Beide varianten van de oPinion BLT worden  standaard geleverd met Shimano Deore XT schijfremmen. Die remmen zijn erg goed, maar het kan altijd degelijker. De speciale heavy-duty Big Disc remmen, welke de remgrepen en remklauwen van het beproefde Hope V2 remsysteem combineert met Idworx' eigen 203 mm grote en 3 mm dikke remschijven zijn sterk aan te raden.

De oPinion BLT is E-bike ready!

Een oPinion BLT schaf je niet voor een paar jaar aan. Hij is gebouwd om een groot deel van je leven mee te gaan en dan is het fijn om te weten dat je je trouwe reismaatje niet weg hoeft te doen wanneer je om wat voor reden dan ook aan een E-bike toe bent. Je laat 'm gewoon elektrificeren.

Idworx werkt met het Neodrives systeem van Alber. Dit systeem bestaat uit een achterwielmotor, een accu op de onderbuis, een computer midden op het stuur en bedieningsknoppen bij het handvat en kan af-fabriek of na een paar jaar alsnog ingebouwd worden.

Alber Neodrives

Idworx-oPinion-BLT-Extreme

Klik hier voor de actuele opties en prijzen van de IDWORX OPINION BLT en de IDWORX OPINION TI BLT

Fiets testenIdworx oPinion BLT testen?

We kunnen nog véél meer over deze gave Idworx oPinion BLT vertellen, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n adventure trekking Idworx rijdt. Geen probleem! Kom maar gezellig langs om 'm zelf uit te proberen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.