Idworx oPinion Ti BLT - het absolute summum op het gebied van Adventure Bikes.

Met veel enthousiasme stellen we de titanium Idworx oPinion Ti BLT aan je voor. Wie denkt dat Idworx met de aluminium oPinion BLT de absolute top van de Adventure Bikes wel zo'n beetje bereikt had, vergist zich, want er bestaat ook nog zoiets als TITANIUM! Een magische metaalsoort dat door een eeuwenoud Dwergenvolk gewonnen wordt uit de fossiele overblijfselen van de Griekse Titanen en door Targaryaanse draken tot onverwoestbare buizen wordt gesmeed in de vuren van Mount Doom. Echt!

Gerrit Gaastra, 'The Lord of the high-end bikes', maakt het nu ook voor de gewone sterveling mogelijk om op avontuur te gaan met een bijna onverwoestbare titanium Adventure Trekkingfiets met Pinion versnellingsbak en schijfremmen. Aanschouw de Idworx oPinion Ti BLT en huiver!

Idworx oPinion Ti BLT

En nu even serieus. Steeds meer mensen gaan op off-road fietsvakantie; ploeterend over IJslandse lavavlaktes, singletracks in de Zweedse bossen en zelfs via de Shire en over de vlakten van Rohân naar Mordor en weer terug. Hoe extremer en avontuurlijker, hoe beter. Daar hoort natuurlijk een even zo extreme en avontuurlijke fiets bij die capabel genoeg is voor dergelijke uitdagende ondernemingen. Met het oersterke titanium frame, de mountainbike-achtige geometrie, de brede off-road banden en het onderhoudsarme Pinion versnellingssysteem, is de Idworx oPinion Ti BLT het perfecte lastdier voor dit soort tochten.

Er bestaan twee uitvoeringen van de Idworx oPinion Ti BLT: de compromisloze off-road Extreme (met vette 70mm off-road banden rond 27,5 Inch velgen) en de meer allround inzetbare Multi (29" wielen met 57mm brede off-road banden). Hieronder beschrijven we de meest specifieke kenmerken van beide oPinion Ti BLT-varianten.

Idworx oPinion Ti BLT titanium frame

Onverwoestbaar Titanium frame

Het frame van de oPinion Ti BLT is met dezelfde stijfheidswaarden gebouwd als die van de aluminium oPinion BLT. Het oersterke titanium frame is niet alleen gebouwd om veel bagage te kunnen dragen, de mountainbike-achtige geometrie maakt van de oPinion Ti BLT ook een sportief, wendbaar off-road apparaat.

Ten opzichte van aluminium is titanium sterker, slagvaster, corrosiebestendiger en dus duurzamer. Lak is niet nodig en krasjes polijst je eenvoudig weg met een stukje staalwol.

Net als alle andere Idworx-modellen heeft het stuur een doordraai-beveiliging die voorkomt dat het frame, de koplamp en de kabels beschadigen als gevolg van een val. Geen overbodige luxe bij deze off-road Ti BLT!

Pinion C1.12 & P1.18 versnellingen

De oPinion Ti BLT Multi en Extreme worden standaard geleverd met de C1.12 versnellingsbak met 12 versnellingen, een bereik van 600% en stappen tussen de verzetten van 17,7%.

De P1.18-bak is optioneel, maar we kunnen ons voorstellen dat het grotere bereik van 636% en de kleinere tussenstapjes van 11,5% met name bij de Ti BLT Multi goed van pas kunnen komen.

Pinion C1.12
Idworx oPinion Ti BLT ketting

Ketting of tandriem

We hebben een paar jaar mogen genieten van een pittige discussie met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de trekkingfiets-branche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive, met of zonder kettingkast. Wij hebben al vanaf het begin ervaring met de tandriem en we zijn grote liefhebbers van de Carbon Drive. Inmiddels heeft de tandriem zich ruimschoots bewezen en zijn de gemoederen bedaard. Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past.

29" of 27,5" wielen

De BLT Ti heeft dezelfde wielen als twentyniner mountainbikes. Deze presteren goed op de meeste soorten off-road ondergrond, maar de Schwalbe Thunder Burt banden rollen ook lekker soepel op asfalt.

Met het optionele Extreme-pack krijg je kleinere 27,5" velgen met dikkere banden die je helpen de meest extreme omstandigheden te bedwingen. Meer grip, meer luchtvering en meer fun buiten de gebaande paden.

De totale wielomtrek is bij beide wielsoorten nagenoeg gelijk.

Idworx oPinion Ti BLT wielen
Idworx oPinion Hope schijfrem

Schijfremmen

De oPinion Ti BLT wordt vooral off-road gebruikt en goede schijfremmen zijn dan absoluut geen overbodige luxe. De oPinion Ti BLT worden standaard afgemonteerd met Shimano Deore Trekking schijfremmen. Shimano XT schijfremmen met extra grote schijven zijn optioneel te bestellen, evenals de speciale heavy-duty Big Disc remmen, welke de remgrepen en remklauwen van het beproefde Hope V2 remsysteem combineert met Idworx' eigen 203 mm grote en 3 mm dikke remschijven. Deze laatste is vooral voor de BLT Extreme aan te raden.

De oPinion Ti BLT is E-bike ready!

Is dit vloeken in de kerk? Nu waarschijnlijk nog wel, maar in de toekomst piep je misschien wel anders.

Een oPinion Ti BLT schaf je niet voor een paar jaar aan. Hij is gebouwd om een groot deel van je leven mee te gaan en dan is het fijn om te weten dat je jouw trouwe expeditiemaatje niet hoeft af te danken wanneer je om wat voor reden dan ook aan een E-bike toe bent. Er komt vanzelf een tijd dat het allemaal niet meer zo ruig en extreem hoeft en dan laat je gewoon het Neodrives systeem van Alber inbouwen.

Alber Neodrives

Idworx oPinion Ti BLT Multi

 

Fiets testenIdworx oPinion Ti BLT testen?

We kunnen nog véél meer over deze indrukwekkende Idworx oPinion Ti BLT vertellen, maar we moeten eigenlijk niet teveel kletsen over deze topklasse Idworx trekkingfiets. Ríjden moet je!

Als je er aan toe bent om je te laten verleiden door deze fantastische Idworx oPinion Ti BLT, dan ben je van harte welkom om hem eens goed aan de tand te voelen in de Apeldoornse bossen. Ruigere omstandigheden dan modder, mul zand, gravelpaden, boomstronken en hier en daar een trappetje kunnen we je helaas niet bieden...

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.