De Idworx Rapid Rohler met Aluminium of Titanium frame, omdat het altijd beter kan.

Aanschouw de Idworx Rapid Rohler !

Ben je op zoek naar een speelse, hoogwaardige en onderhoudsarme MTB? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Een frame met een extreem steile stuurhoek, bijzonder korte liggende achtervorken en een relatief lage trapas resulteert in een speels wendbaar rijgedrag dat bijna doet denken aan een gravelbike. De perfecte fiets voor vloeiende en bochtige singletrails, zoals in het middelgebergte of op Nederlandse MTB-trails. In de handen van een ervaren piloot wordt de Rapid Rohler een garantie voor razendsnel plezier en nodigt uit om met het terrein te spelen. Standaard wordt de Rapid Rohler geleverd met Rohloff versnellingsnaaf, een Rock Shox SID SL Ultimate verende voorvork en Shimano XT 4-zuigerremmen.

Ben je a-technisch of heb je geen zin of tijd om na iedere moddertocht onderhoud te plegen? Wil je gewoon lekker fietsen en verder weinig gedoe? Dan is de Rapid Rohler perfect voor jou. Zowel fanatieke marathonrijders als beginnende recreanten zullen de wendbaarheid, de duurzaamheid en de onderhoudsarme eigenschappen van de Rapid Rohler zeer waarderen. Met deze fiets donder je vrolijk door waar anderen jammerlijk vastlopen of stukrijden.

Er bestaan twee uitvoeringen van de Rapid Rohler: een met een Aluminium frame en een Titanium uitvoering. Daarnaast is de fiets naar wens op smaak te brengen met verschillende opties op het geboed van de aandrijving, de wielen, voorvorken en diverse kleinere onderdelen.

Idworx Rock oPinion Ti titanium frame

Stijf titanium frame

Het frame van de Rapid Rohler Ti is met dezelfde stijfheidswaarden gebouwd als die van de aluminium Rapid Rohler. Ten opzichte van aluminium is titanium sterker, slagvaster, corrosiebestendiger en dus duurzamer. Lak is niet nodig en krasjes polijst je eenvoudig weg met een stukje staalwol.

Idworx gaat niet mee met de trend van het zoveel mogelijk integreren van de rem- en versnellingskabels. Dat dient geen praktisch doel, maar heeft slechts een esthetische functie. Alle kabels lopen bewust buitenlangs, om het frame niet onnodig met kabelgaten te verzwakken.

Het stuur heeft een doordraai-beveiliging die voorkomt dat het frame en de kabels beschadigen als gevolg van een val.

Rohloff 14-speed versnellingsnaaf

Over de beroemde Rohloff Speedhub kunnen we kort zijn:

 • 14 interne versnellingen
 • Groot bereik van 526%
 • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
 • Extreem duurzaam
 • Perfecte onderhoudsarme combi met Gates CDX Beltdrive
Idworx Rock oPinion Ti tandriem

Belt Drive ready

We hebben een paar jaar mogen genieten van een stevige discussie over de tandriem tegenover de extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting van Idworx. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive en onze goede ervaringen vanaf het begin van de tandriem hebben ons juist grote liefhebbers van de Carbon Drive gemaakt. Inmiddels heeft de tandriem zich ruimschoots bewezen en zijn de gemoederen bedaard.

Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels zijn de frames van alle Idworx-modellen Belt-ready gemaakt. De Gates CDX Carbon Drive is zelfs af-fabriek op de Rock oPinion Ti te bestellen.

IDWORX RAPID ROHLER MODELLEN

Idworx Rapid Rohler

De Rapid Rohler heeft een hoogwaardig Aluminium frame en is verkrijgbaar is verschillende kleuren (optioneel). Het is een perfecte fiets voor vloeiende en bochtige singletrails, zoals in het middelgebergte of op Nederlandse MTB-trails. In de handen van een ervaren piloot staat de Rapid Rohler garant voor razendsnel plezier en nodigt uit tot spelen met het terrein.

De Rapid Rohler is standaard afgemonteerd met de Rohloff 500/14 versnellingsnaaf, een Rock Shox SID SL Ultimate verende voorvork en Shimano XT 4-zuigerremmen. Naar wens kunt u verschillende opties toevoegen.

Idworx Rock oPinion Ti Power Spec

Idworx Rapid Rohler Gravel

De Rapid Rohler Gravel heeft een hoogwaardig Aluminium frame en is verkrijgbaar is verschillende kleuren (optioneel). Het is een perfecte fiets voor vloeiende en bochtige singletrails, zoals in het middelgebergte of op Nederlandse MTB-trails. In de handen van een ervaren piloot staat de Rapid Rohler garant voor razendsnel plezier en nodigt uit tot spelen met het terrein. De dropbar zorgt voor extra handposities en een wat snellere Gravel-houding.

De Rapid Rohler is standaard afgemonteerd met de Rohloff 500/14 versnellingsnaaf, een Rock Shox SID SL Ultimate verende voorvork en Shimano XT 4-zuigerremmen. Naar wens kunt u verschillende opties toevoegen.

Idworx Rock oPinion Ti Power Spec

Idworx Rapid Rohler Ti

De Rapid Rohler Ti heeft een hoogwaardig, licht en supersterk Titanium frame. Het is een perfecte fiets voor vloeiende en bochtige singletrails, zoals in het middelgebergte of op Nederlandse MTB-trails. In de handen van een ervaren piloot staat de Rapid Rohler Ti garant voor razendsnel plezier en nodigt uit tot spelen met het terrein.

De Rapid Rohler Ti is standaard afgemonteerd met de Rohloff 500/14 versnellingsnaaf, een Rock Shox SID SL Ultimate verende voorvork en Shimano XT 4-zuigerremmen. Naar wens kunt u verschillende opties toevoegen.

Idworx Rock oPinion Ti Rough Spec

BELANGRIJKSTE IDWORX RAPID ROHLER OPTIES

Idworx oPinion Hope schijfrem

Idworx DaCrank crankset + EBB Long Life

Waarschijnlijk de meest verstandige optie voor een lange levensduur en weinig onderhoud van een Idworx fiets. Het DaCrank-crankstel overtuigt met een holle as van roestvrij staal, een zeer sterke, corrosiebestendige 7050 aluminiumlegering, met zeer nauwkeurige fabricagetoleranties en een goede rondloopnauwkeurigheid. Verkrijgbaar in lengtes van 170, 175 en 180mm!
Gecombineerd met onze beproefde EBB-LongLife. De enige trapas op de markt met lastgedimensioneerde, roestvrije lagers en een speciaal ontwikkeld afdichtingsconcept, voor een extreem lange levensduur en optimale rustige loop, zelfs onder de hoogste belastingen.

Gates CDX Beltdrive

We kunnen héél veel vertellen over het tandriemsysteem van Gates, want wij hebben er goede ervaringen mee, maar we zullen ons nu nog maar even inhouden.

Kort samengevat komt het hierop neer:

 • Nooit meer smering nodig!
 • Roest niet.
 • Een paar keer vergeten schoon te spuiten kan geen kwaad.
 • Blijft altijd soepel draaien, ook met veel stof en modder.
 • Lange levensduur.
 • Niet repareerbaar, na breuk door een reserveriem te vervangen.
Gates-CenterTrack-tandriem
Idworx carbon voorvork

DD Rigid GoMax vaste carbon voorvork

Vaste carbon voorvork voor puristen of rijders die de onderhoudskosten en eventueel het gewicht tot een minimum willen beperken. Je bespaart hiermee ca. 1 kg. op het totaalgewicht van de fiets.

 

Rock Shox Reverb vario-zadelpen

Vrijwel elke rijder, zelfs degenen die heel technisch zijn op de fiets, profiteren bij steile afdalingen van een lagere zadelhoogte. Maar wie heeft er nu zin om voor elke afdaling handmatig de zadelhoogte te veranderen?

Met de Rock Shox vario-zadelpen pas je de zadelhoogte eenvoudig met een hendeltje vanaf het stuur aan. Het zadel zakt door het gewicht van de rijder traploos naar een lagere stand. Door de hendel wederom te bedienen, zonder het gewicht van de rijder op het zadel, verplaatst het zadel zich weer naar de oorspronkelijke stand.

Het meergewicht van de Rock Shox vario-zadelpen is ongeveer 250 gram.

rockshox-reverb-vario-zadelpen

Idworx-DaRim-LAW-carbon-velg

DaRim LaW Carbon velgen

Stijver, stabieler, lichter. De extra brede DaRim LaW velgen zijn vermoedelijk de zinvolste optie om het rijgedrag van jouw Idworx Rapid Rohler nog verder te verbeteren. Ze zijn alleen geschikt voor tubeless banden en worden dus geleverd met een tubeless-kit.

De grotere binnenbreedte van de velg verbetert de ondersteuning van brede banden. Je kunt daardoor de bandendruk nog meer verlagen om de tractie en het rijcomfort te vergroten. De fiets verliest daarbij niets van zijn nauwkeurige stuurgedrag, omdat de vorm van de band door de bredere velg beter gestabiliseerd wordt. Op een ondergrond met grote oneffenheden zorgt de velg zelfs voor minder rolweerstand.

Door de tubeless banden wordt, ondanks de lagere bandendruk, het risico op een lekke band kleiner en de haakloze velgranden zijn stabieler dan bij welke aluminium velg dan ook. In vergelijking met de aluminium velgen, besparen de DaRim LaW velgen tot 40 gram per velg. De spaakgaten zijn wat betreft grootte en plaatsing geoptimaliseerd en zorgen samen met de sterke velg voor extra veiligheid en een lange levensduur.

KLIK HIER voor de actuele opties en prijzen van de Idworx Rapid Rohler & Rapid Rohler Ti

Fiets testenIdworx Rapid Rohler testen?

We kunnen nog véél meer over de Rapid Rohler vertellen, en dat doen we heel graag, maar je bent nu vast vooral benieuwd naar hoe zo'n Idworx mountainbike met Rohloff transmissie rijdt. Als je er aan toe bent om je te laten verleiden door deze oerdegelijke Idworx Rapid Rohler, dan ben je van harte welkom om hem eens uitgebreid te testen in de Apeldoornse Kroondomeinen achter onze winkel.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.