De Idworx Rock oPinion Ti met titanium frame, omdat het altijd beter kan.

Aanschouw de Idworx Rock oPinion Ti! De titanium variant van de aluminium Rock oPinion.

Titanium, je weet wel! Die magische metaalsoort die door een eeuwenoud Dwergenvolk gewonnen wordt uit de fossiele overblijfselen van de Griekse Titanen en door Targaryaanse draken tot onverwoestbare buizen wordt gesmeed in de vuren van Mount Doom. Dat oersterke materiaal gebruikt Idworx ook voor een bijna onverwoestbare hardtail mountainbike, uitgerust met de duurzame en onderhoudsarme Pinion versnellingsbak.

Idworx Rock oPinion Ti

Ben je a-technisch of heb je geen zin of tijd om na iedere moddertocht onderhoud te plegen? Wil je gewoon lekker fietsen en verder weinig gedoe? Dan is de Rock oPinion Ti perfect voor jou. Zowel fanatieke marathonrijders als beginnende recreanten zullen de allround rijkwaliteiten, de duurzaamheid en de onderhoudsarme eigenschappen van de Rock oPinion Ti zeer waarderen. Met deze fiets donder je vrolijk door waar anderen jammerlijk vastlopen of stukrijden. En voor brokkenpiloten die regelmatig zijwaarts tegen bomen en/of rotsblokken klappen, kan het titanium frame een zegen zijn. Die kan namelijk heel goed tegen een stootje.

Er bestaan twee uitvoeringen van de Rock oPinion Ti: de Power en Rough. Beide op basis van hetzelfde titanium frame met een Pinion C1.12 versnellingsbak, maar met verschillende karakters door variaties in de remsystemen, de wielen, voorvorken en diverse kleinere onderdelen. De Power is een fantastisch XC-wapen en de Rough is met twee wielmaten geoptimaliseerd voor de ruigste trails.

Idworx Rock oPinion Ti titanium frame

Stijf titanium frame

Het frame van de Rock oPinion Ti is met dezelfde stijfheidswaarden gebouwd als die van de aluminium Rock oPinion. Ten opzichte van aluminium is titanium sterker, slagvaster, corrosiebestendiger en dus duurzamer. Lak is niet nodig en krasjes polijst je eenvoudig weg met een stukje staalwol.

Idworx gaat niet mee met de trend van het zoveel mogelijk integreren van de rem- en versnellingskabels. Dat dient geen praktisch doel, maar heeft slechts een esthetische functie. Alle kabels lopen bewust buitenlangs, om het frame niet onnodig met kabelgaten te verzwakken.

Het stuur heeft een doordraai-beveiliging die voorkomt dat het frame en de kabels beschadigen als gevolg van een val.

Pinion C1.12 versnellingen

Beide Specs van de Rock oPinion worden standaard geleverd met de Pinion C1.12 versnellingsbak.

Dit betekent kort samengevat:

 • 12 interne versnellingen.
 • Een bereik van 600%.
 • Stappen tussen de verzetten van 17,7%.
 • Zeer duurzaam.
 • Zeer onderhoudsarm: slechts 1x per jaar olie verversen.
 • Ongevoelig voor water, zand en modder.
 • Compatibel met tandriem.
 • Geen takken meer in je derailleur!
 • Nooit meer versnellingen af moeten stellen.

De 18-speed Pinion P1.18 met een bereik van 636% is optioneel te bestellen.

Idworx Rock oPinion Ti tandriem

Belt Drive ready

We hebben een paar jaar mogen genieten van een stevige discussie over de tandriem tegenover de extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting van Idworx. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive en onze goede ervaringen vanaf het begin van de tandriem hebben ons juist grote liefhebbers van de Carbon Drive gemaakt. Inmiddels heeft de tandriem zich ruimschoots bewezen en zijn de gemoederen bedaard.

Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels zijn de frames van alle Idworx-modellen Belt-ready gemaakt. De Gates CDX Carbon Drive is zelfs af-fabriek op de Rock oPinion Ti te bestellen.

IDWORX ROCK OPINION TI MODELLEN

Idworx Rock oPinion Ti Power

De Rock oPinion Ti Power is een ware cross-country specialist. Met twee 29" wielen verenigt de Power een sportief stuurgedrag met veel snelheid op de trails.

De Power is standaard afgemonteerd met de Rock Shox RS1 100mm carbon upside-down voorvork, 12-speed Pinion C1.12 transmissie, Shimano XTR ICE-Tech schijfremmen met 180mm grote schijven, Idworx-Rigida DaRim velgen, Schwalbe Racing Ralph / Racing Ray 29 x 2,25" bandencombinatie en een Syntace Duraflite carbon stuur.

Gewicht: ca. 12,7 kg.

Idworx Rock oPinion Ti Power Spec

Idworx Rock oPinion Ti Rough

Speciaal voor de ruigere trails met veel rotsen, boomstronken en mul zand. Bij de Rock oPinion Ti Rough wordt gebruik gemaakt van twee wielmaten, iets wat bij motorfietsen heel normaal is. Voor zit een normaal 29” voorwiel, maar achter vind je een extra breed 27,5” 'Plus' wiel. De vette achterband zorgt voor lekker veel tractie en biedt extra comfort. De iets smallere 29” voorband zorgt voor een nauwkeurig stuurgedrag.

De Rough is standaard uitgerust met een Rock Shox Reba 100mm voorvork, Pinion C1.12 versnellingsbak, Shimano XT schijfremmen, 180mm schijven, Idworx-Rigida DaRim velgen, Schwalbe Fat Albert 2.35" en Rocket Ron 2.6" banden en een aluminium stuur en zadelpen.

Gewicht: ca. 13,7 kg.

Idworx Rock oPinion Ti Rough Spec

IDWORX ROCK OPINION TI OPTIES

Idworx oPinion Hope schijfrem

Idworx-Hope Big Disc Schijfremmen

De speciale heavy-duty Big Disc remmen combineren de remgrepen en remklauwen van het beproefde Hope V2 remsysteem met Idworx' eigen 203 mm grote en 3 mm dikke remschijven. Deze remmen presteren super en de dikke schijven kunnen tegen een stootje.

Gates CDX Beltdrive

We kunnen héél veel vertellen over het tandriemsysteem van Gates, want wij hebben er goede ervaringen mee, maar we zullen ons nu nog maar even inhouden.

Kort samengevat komt het hierop neer:

 • Nooit meer smering nodig!
 • Roest niet.
 • Een paar keer vergeten schoon te spuiten kan geen kwaad.
 • Blijft altijd soepel draaien, ook met veel stof en modder.
 • Lange levensduur.
 • Niet repareerbaar, na breuk door een reserveriem te vervangen.
Gates-CenterTrack-tandriem
Idworx carbon voorvork

DD Rigid GoMax vaste carbon voorvork

Vaste carbon voorvork voor puristen of rijders die de onderhoudskosten en eventueel het gewicht tot een minimum willen beperken. Je bespaart hiermee ca. 1 kg. op het totaalgewicht van de fiets.

Let op: niet compatibel met het Idworx-Hope Big Disc remsysteem.

Rock Shox Reverb vario-zadelpen

Vrijwel elke rijder, zelfs degenen die heel technisch zijn op de fiets, profiteren bij steile afdalingen van een lagere zadelhoogte. Maar wie heeft er nu zin om voor elke afdaling handmatig de zadelhoogte te veranderen?

Met de Rock Shox vario-zadelpen pas je de zadelhoogte eenvoudig met een hendeltje vanaf het stuur aan. Het zadel zakt door het gewicht van de rijder traploos naar een lagere stand. Door de hendel wederom te bedienen, zonder het gewicht van de rijder op het zadel, verplaatst het zadel zich weer naar de oorspronkelijke stand.

Het meergewicht van de Roxk Shox vario-zadelpen is ongeveer 250 gram.

rockshox-reverb-vario-zadelpen

Idworx-DaRim-LAW-carbon-velg

DaRim LaW Carbon velgen

Stijver, stabieler, lichter. De extra brede DaRim LaW velgen zijn vermoedelijk de zinvolste optie om het rijgedrag van jouw Idworx Rock oPinion Ti nog verder te verbeteren. Ze zijn alleen geschikt voor tubeless banden en worden dus geleverd met een tubeless-kit.

De grotere binnenbreedte van de velg verbetert de ondersteuning van brede banden. Je kunt daardoor de bandendruk nog meer verlagen om de tractie en het rijcomfort te vergroten. De fiets verliest daarbij niets van zijn nauwkeurige stuurgedrag, omdat de vorm van de band door de bredere velg beter gestabiliseerd wordt. Op een ondergrond met grote oneffenheden zorgt de velg zelfs voor minder rolweerstand.

Door de tubeless banden wordt, ondanks de lagere bandendruk, het risico op een lekke band kleiner en de haakloze velgranden zijn stabieler dan bij welke aluminium velg dan ook. In vergelijking met de aluminium velgen, besparen de DaRim LaW velgen tot 40 gram per velg. De spaakgaten zijn wat betreft grootte en plaatsing geoptimaliseerd en zorgen samen met de sterke velg voor extra veiligheid en een lange levensduur.

Fiets testenIdworx Rock oPinion Ti testen?

We kunnen nog véél meer over de Rock oPinion Ti vertellen, en dat doen we heel graag, maar je bent nu vast vooral benieuwd naar hoe zo'n titanium Idworx mountainbike met Pinion C1.12 transmissie rijdt. Als je er aan toe bent om je te laten verleiden door deze oerdegelijke Idworx Rock oPinion Ti, dan ben je van harte welkom om hem eens uitgebreid te testen in de Apeldoornse Kroondomeinen achter onze winkel.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.