Idworx Rock oPinion Ti - Top-of-the-line hardtail MTB met Pinion versnellingen.

De Idworx Rock oPinion Ti is het onbetwiste topmodel in onze mountainbikecollectie. Ontwikkeld voor lekker veel off-road kilometers, in de meest smerige omstandigheden en met een minimum aan onderhoud. De Idworx Rock oPinion Ti behoort tot de meest duurzame en onderhoudsvriendelijke mountainbikes ter wereld.

Ben je a-technisch of heb je geen zin of tijd om na iedere moddertocht onderhoud te moeten plegen? Wil je gewoon lekker fietsen en verder zo min mogelijk gedoe? Dan is de Rock oPinion Ti echt iets voor jou. Zowel beginnende recreanten als doorgewinterde marathonrijders zullen de allround rijkwaliteiten, de duurzaamheid en de onderhoudsarme transmissie van de Rock oPinion Ti enorm waarderen.

De Rock oPinion Ti is standaard al uitgevoerd met een hoogwaardige afmontage, maar is naar wens te voorzien van vele aantrekkelijke en exclusieve Idworx opties zodat jij jouw ultieme fiets kunt samenstellen.

Idworx Rock oPinion aluminium frame

Stijf titanium frame

Het frame van de Rock oPinion Ti is alleen beschikbaar in de Titanium variant en staat daarmee op eenzame hoogte. Ten opzichte van aluminium is titanium sterker, slagvaster, corrosiebestendiger en dus duurzamer. Lak is niet nodig en krasjes polijst je eenvoudig weg met een stukje staalwol.

Idworx gaat niet mee met de trend van het zoveel mogelijk integreren van de rem- en versnellingskabels. Dat dient geen praktisch doel, maar heeft slechts een esthetische functie. Alle kabels lopen bewust buitenlangs, om het frame niet onnodig met kabelgaten te verzwakken.

Het stuur heeft een doordraai-beveiliging die voorkomt dat het frame en de kabels beschadigen als gevolg van een val.

Pinion C1.12 versnellingen

De Rock oPinion Ti wordt standaard geleverd met de Pinion C1.12 versnellingsbak.

Kort samengevat:

 • 12 interne versnellingen.
 • Een bereik van 600%.
 • Stappen tussen de verzetten van 17,7%.
 • Zeer duurzaam.
 • Zeer onderhoudsarm: slechts 1x per jaar olie verversen.
 • Ongevoelig voor water, zand en modder.
 • Compatibel met tandriem.
 • Geen takken meer in je derailleur!
 • Nooit meer versnellingen afstellen.

De 18-speed Pinion P1.18 met een bereik van 636% en kleinere tussenstappen is optioneel te bestellen.

Idworx Rock oPinion tandriem

Belt Drive ready

We hebben een paar jaar mogen genieten van een pittige discussie met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de trekkingfiets-branche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive en zijn eigen gehard stalen tandwielen met KMC ketting zijn extreem duurzaam. Toch zijn wij ook grote liefhebbers van de Carbon Drive, vanwege het gebruiksgemak. Een tandriem heeft geen smering nodig en kan niet roesten.

Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels zijn de frames van alle Idworx-modellen Belt-ready gemaakt. De Gates CDX Carbon Drive is zelfs af-fabriek op de Rock oPinion te bestellen.

BELANGRIJKSTE IDWORX ROCK OPINION TI OPTIES

Idworx oPinion Hope schijfrem

DD Mute Rear Hub

Nu verkrijgbaar als een optie op onze Rock oPinion Ti. De voordelen en technische kenmerken van deze naaf spreken voor zich.

 • Absoluut stil "mute"
 • Duurzame keramische lagers
 • Krachtoverbrenging zonder vertraging (super direct)
 • Eenvoudig te demonteren - geen speciaal gereedschap nodig

Gates CDX Beltdrive

We kunnen héél veel vertellen over het tandriemsysteem van Gates, want wij hebben er goede ervaringen mee, maar we zullen ons nu nog maar even inhouden.

Kort samengevat komt het hierop neer:

 • Nooit meer smering nodig!
 • Roest niet.
 • Een paar keer vergeten schoon te spuiten kan geen kwaad.
 • Blijft altijd soepel draaien, ook met veel stof en modder.
 • Lange levensduur.
 • Niet repareerbaar, na breuk door een reserveriem te vervangen.
Gates-CenterTrack-tandriem
Idworx carbon voorvork

DD Rigid GoMax vaste carbon voorvork

Vaste carbon voorvork voor puristen of rijders die de onderhoudskosten en eventueel het gewicht tot een minimum willen beperken. Je bespaart hiermee ca. 1 kg. op het totaalgewicht van de fiets.

Let op: niet compatibel met het Idworx-Hope Big Disc remsysteem.

Rock Shox Reverb vario-zadelpen

Vrijwel elke rijder, zelfs degenen die heel technisch zijn op de fiets, profiteren bij steile afdalingen van een lagere zadelhoogte. Maar wie heeft er nu zin om voor elke afdaling handmatig de zadelhoogte te veranderen?

Met de Rock Shox vario-zadelpen pas je de zadelhoogte eenvoudig met een hendeltje vanaf het stuur aan. Het zadel zakt door het gewicht van de rijder traploos naar een lagere stand. Door de hendel wederom te bedienen, zonder het gewicht van de rijder op het zadel, verplaatst het zadel zich weer naar de oorspronkelijke stand.

Het meergewicht van de Rock Shox vario-zadelpen is ongeveer 250 gram.

rockshox-reverb-vario-zadelpen

Idworx-DaRim-LAW-carbon-velg

DaRim LaW Carbon velgen

Vermoedelijk de zinvolste optie om het rijgedrag van jouw Idworx Rock oPinion Ti nog meer te verbeteren. De DaRim LaW velgen zijn extra brede, haakloze carbon velgen. Ze zijn alleen geschikt voor tubeless banden en worden dus geleverd met een tubeless-kit.

De grotere binnenbreedte van de velg verbetert de ondersteuning van brede banden. Je kunt daardoor de bandendruk nog meer verlagen om de tractie en het rijcomfort te vergroten. De fiets verliest daarbij niets van zijn nauwkeurige stuurgedrag, omdat de vorm van de band door de bredere velg beter gestabiliseerd wordt. Op een ondergrond met grote oneffenheden zorgt de velg zelfs voor minder rolweerstand.

Door de tubeless banden wordt, ondanks de lagere bandendruk, het risico op een lekke band kleiner en de haakloze velgranden zijn stabieler dan bij welke aluminium velg dan ook.

In vergelijking met de voor Idworx seriematig gemonteerde aluminium velgen, besparen de DaRim Law velgen tot 40 gram per velg en verbeteren ze zowel de stijfheid als de stabiliteit van de wielen. De spaakgaten zijn wat betreft grootte en plaatsing geoptimaliseerd en zorgen samen met de sterke velg voor extra veiligheid en een lange levensduur.

KLIK HIER voor de actuele opties en prijzen van de Idworkx Rock oPinion Ti

Fiets testenIdworx Rock oPinion Ti testen?

We raken niet snel uitgepraat over de fantastische Idworx mountainbikes, maar nu ben je vast vooral benieuwd naar hoe zo'n robuuste Idworx Rock oPinion Ti met Pinion C1.12 versnellingsbak rijdt. Als je er aan toe bent om je te laten verleiden door deze heerlijke Idworx mountainbike, dan ben je van harte welkom om hem eens stevig te komen testen in de bossen achter onze winkel.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.