De Idworx Rockn Rohler = lekker veel fietsen, weinig onderhoud, genieten!

De Idworx Rockn Rohler is een robuuste hardtail MTB,en is verkrijgbaar met aluminium of titanium frame. Hij is uitgevoerd met de duurzame en onderhoudsarme Rohloff-naaf. Hij is ontwikkeld om lekker veel off-road kilometers te maken, in de meest smerige omstandigheden en met een minimum aan onderhoud. De Idworx Rockn Rohler en zijn stalgenoot de Rock oPinion behoren tot de meest duurzame en onderhoudsvriendelijke mountainbikes ter wereld.

De grote wielen combineren geweldige tractie, lage rolweerstand en veiligheid in het terrein en zijn daarmee perfect voor de steilste beklimmingen en voor flow trails. De idworx Evolution geometrie staat voor een uitgekiend stuurgedrag, zelfs in lastige afdalingen. Zowel beginnende recreanten als doorgewinterde marathonrijders zullen de allround kwaliteiten en de duurzaamheid van de Rockn Rohler enorm waarderen.

Er bestaan 4 uitvoeringen van de Idworx Rockn Rohler: de klassieke aluminium uitvoering, een alu uitvoering met dropbar, een exclusieve titanium variant en een titanium variant met dropbar. Allemaal op basis van dezelfde geometrie met Rohloff naaf, maar met verschillende karakters door variaties in de remsystemen, de wielen en banden, verende voorvorken en diverse kleinere onderdelen.

Idworx Rockn Rohler aluminium frame

Naar keuze Aluminium of Titanium frame

Het aluminium frame van de Rockn Rohler is gemaakt van triple butted 6061 T6 aluminium. Bij Idworx vinden ze de zogeheten flex-frames onzin. Voor een goede wegligging en voorspelbaar stuurgedrag moet een frame zo stijf mogelijk zijn, net als bij auto's en motorfietsen het geval is. De mate van comfort, de grip en de wegligging behoor je met de bandenspanning en instellingen van de voorvork te regelen. De standaard lakkleur is Gunmetal Grey. Tegen meerprijs van Eur300 is er een bijna oneindige keuze aan RAL kleuren te verkrijgen.

Het titanium frame van de Rockn Rohler ti is gemaakt van Triple Butted Ti3Al2.5V Titan, een extreem hoogwaardige legering. Ten opzichte van aluminium is titanium sterker, slagvaster, corrosiebestendiger en dus duurzamer. Lak is niet nodig en krasjes polijst je eenvoudig weg met een stukje staalwol.

Idworx gaat ook niet mee met de trend van het zoveel mogelijk integreren van de rem- en versnellingskabels, want dat dient geen praktisch doel. Het heeft slechts een esthetische functie. Om het frame niet onnodig met kabelgaten te verzwakken, lopen alle kabels bewust buitenlangs. Tevens is het stuur voorzien van een doordraai-beveiliging die voorkomt dat het frame en de kabels beschadigen als gevolg van een val.

 

Rohloff 14-speed versnellingsnaaf

Over de beroemde Rohloff Speedhub kunnen we kort zijn:

 • 14 interne versnellingen
 • Nooit meer takken in je derailleur
 • Ongevoelig voor zand en modder
 • Ook te schakelen in stilstand
 • Groot bereik van 526%
 • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
 • Extreem duurzaam
 • Levenslange garantie
Rohloff Speedhub
Idworx Rockn Rohler tandriem

Belt Drive ready

We hebben een paar jaar mogen genieten van een pittige discussie met Gerrit Gaastra en andere kopstukken uit de fietsbranche over de relatief nieuwe tandriem tegenover Idworx' eigen extra gehard stalen tandwielen met KMC ketting. Carbon Drive versus Ferro Drive!

Gerrit was en is nog steeds pro-Ferro Drive. Onze goede ervaringen vanaf het begin van de tandriem daarentegen hebben van ons juist grote liefhebbers van de Carbon Drive gemaakt. Inmiddels heeft de tandriem zich ruimschoots bewezen en zijn de gemoederen bedaard.

Je kunt nu rustig voor jezelf bepalen welke transmissie het beste bij jou past, want inmiddels zijn de frames van alle Idworx-modellen Belt-ready gemaakt. De Gates CDX Carbon Drive is zelfs af-fabriek op alle modellen van Idworx te bestellen.

IDWORX ROCKN ROHLER MODELLEN

Idworx Rockn Rohler

Deze klassieke uitvoering biedt alle sterke eigenschappen van de Rockn Rohler tegen een zeer goede prijs-prestatieverhouding. De Rockn Rohler is standaard uitgerust met een Rock Shox Reba 100mm verende voorvork, Shimano Deore XT 4-zuiger schijfremmen met 180mm grote schijven, DaRim Disc 30 velgen, Schwalbe Racing Ray / Racing Ralph 2,35" banden en een aluminium zadelpen en stuur.

Gewicht: ca. 12,1 kg.

Idworx Rockn Rohler Pure

Idworx Rockn Rohler Drop Bar

De Rockn Rohler Drop Bar is de meest veelzijdige variant uit de serie. Deze stuurvorm biedt een veelvoud aan gripposities tov het vlakke MTB stuur. De Rohloff-naaf wordt bestuurd door een combinatie van Shimano GRX hendels en de Gebla-box, wat soepel schakelen mogelijk maakt. Het remmen gebeurt met Shimano SLX 4 zuigerremmen. Verder is deze variant standaard uitgerust met de Rock Shox Reba 100mm verende voorvork, Idworx DaRim 30 velgen en Schwalbe Racing Ray / Racing Ralph  2,35" banden.

Gewicht: ca. 12,1 kg.

Idworx Rockn Rohler Power

Idworx Rockn Rohler Ti

Deze klassieke uitvoering biedt alle sterke eigenschappen van de Rockn Rohler in een exclusief Titanium uitvoering. De Rockn Rohler Ti is standaard uitgerust met een Rock Shox Reba 100mm verende voorvork, Shimano Deore XT 4-zuiger schijfremmen met 180mm grote schijven, DaRim Disc 30 velgen, Schwalbe Racing Ray / Racing Ralph 2,35" banden en een aluminium zadelpen en stuur.

Gewicht: ca. 12,1 kg.

Idworx Rockn Rohler Rough

Idworx Rockn Rohler Ti Drop Bar

De Rockn Rohler Ti Drop Bar is de meest exclusieve en veelzijdige variant uit de serie. De stuurvorm biedt een veelvoud aan gripposities tov het vlakke MTB stuur. De Rohloff-naaf wordt bestuurd door een combinatie van Shimano GRX hendels en de Gebla-box, wat soepel schakelen mogelijk maakt. Het remmen gebeurt met Shimano SLX 4 zuigerremmen. Verder is deze variant standaard uitgerust met de Rock Shox Reba 100mm verende voorvork, Idworx DaRim 30 velgen en Schwalbe Racing Ray / Racing Ralph  2,35" banden.

Gewicht: ca. 12,1 kg.

Idworx Rockn Rohler Rough

BELANGRIJKSTE IDWORX ROCKN ROHLER OPTIES

 

Idworx oPinion Hope schijfrem

Idworx DaCrank crankset + EBB Long Life

Waarschijnlijk de meest verstandige optie voor een lange levensduur en weinig onderhoud van een Idworx fiets. Het DaCrank-crankstel overtuigt met een holle as van roestvrij staal, een zeer sterke, corrosiebestendige 7050 aluminiumlegering, met zeer nauwkeurige fabricagetoleranties en een goede rondloopnauwkeurigheid. Verkrijgbaar in lengtes van 170, 175 en 180mm!
Gecombineerd met onze beproefde EBB-LongLife. De enige trapas op de markt met lastgedimensioneerde, roestvrije lagers en een speciaal ontwikkeld afdichtingsconcept, voor een extreem lange levensduur en optimale rustige loop, zelfs onder de hoogste belastingen.

Gates CDX Beltdrive

We kunnen héél veel vertellen over het tandriemsysteem van Gates, want wij zijn er gek op, maar we zullen ons voor nu maar inhouden.

Kort samengevat komt het hierop neer:

 • Nooit meer smering nodig!
 • Roest niet.
 • Een paar keer vergeten schoon te spuiten kan geen kwaad.
 • Blijft altijd soepel draaien, ook met veel stof en modder.
 • Naspannen bijna niet nodig, want rekt niet uit.
 • Lange levensduur.
Gates-CenterTrack-tandriem
Idworx carbon voorvork

DD Rigid GoMax vaste carbon voorvork

Vaste carbon voorvork voor puristen of rijders die de onderhoudskosten en eventueel het gewicht tot een minimum willen beperken. Je bespaart hiermee ca. 1 kg. op het totaalgewicht van de fiets.

Let op: niet compatibel met het Idworx-Hope Big Disc remsysteem.

Rock Shox Reverb vario-zadelpen

Vrijwel elke rijder, zelfs degenen die heel technisch zijn op de fiets, profiteren bij steile afdalingen van een lagere zadelhoogte. Maar wie heeft er nu zin om voor elke afdaling handmatig de zadelhoogte te veranderen?

Met de Rock Shox vario-zadelpen pas je de zadelhoogte eenvoudig met een hendeltje vanaf het stuur aan. Het zadel zakt door het gewicht van de rijder traploos naar een lagere stand. Door de hendel wederom te bedienen, zonder het gewicht van de rijder op het zadel, verplaatst het zadel zich weer naar de oorspronkelijke stand.

Het meergewicht van de Roxk Shox vario-zadelpen is ongeveer 250 gram.

rockshox-reverb-vario-zadelpen

Idworx-DaRim-LAW-carbon-velg

DaRim LaW Carbon velgen

Vermoedelijk de zinvolste optie om het rijgedrag van jouw Idworx nog meer te verbeteren. De DaRim LaW velgen zijn extra brede, haakloze carbon velgen. Ze zijn alleen geschikt voor tubeless banden en worden dus geleverd met een tubeless-kit.

De grotere binnenbreedte van de velg verbetert de ondersteuning van brede banden. Je kunt daardoor de bandendruk nog meer verlagen om de tractie en het rijcomfort te vergroten. De fiets verliest daarbij niets van zijn nauwkeurige stuurgedrag, omdat de vorm van de band door de bredere velg beter gestabiliseerd wordt. Op een ondergrond met grote oneffenheden zorgt de velg zelfs voor minder rolweerstand.

Door de tubeless banden wordt, ondanks de lagere bandendruk, het risico op een lekke band kleiner en de haakloze velgranden zijn stabieler dan bij welke aluminium velg dan ook. In vergelijking met de standaard aluminium velgen besparen de DaRim Law velgen tot 40 gram per velg en verbeteren ze zowel de stijfheid als de stabiliteit van de wielen. De spaakgaten zijn wat betreft grootte en plaatsing geoptimaliseerd en zorgen samen met de sterke velg voor extra veiligheid en een lange levensduur.

KLIK HIER voor de actuele opties en prijzen van de Idworx Rockn Rohler & Rockn Rohler Ti

Fiets testenIdworx Rockn Rohler testen?

We kunnen nog véél meer over deze geweldige Idworx MTB vertellen, en dat doen we heel graag, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n degelijke Rohloff-mountainbike nu daadwerkelijk rijdt. Als je er aan toe bent om je te laten verleiden door de fantastische Idworx Rockn Rohler, dan ben je van harte welkom om hem eens goed aan de tand te voelen in de Apeldoornse bossen. Je kan eventueel ook een direct vergelijk uitvoeren met de Pinion-variant, de Idworx Rock oPinion.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.