De KOGA E-Xite N8 is KOGA's sportiefste E-bike die ook geschikt is voor dagelijks gebruik.

Deze kruising tussen een sportieve toerfiets en een elektrische stadsfiets is het hele jaar door in te zetten dankzij de compleet gesloten aandrijving. Hierdoor is de KOGA E-Xite N8 met name geschikt voor vlot woon-werk verkeer in en om de stad en de dagelijkse boodschappen. Maar door zijn vlotte rij-eigenschappen is het ook gewoon een heerlijke toer-E-bike voor fijne toertochten in het weekend.

KOGA E-Xite N8 dames en heren

Het sportieve karakter van de KOGA E-Xite N8 is af te lezen aan de relatief diepe zithouding met een recht stuur, de centraal geplaatste Bosch accu en de hoge instap van het damesframe. Het stabiele frame en het centraal en laag gelegen zwaartepunt zorgen voor een goede wendbaarheid en een lekker strak stuurgedrag.

De relatief brede 40mm banden zorgen ervoor dat de E-Xite N8 op uiteenlopende soorten ondergrond lekker vlot en comfortabel rijdt. Hij dendert met gemak over slecht betegelde fietspaden, stoepranden, gravelpaden en kapotgereden asfaltwegen.
Koga E-Xite frame

Stijf aluminium frame

De E-Xite N8 heeft een 'super smooth-welded' aluminium frame met mooi glad afgewerkte lasnaden. Een sjieke doch stoere en robuuste verschijning!

Alle kabels en de elektrische onderdelen zijn zoveel mogelijk geïntegreerd, zodat deze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en minder snel beschadigen. Bovendien draagt dit bij aan het strakke uiterlijk.

Het damesframe heeft een hoge instap. Dit maakt het frame extra stijf en biedt ruimte aan de accu op de onderbuis, wat weer goed is voor het centrale zwaartepunt.

Bosch Active Line middenmotor

Over de populaire elektrische ondersteuning van Bosch hoeven we eigenlijk weinig meer uit te leggen. Deze middenmotor is in korte tijd een begrip geworden.

De E-Xite N8 is voorzien van de Active Line motor met een maximaal koppel van 40 Nm. Deze motor is zo vloeiend mogelijk geprogrammerd zodat 'ie vriendelijk omgaat met de versnellingsnaaf en een rustige, soepele ondersteuning geeft. Dat voelt vooral in de stad erg prettig.

Koga E-Xite Bosch middenmotor
KOGA E-Xite Nexus 8

Shimano Nexus naafversnellingen

De KOGA E-Xite N8 is uitgerust met de overbekende, onderhoudsarme Shimano Nexus 8 Premium-versnellingsnaaf. Vandaar de toevoeging N8. Er bestaat namelijk ook een E-Xite met derailleurversnellingen.

De ijzersterke KMC X1 ketting is mooi ingepakt in een slanke 'Hebie Chainglider' kettingkast en zo is de hele aandrijflijn dus goed beschermd tegen de wisselende Nederlandse weersomstandigheden. Lekker praktisch, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk!

Accu op de onderbuis

Bij de meeste stads-E-bikes wordt de accu in de bagagedrager weggewerkt, maar bij de E-Xite N8 bevindt de accu zich op de onderbuis, dicht bij het middelpunt van de fiets. Deze plaatsing heeft een positief effect op de gewichtsverdeling en er kan nu ook een lichtgewicht bagagedragertje gemonteerd worden.

Het aantal Watt-uren (Wh) kan gezien worden als de 'tankinhoud' van de fiets. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe groter de actieradius. De E-Xite N8 wordt standaard geleverd met de grootste 500 Wh accu.

KOGA E-Xite Bosch accu
KOGA E-Lement Magura schijfremmen

Hydraulische Magura velgremmen

De nu zo populaire schijfremmen zijn misschien wel heel mooi, maar toch zijn deze Magura velgremmen de stoppers die je met je volle verstand kiest. Magura maakt al decennia de fijnste, betrouwbaarste en meest onderhoudsvriendelijke velgremmen die er bestaan. Punt.

De Magura HS11 velgremmen zijn met veel gevoel en weinig kracht te bedienen. Geen overbodige luxe op zo'n vlotte E-bike!

KOGA Feathershock

Omdat je op de E-Xite N8 wat meer voorover zit, heeft KOGA ervoor gekozen hun Feathershock verende voorvork toe te passen. Om de handen en polsen te ontzien.

De Feathershock weegt minder dan de meeste conventionele telescopische vorken en reageert heerlijk soepel dankzij de kogel-gelagerde geleiding. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Het valt nauwelijks op dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het wel!

KOGA E-Xite Feathershock

De KOGA E-Xite N8 is een award-winnaar!

Zoals we van KOGA mogen verwachten is de E-Xite N8 samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede Busch & Müller Eyc 50 Lux verlichting, sterke dubbelwandige velgen, pedalen met een extra groot oppervlak, een Axa slot en een pompje. Uiteraard leveren we hem af met een volle accu!

Dat de E-Xite N8 doordacht in elkaar zit en een mooie mix van sportiviteit en praktische bruikbaarheid biedt, is ook de experts niet ontgaan. In 2017 werd de KOGA E-Xite N8 gelauwerd met de prestigieuze Red Dot Award.

Prijs: €3.399,-

 

KOGA E-Xite N8 testen?

We kunnen nog véél meer over deze sportieve KOGA E-bike vertellen, en dat doen we natuurlijk graag, maar we nodigen je liever uit om er eerst eens lekker mee te gaan fietsen! We hebben 'm voor je klaar staan.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.