De KOGA E-Xite S is een sportieve toerfiets met mechanische doping.

De KOGA E-Xite S is de derailleur-versie van de E-Xite N8. Deze vlotte elektrische toerfiets is uitgerust met Shimano SLX derailleurversnellingen, hydraulische schijfremmen en de meest krachtige middenmotor van Bosch; de Performance Line CX.

KOGA E-Xite S heren en dames

Het sportieve karakter van de E-Xite S is af te lezen aan de relatief diepe zithouding met een recht stuur, de centraal geplaatste Bosch accu en de hoge instap bij het damesframe. Het stabiele frame en het centraal en laag gelegen zwaartepunt zorgen voor een goede wendbaarheid en een lekker strak stuurgedrag.

De relatief brede 40mm banden zorgen ervoor dat de E-Xite S op uiteenlopende soorten ondergrond lekker vlot en comfortabel rijdt. Hij dendert met gemak over slecht betegelde fietspaden, stoepranden, gravelpaden en kapotgereden asfaltwegen.
Koga E-Xite S damesframe

Stijf aluminium frame

De KOGA E-Xite S heeft een 'super smooth-welded' aluminium frame met mooi glad afgewerkte lasnaden. Een sjieke, maar ook stoere en robuuste verschijning!

Alle kabels en de elektrische onderdelen zijn zoveel mogelijk geïntegreerd, zodat deze optimaal beschermd zijn. Bovendien draagt dit bij aan het strakke uiterlijk.

Het damesframe heeft een hoge instap. Dit maakt het frame extra stijf en biedt ruimte aan de accu op de onderbuis, wat weer een positief effect heeft op de ligging van het zwaartepunt.

Bosch Performance CX middenmotor

De populaire Bosch middenmotor is in korte tijd een begrip geworden en behoeft eigenlijk weinig uitleg meer.

De E-Xite S is voorzien van de extra krachtige Performance CX motor met een maximaal koppel van 75 Nm. Deze motor is wat pittiger geprogrammeerd dan de Bosch Active Line. De vermogensafgifte van de CX-motor is relatief fel, maar daar kan de derailleur-transmissie, in tegenstelling tot naafversnellingen, juist prima tegen. En het past gewoon perfect bij het sportieve karakter van de E-Xite S.

Koga E-Xite S Bosch middenmotor
KOGA E-Xite S SLX derailleur

Shimano SLX derailleurversnellingen

De KOGA E-Xite S moet lekker licht rijden en voldoende versnellingen hebben voor heuvelachtige gebieden. Daarom is deze voorzien van 10 versnellingen met een Shimano SLX derailleur. Schakel daarbij de ondersteuning in en je komt gegarandeerd met gemak iedere heuvel op.

Derailleurversnellingen hebben wel regelmatig onderhoud nodig en dat maakt deze E-Xite S meer een recreatieve fiets ten opzichte van de E-Xite N8 met een Nexus versnellingsnaaf en gesloten kettingkast.

Accu op de onderbuis

Bij de meeste stads-E-bikes wordt de accu in de bagagedrager weggewerkt, maar bij de E-Xite S bevindt de accu zich op de onderbuis, dicht bij het middelpunt van de fiets. Deze plaatsing heeft een positief effect op de gewichtsverdeling en er kan nu ook een lichtgewicht bagagedragertje gemonteerd worden.

Het aantal Watt-uren (Wh) kan gezien worden als de 'tankinhoud' van de fiets. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe groter de actieradius. De E-Xite S wordt standaard geleverd met de grootste 500 Wh accu.

KOGA E-Xite S Bosch accu op onderbuis
KOGA E-Xite Magura schijfremmen

Hydraulische Magura schijfremmen

Zo'n sportieve E-bike als de E-Xite S is natuurlijk gebaat bij hele krachtige remmen. Daarom is deze voorzien van Magura MT-2 hydraulische schijfremmen met 160mm grote schijven.

Deze remmen kunnen hun hitte goed kwijt en met weinig handkracht haal je de snelheid er snel uit. Ook in natte weersomstandigheden. De remgrepen zijn instelbaar voor grote èn kleine handen.

KOGA Feathershock

Omdat je op de E-Xite S wat meer voorover zit, heeft KOGA, om de handen en polsen te ontzien, ervoor gekozen de fiets van hun eigen Feathershock verende voorvork te voorzien.

De Feathershock weegt minder dan de meeste conventionele telescopische vorken en reageert heerlijk soepel dankzij de kogel-gelagerde geleiding. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Het valt nauwelijks op dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het wel!

KOGA E-Xite S Feathershock voorvork

De KOGA E-Xite S is helemaal toerklaar!

Zoals we van KOGA gewend zijn, is de E-Xite S samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede Busch & Müller Eyc 50 Lux verlichting, sterke dubbelwandige velgen met lichtrollende Schwalbe Durano banden, pedalen met een extra groot oppervlak, een Axa slot en een pompje. En... we leveren hem uiteraard af met een volle accu!

Prijs: €3.699,-

 

KOGA E-Xite S testen?

We kunnen nog véél meer over deze sportieve KOGA E-Xite S vertellen, en dat doen we natuurlijk graag, maar we nodigen je liever uit om er eerst eens lekker mee te gaan fietsen! We hebben 'm voor je klaar staan.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.