In je element met de KOGA E-Lement.

De KOGA E-Lement is het sportievere broertje/zusje van de E-Inspire. Deze lichtgewicht elektrische toerfiets met Bosch trapondersteuning is vooral in zijn Element (haha) in de vele natuurgebieden in de heuvelachtige regio's van Europa. Dit model is bij ons op de Veluwe al jaren erg populair bij de levensgenieters die zich jong van geest en lijf en leden voelen en dat met voldoende beweging en frisse lucht graag zo lang mogelijk in stand houden.

KOGA Element dames en heren

Ook dit jaar heeft KOGA de E-Lement wéér een stukje beter gemaakt! De nadruk ligt bij dit model op sportiviteit en dat is onder andere te zien aan de sportieve zithouding met een relatief laag geplaatst licht-gebogen stuur en de krachtige Bosch Performance middenmotor. Toch biedt de E-Lement een beetje extra comfort met de KOGA Feathershock verende voorvork.

Koga E-Lement frame

Stijlvol aluminium frame

De E-Lement is gebouwd rond een 'super smooth-welded' aluminium frame met mooi glad afgewerkte lasnaden. Dankzij de slanke buizen en de prachtige afwerking is het een elegante verschijning.

Alle kabels en de elektrische onderdelen zijn zoveel mogelijk geïntegreerd, zodat deze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en minder snel beschadigen. Bovendien draagt dit bij aan het strakke uiterlijk.

Het damesframe van de E-Lement heeft een praktische ruime instap.

Bosch Performance middenmotor

Over de elektrische ondersteuning van Bosch hoeven we eigenlijk weinig meer uit te leggen. Deze middenmotor is in korte tijd uitermate populair geworden.

De Performance Line motor in de KOGA E-Lement levert een sportieve, dynamische ondersteuning met een koppel tot 63 Nm. Ten opzichte van de Bosch Active Line motoren levert de Performance Line een relatief sterke ondersteuning bij een lage trapfrequentie, bijvoorbeeld voor meer kracht wanneer je wegrijdt op een helling.

Koga E-Lement Bosch middenmotor
KOGA E-Lement SLX-derailleur

SLX derailleurversnellingen

De E-Lement moet lekker licht rijden en voldoende versnellingen hebben voor heuvelachtige gebieden. Daarom is deze voorzien van 10 versnellingen met een Shimano SLX derailleur, welke wat directer schakelt dan de LX-versie van de minder sportieve E-Inspire.

Schakel daarbij de ondersteuning in en je komt gegarandeerd met gemak iedere heuvel op. Eenmaal op de top aangekomen kan je heerlijk ontspannen genieten van het uitzicht zonder helemaal buiten adem te zijn.

Accu in de bagagedrager

In de bagagedrager bevindt zich de uitneembare accu. Deze plaatsing maakt bij de damesversie die fijne ruime instap mogelijk.

Het aantal Watt-uren (Wh) kan gezien worden als de 'tankinhoud' van de fiets. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe groter de actieradius.

De E-Lement wordt standaard geleverd met de grootste Bosch-accu met een inhoud van 500 Wh accu.

KOGA E-Lement Bosch accu
KOGA E-Lement Magura schijfremmen

Hydraulische Magura schijfremmen

Zo'n sportieve E-bike als de E-Lement is natuurlijk gebaat bij hele krachtige remmen. Daarom is deze voorzien van Magura MT-2 hydraulische schijfremmen met 160mm grote schijven.

Deze remmen kunnen hun hitte goed kwijt en met weinig handkracht haal je de snelheid er snel uit. Ook in natte weersomstandigheden. De remgrepen zijn instelbaar voor grote èn kleine handen.

KOGA Feathershock

De E-Lement is voor extra comfort uitgerust met de slanke KOGA Feathershock verende voorvork. Je leunt op deze fiets wat meer voorover en dan is een beetje demping wel zo fijn voor de polsen en handen.

De Feathershock weegt minder dan conventionele telescopische vorken en reageert heerlijk soepel dankzij de kogel-gelagerde geleiding. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Je ziet bijna niet dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het wel!

KOGA E-Lement Feathershock

KOGA E-Lement heren en dames

De KOGA E-Lement is helemaal toerklaar!

Zoals we van KOGA mogen verwachten is de E-Lement samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede Busch & Müller Eyc 50 Lux verlichting, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende Schwalbe Energizer anti-lek banden en pedalen met een extra groot oppervlak. Verder wordt de E-Inspire rijklaar afgeleverd met een Axa slot, een pompje en natuurlijk een volle accu!

Prijs: €3.449,-

KOGA E-Lement testen?

We kunnen nog véél meer over deze sportieve elektrische KOGA vertellen, en dat doen we natuurlijk graag, maar we nodigen je liever uit om er eerst eens lekker mee te gaan fietsen! Dan zijn we mogelijk snel uitgepraat, omdat je daarna niet langer kunt wachten om met deze mooie KOGA E-bike te gaan toeren!

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.