De KOGA E-Nova EVO PT is een praktische evolutie van de geliefde E-Nova

De 'gewone' KOGA E-Nova wordt al jaren zeer gewaardeerd om de comfortabele zithouding, het fijne rijgedrag, de geruisloze Bosch ondersteuning en de onderhoudsarme transmissie. De KOGA E-Nova EVO PT gaat weer een paar stappen verder. De voornaamste verschillen met de 'gewone' E-Nova zijn: een frame met extra lage instap met een geïntegreerde accu, bredere banden, schijfremmen en een duurzame tandriem in plaats van een ketting in een kettingkast.

KOGA E-Nova EVO PT 2020

In het frame bevindt zich een grote accu die dankzij zijn plaatsing bijdraagt aan een ideale gewichtsverdeling en een lekker stabiel rijgedrag. De inhoud van de accu is naar keuze 400, 500 of 625 Wh.

Er bestaan twee versies van de KOGA E-Nova EVO PT: één met een Shimano Nexus 8-speed versnellingsnaaf (vanaf €3.799,-) en één met een traploze, automatische transmissie van Enviolo (vanaf €4.299,-). Beide modellen hebben een onderhoudsarme en duurzame tandriem-overbrenging van Gates.

Zoals we van KOGA gewend zijn, is ook bij de E-Nova EVO PT de afwerking van een hoog niveau en er is duidelijk over veel details nagedacht. Hieronder zie je alvast de belangrijkste kenmerken en technieken van de E-Nova EVO PT. We vertellen je in de winkel graag meer en laat je overtuigen door een lange proefrit!

Enviolo automatisch schakelen

Handmatig of automatisch schakelen

De basis-E-Nova EVO PT is voorzien van een duurzame Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf. Lekker praktisch en onderhoudsvriendelijk, maar bij deze versnellingen moet je nog wel gewoon aan het handvat draaien. Het kan echter ook volledig automatisch met het schakelsysteem van Enviolo!

Het Enviolo Automatic systeem biedt automatisch, traploos schakelen en zorgt ervoor dat je altijd efficiënt in de juiste versnelling rijdt. Dat is natuurlijk pure luxe en lekker comfortabel, maar het kan ook een positief effect hebben op je actieradius! Je zal namelijk nooit in een te zware, energie slurpende versnelling rijden. Daarnaast is het voor mensen met beperkingen in de hand of pols een uitkomst.

Geruisloze Bosch middenmotor

Over het Bosch-systeem hoeven we waarschijnlijk weinig meer uit te leggen. Deze middenmotor van Duitse makelij is in korte tijd bijzonder populair geworden. Een veelgehoord kritiekpunt was echter het zoemende geluid van de motor. Gelukkig gebruikt KOGA sinds 2018 de compleet geruisloze Bosch Active Plus motor.

Koga E-Nova EVO Bosch middenmotor
Koga E-Nova EVO tandriem

Duurzame tandriem

Wij zijn al vanaf het begin fan van de tandriem. En de rest van de Nederlandse fietsers wordt dat ook steeds meer. De tandriem heeft namelijk veel voordelen!

Een tandriem is onderhoudsarm, heeft geen smering nodig, roest niet, kan tegen pekel en modder en gaat ruim twee tot drie keer langer mee dan een gemiddelde ketting. Kortom: minder gedoe en meer lekker fietsen!

Comfortabele brede banden

De banden zijn het meest verantwoordelijk voor het rijcomfort, want deze dempen de trillingen het best. Mechanische vering is er alleen voor grotere hobbels.

Hoe breder de band, hoe meer luchtvering en meer grip. De 50 mm brede banden op de E-Nova EVO PT zorgen voor een comfortabel, stabiel en veilig rijgedrag. En op een beetje ruwe ondergrond rollen ze, mits niet keihard opgepompt, ook nog eens lichter dan smallere banden.

Koga E-nova EVO brede banden
Koga E-Nova EVO PT verende voorvork

KOGA Feathershock

Voor nóg meer comfort is de E-Nova EVO PT uitgerust met een verende zadelpen en KOGA's eigen Feathershock verende voorvork.

De Feathershock is lichter dan conventionele telescopische vorken en reageert door de kogel-gelagerde geleiding heerlijk soepel. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme.

Hydraulische schijfremmen

Velgremmen maken steeds meer plaats voor schijfremmen, vooral op E-bikes.

Dat komt o.a. doordat schijfremmen ook bij nat weer perfect blijven remmen en je altijd maar heel weinig handkracht nodig hebt om hard te remmen. Ook in lange afdalingen zijn schijfremmen in het voordeel, omdat ze beter met de oplopende hitte overweg kunnen.

Het is wel belangrijk dat je de remschijven goed vetvrij houdt en dat je ze nergens tegenaan stoot.

 

KOGA E-nova EVO schijfremmen

De KOGA E-Nova EVO PT is hoogwaardig opgebouwd

Zoals we van het premium-merk KOGA mogen verwachten, is ook de nieuwe E-Nova EVO PT samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede Busch & Müller verlichting, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende Schwalbe anti-lek banden, leren handvatten en pedalen met een extra groot oppervlak. Verder wordt de KOGA E-Nova EVO PT rijklaar afgeleverd met een Axa slot, snelbinders, een pompje en... natuurlijk een volle accu!

Fiets testenKOGA E-Nova EVO PT testen?

We kunnen je in de winkel alles over de KOGA E-Nova EVO PT vertellen, en dat doen we met plezier, maar een proefrit zegt meer dan duizend woorden. Kom gerust langs voor een uitgebreide proefrit op deze fijne KOGA E-bike. We weten nu al bijna zeker dat deze KOGA je niet teleur zal stellen!

Bekijk alle 2020 KOGA E-Nova EVO PT varianten op Koga.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.