De KOGA E-Nova biedt veel gemak, zowel in gebruik als in onderhoud.

De comfortabele zithouding, de betrouwbare Bosch ondersteuning, de onderhoudsarme naafversnelling en de robuuste schijfremmen maken de elektrische KOGA E-Nova tot een echte Dutch-weather-fiets. Ideaal voor woon-werk verkeer en de dagelijkse boodschappen, maar ook voor ontspannen toertochtjes in het weekend.

Zoals we van KOGA gewend zijn, is de afwerking van een hoog niveau en er is duidelijk over veel details extra goed nagedacht. Dit artikel zou veel te lang worden als we alles tot in detail zouden beschrijven, maar hieronder zie je alvast de belangrijkste kenmerken en technieken van de E-Nova. We vertellen je in de winkel graag meer over de verschillende varianten.

Koga E-Nova frame

Stijlvol aluminium frame

De KOGA E-Nova heeft een 'super smooth-welded' aluminium frame. Zonder duidelijk zichtbare lasnaden is het een elegante verschijning. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn zoveel mogelijk geïntegreerd, zodat deze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en minder snel beschadigen. Bovendien draagt dit bij aan het strakke uiterlijk.

De E-Nova is beschikbaar met een heren- of een dames-frame. Het dames-frame van de E-Nova heeft een praktische ruime instap.

Bosch middenmotor

Eigenlijk hoeven we over het Bosch-systeem weinig meer uit te leggen. Deze Duitse middenmotor is in korte tijd uitermate populair geworden, maar een veelgehoord kritiekpunt was in het verleden het zoemende geluid van de motor. Gelukkig is de KOGA E-Nova  voorzien van de compleet geruisloze Bosch Active Line Plus motor. Daar zaten we met smart op te wachten!

Koga E-Nova Bosch middenmotor
Enviolo automatisch schakelen

Versnellingsnaaf met riemaandrijving

De E-Nova is uitgerust met de duurzame Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf en een onderhoudsarme en duurzame Gates riemaandrijving. Lekker praktisch en onderhoudsvriendelijk. De aandrijfriem gaat wel tot 3x langer mee dan een ketting! Daarnaast ben je af van het piepen en kraken van een versleten ketting en niet te vergeten de vettige smeermiddelen!

Accu in de bagagedrager

De KOGA E-Nova is voorzien van een uitneembare accu die geïntegreerd is in de bagagedrager. Deze plaatsing maakt bij de damesversie die fijne ruime instap mogelijk.

Het aantal Watt-uren (Wh) kan gezien worden als de 'tankinhoud' van de fiets. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe groter de actieradius.

De handgeschakelde E-Nova's hebben wij op voorraad met 400 Wh en 500 Wh accu's.

Koga E-nova accu
KOGA E-nova Magura remmen

Hydraulische schijfremmen

Alle E-Nova modellen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen.

Een perfecte doseerbaarheid icm met een sterk remvermogen in alle weersomstandigheden dragen bij aan uw veiligheid.

KOGA Feathershock

Voor extra comfort is de E-Nova uitgerust met een verende zadelpen en de slanke KOGA Feathershock verende voorvork.

De Feathershock is lichter dan conventionele telescopische vorken en reageert door de kogel-gelagerde geleiding heerlijk soepel. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Je ziet bijna niet dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het des te meer!

Koga E-Nova-verende voorvork

Comfort tijdens korte en lange ritten

De KOGA E-Nova is opgebouwd met topkwaliteit onderdelen

Zoals we van KOGA mogen verwachten is de E-Nova samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede Busch & Müller verlichting, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende Schwalbe Energizer anti-lek banden en pedalen met een extra groot oppervlak. Verder wordt de E-Nova rijklaar afgeleverd met een Axa slot, snelbinders, een pompje en... een volle accu natuurlijk!

Fiets testenKOGA E-Nova testen?

We kunnen je in de winkel alles over de KOGA E-Nova vertellen, en dat doen we met plezier, maar een proefrit zegt meer dan duizend woorden. Kom gerust langs om deze fijne KOGA E-bike zelf uit te proberen. We weten nu al bijna zeker dat deze KOGA je niet teleur zal stellen!

Bekijk alle 2024 KOGA E-Nova varianten op Koga.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.