De KOGA E-Nova biedt veel gemak, zowel in gebruik als in onderhoud.

De comfortabele zithouding, de betrouwbare Bosch ondersteuning, de onderhoudsarme naafversnelling en de robuuste Magura remmen maken de elektrische KOGA E-Nova tot een echte Dutch-weather-fiets. Ideaal voor woon-werk verkeer en de dagelijkse boodschappen, maar ook voor ontspannen toertochtjes in het weekend.

Koga E-Nova 2020

Zoals we van KOGA gewend zijn, is de afwerking van een hoog niveau en er is duidelijk over veel details extra goed nagedacht. Dit artikel zou veel te lang worden als we alles tot in detail zouden beschrijven, maar hieronder zie je alvast de belangrijkste kenmerken en technieken van de E-Nova. We vertellen je in de winkel graag meer over de verschillende varianten.

Koga E-Nova frame

Stijlvol aluminium frame

De KOGA E-Nova heeft een 'super smooth-welded' aluminium frame. Zonder duidelijk zichtbare lasnaden is het een elegante verschijning. De schakel-, rem- en verlichtingskabels en de elektrische onderdelen zijn zoveel mogelijk geïntegreerd, zodat deze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en minder snel beschadigen. Bovendien draagt dit bij aan het strakke uiterlijk.

Het damesframe van de E-Nova heeft een praktische ruime instap.

Bosch middenmotor

Eigenlijk hoeven we over het Bosch-systeem weinig meer uit te leggen. Deze Duitse middenmotor is in korte tijd uitermate populair geworden, maar een veelgehoord kritiekpunt was het zoemende geluid van de motor. Gelukkig is de KOGA E-Nova sinds modeljaar 2018 voorzien van de compleet geruisloze Bosch Active Plus motor. Daar zaten we met smart op te wachten!

Koga E-Nova Bosch middenmotor
Enviolo automatisch schakelen

Handmatig of automatisch schakelen

De standaard E-Nova is uitgerust met de duurzame Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf en een compleet gesloten kettingkast. Lekker praktisch en onderhoudsvriendelijk, maar bij deze versnellingen moet je nog wel gewoon aan het handvat draaien. Het kan echter ook volledig automatisch met het schakelsysteem van Enviolo!

Het Enviolo Automatic systeem biedt automatisch, traploos schakelen en zorgt ervoor dat je altijd efficiënt in de juiste versnelling rijdt. Dat is natuurlijk pure luxe en lekker comfortabel, maar het kan ook een positief effect hebben op je actieradius! Daarnaast is het voor mensen met beperkingen in de hand of pols een uitkomst.

Accu in de bagagedrager

De KOGA E-Nova is voorzien van een uitneembare accu die geïntegreerd is in de bagagedrager. Deze plaatsing maakt bij de damesversie die fijne ruime instap mogelijk.

Het aantal Watt-uren (Wh) kan gezien worden als de 'tankinhoud' van de fiets. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe groter de actieradius.

De handgeschakelde E-Nova's hebben wij op voorraad met 400 Wh en 500 Wh accu's. De E-Nova Automatic heeft bij ons standaard de grootste accu.

Koga E-nova accu
KOGA E-nova Magura remmen

Hydraulische Magura velgremmen

Hoe mooi de nu zo populaire schijfremmen ook zijn, deze Magura velgremmen zijn de ho-houders die je met je volle verstand kiest.

De Magura HS11 velgremmen zijn met veel gevoel en weinig kracht te bedienen. De robuuste en onderhoudsarme eigenschappen passen perfect bij het all-weather karakter van de E-Nova.

Magura maakt al decennia de fijnste, betrouwbaarste en meest onderhoudsvriendelijke velgremmen die er bestaan. Punt.

KOGA Feathershock

Voor extra comfort is de E-Nova uitgerust met een verende zadelpen en de slanke KOGA Feathershock verende voorvork.

De Feathershock is lichter dan conventionele telescopische vorken en reageert door de kogel-gelagerde geleiding heerlijk soepel. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Je ziet bijna niet dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het des te meer!

Koga E-Nova-verende voorvork

Koga E-Nova dames 2020De KOGA E-Nova is opgebouwd met topkwaliteit onderdelen

Zoals we van KOGA mogen verwachten is de E-Nova samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere goede Busch & Müller verlichting, sterke dubbelwandige velgen, lichtrollende Schwalbe Energizer anti-lek banden en pedalen met een extra groot oppervlak. Verder wordt de E-Nova rijklaar afgeleverd met een Axa slot, snelbinders, een pompje en... een volle accu natuurlijk!

Fiets testenKOGA E-Nova testen?

We kunnen je in de winkel alles over de KOGA E-Nova vertellen, en dat doen we met plezier, maar een proefrit zegt meer dan duizend woorden. Kom gerust langs om deze fijne KOGA E-bike zelf uit te proberen. We weten nu al bijna zeker dat deze KOGA je niet teleur zal stellen!

Bekijk alle 2020 KOGA E-Nova varianten op Koga.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.