De KOGA F3 serie bestaat uit stadsfietsen en comfortabele of sportieve toerfietsen.

Alle KOGA F3 modellen zijn gebouwd op basis van één veelzijdig frameconcept. Met het F3 concept bewees KOGA een aantal jaren geleden dat functionaliteit en design perfect gecombineerd kunnen worden. De F3 bleek al snel erg succesvol en sindsdien heeft KOGA veel energie gestoken in de doorontwikkeling van het F3-concept en de uitbreiding van het assortiment. De fietsfabrikant uit Heerenveen is geslaagd in het creëren van een mooie balans tussen functionaliteit, integratie en design en KOGA zag de inspanningen al snel beloond met diverse prestigieuze designprijzen.

KOGA F3 2019 heren en dames

Naast de fantastische rijeigenschappen en gedegen kwaliteit, onderscheiden de F3's zich met name door hun eigenzinnige ontwerp en hoge afwerkingsniveau. De KOGA F3 is leverbaar in meerdere uitvoeringen, met derailleur- of naafversnellingen en verschillende niveaus van comfort of sportiviteit.

Koga F3 frame

Stijlvol aluminium frame

De basis voor alle KOGA F3 modellen is het aluminium frame waarbij ronde vormen afgewisseld worden met scherpe lijnen. Het smooth-welded frame is mooi glad afgewerkt, licht van gewicht en de kabels lopen zo veel mogelijk binnendoor voor een strakke, cleane look.

Een voorbeeld hiervan is de kabel voor de achterverlichting, die volledig door het frame èn door de achterdrager wordt geleid. De kwetsbare stroomkabel zal zo niet snel beschadigd raken.

Derailleurs of naafversnellingen

De F3-serie kent drie uitvoeringen met Shimano derailleurs: laag in gewicht en lekker véél versnellingen, maar wel onderhoudsgevoelig.

Daarom zijn er ook drie varianten uitgerust met onderhoudsarme en duurzame versnellingsnaven met 8 of 11 versnellingen. De F3 6.0 en de 4.0 hebben zelfs een tandriem voor nóg minder onderhoud!

Koga F3 Shimano Alfine tandriem
Koga F3 schijfrem

Schijfremmen

De verschillende modellen van de F3-serie worden allen geleverd met hydraulische schijfremmen van Shimano.

Dat remt gewoon super.

Vaste of verende voorvork

Wil je een zo laag mogelijk gewicht en een lekker strak stuurgedrag? Kies dan de F3 7.0 met een vaste carbon voorvork. Is een lage prijs van belang? Kies dan de F3 2.0 met een vaste aluminium voorvork.

Wens je juist meer comfort? Dan biedt KOGA de geveerde Feathershock voorvork in meerdere varianten van de F3. De Feathershock is lichter dan conventionele telescopische vorken en reageert door de kogel-gelagerde geleiding heerlijk soepel. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Je ziet bijna niet dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het des te meer!

 

Koga F3 Feathershock

Hoge of lage instap

Naast het herenframe biedt KOGA de dames-F3 aan met twee soorten frames. Enkele modellen hebben een sportief frame met een hoge instap en de meesten zijn ook verkrijgbaar met een comfortabele, lage instap. Die lage instap is lekker praktisch, maar de hoge instapversie is er niet voor niets! Met een beetje gewicht op de bagagedrager of een tas aan het stuur is er een duidelijk verschil in stabiliteit voelbaar. Een proefrit op beide varianten laat je snel het verschil in rijgedrag ervaren. Oordeel na een lekker toertochtje zelf welke versie het beste bij jou past.

Fiets testenWelke KOGA F3 past bij jou?

Koga biedt meerdere varianten op het F3-thema. Er is al een F3 vanaf €1299,-. Geen idee welk type KOGA F3 je nu moet kiezen? Dat begrijpen wij heel goed. Iets met bomen en bos enzo...

In de winkel kan je meerdere modellen naast elkaar bekijken en we vertellen je graag alles over de verschillende uitvoeringen.

Bekijk alle 2020 F3 modellen op Koga.com

KOGA F3 testen?

Met een paar vergelijkende proefritten krijg je snel een goede indruk en zal de keuze voor jouw ideale KOGA F3 zó bepaald zijn.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.