De KOGA F3 serie bestaat uit stadsfietsen en comfortabele of sportieve toerfietsen.

Alle KOGA F3 modellen zijn gebouwd op basis van één veelzijdig frameconcept. Met het F3 concept bewees KOGA een aantal jaren geleden dat functionaliteit en design perfect gecombineerd kunnen worden. De F3 bleek al snel erg succesvol en sindsdien heeft KOGA veel energie gestoken in de doorontwikkeling van het F3-concept en de uitbreiding van het assortiment. De fietsfabrikant uit Heerenveen is geslaagd in het creëren van een mooie balans tussen functionaliteit, integratie en design en KOGA zag de inspanningen al snel beloond met diverse prestigieuze designprijzen.

Naast de fantastische rijeigenschappen en gedegen kwaliteit, onderscheiden de F3's zich met name door hun eigenzinnige ontwerp en hoge afwerkingsniveau. De KOGA F3 is leverbaar in meerdere uitvoeringen, met derailleur- of naafversnellingen en verschillende niveaus van comfort of sportiviteit.

Koga F3 frame

KOGA Light Design

Met het KOGA Light Design is gekozen voor ultieme integratie, herkenbaarheid en veiligheid. De verlichting is letterlijk onderdeel van de fiets geworden en voor jouw veiligheid ontzettend is de verlichting ook van de zijkant zichtbaar.

De in de stuurpen geïntegreerde koplamp heeft een reguliere en een daglichtstand en is er in twee uitvoeringen; Regular met 35 lux en Premium met 50 lux. Daarnaast zie je met Light Design van afstand dat er een KOGA aankomt. Een fiets die gezien mag worden!

Derailleur met ketting of naafversnelling met tandriem?

Wij bieden de F3-serie aan in 4 varianten; 1x met Shimano derailleurs: laag in gewicht en véél versnellingen, maar wel onderhoudsgevoeliger (F3 5.0).

Daarnaast hebben we 3 versies met onderhoudsarme en duurzame versnellingsnaven met 8 of 11 versnellingen (F3 2.0, 6.1 & 8.0). Deze modellen zijn allen uitgevoerd met een Gates tandriem!

 

Koga F3 Shimano Alfine tandriem
Koga F3 schijfrem

Schijfremmen

De verschillende modellen van de F3-serie worden allen geleverd met hydraulische schijfremmen van Shimano.

Dat remt gewoon super onder alle weersomstandigheden!

Vaste of verende voorvork

Wil je een zo laag mogelijk gewicht en een lekker strak stuurgedrag? Kies dan de F3 7.0 met een vaste carbon voorvork. Is een lage prijs van belang? Kies dan de F3 2.0 met een vaste aluminium voorvork.

Wens je juist meer comfort? Dan biedt KOGA de geveerde Feathershock voorvork in meerdere varianten van de F3. De Feathershock is lichter dan conventionele telescopische vorken en reageert door de kogel-gelagerde geleiding heerlijk soepel. Het slanke uiterlijk is te danken aan het ín het balhoofd weggewerkte veermechanisme. Je ziet bijna niet dat er vering in de fiets zit, maar je voelt het des te meer!

 

Koga F3 Feathershock

 

Hoge of lage instap

Naast het herenframe biedt KOGA de dames-F3 aan met twee soorten frames. Enkele modellen hebben een sportief frame met een hoge instap en de meesten zijn ook verkrijgbaar met een comfortabele, lage instap. Die lage instap is lekker praktisch, maar de hoge instapversie is er niet voor niets! Met een beetje gewicht op de bagagedrager of een tas aan het stuur is er een duidelijk verschil in stabiliteit voelbaar. Een proefrit op beide varianten laat je snel het verschil in rijgedrag ervaren. Oordeel na een lekker toertochtje zelf welke versie het beste bij jou past.

Fiets testenWelke KOGA F3 past bij jou?

Koga biedt meerdere varianten op het F3-thema. Wij bieden al een F3 vanaf €1849,-. Geen idee welk type KOGA F3 je nu moet kiezen? Dat begrijpen wij heel goed. Iets met bomen en bos enzo... In de winkel kan je meerdere modellen naast elkaar bekijken en we vertellen je graag alles over de verschillende uitvoeringen.

Bekijk alle 2024 F3 modellen op Koga.com

KOGA F3 testen?

Met een paar vergelijkende proefritten krijg je snel een goede indruk en zal de keuze voor jouw ideale KOGA F3 zó bepaald zijn.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.