In stijl toeren met de KOGA GrandTourer

De KOGA GrandTourer-S is een toerfiets uit het zogeheten Signature-programma van KOGA. Een fiets die je op basis van jouw wensen samen kunt stellen en op bestelling laat bouwen. Sinds modeljaar 2018 heeft KOGA echter ook een gestandaardiseerde versie aan het reguliere assortiment toegevoegd: de KOGA GrandTourer (zonder -S). En dat is de fiets die je hier ziet.

Koga GrandTourer

De KOGA GrandTourer is een sportieve KOGA toerfiets die met name geschikt is voor dagtochten en 'light-trekking'. Hang twee waterdichte Ortlieb tassen aan de Tubus-drager, stop wat lekkers en je pinpas in de stuurtas en ga lekker van de omgeving genieten op deze topklasse KOGA!

De standaard GrandTourer is zó samengesteld dat deze zo veel mogelijk voldoet aan de wensen van de sportieve toerfietser en tegelijk onder de €1.800,- geprijsd kon worden. Wie zijn/haar KOGA GrandTourer desondanks anders opgebouwd wil hebben, kan zich uitleven in de configurator van KOGA's Signature Custom Order afdeling.

Koga GrandTourer frame

Hoogwaardig aluminium frame

De KOGA GrandTourer heeft een lichtgewicht en sportief aluminium frame dat bijzonder mooi is afgewerkt met gladde lasnaden en geïntegreerde kabels. We zijn van KOGA ook niet anders gewend!

De damesversie van de GrandTourer heeft altijd een lage instap. Dat is voor dagelijks en recreatief gebruik wel lekker praktisch, maar het maakt deze fiets minder geschikt voor fietsvakanties met voor- en achtertassen. Daar is de KOGA WorldTraveller voor bedoeld.

Typisch KOGA: je krijgt levenslang garantie op het frame en de voorvork.

Shimano Deore LX derailleurs

De GrandTourer is afgemonteerd met het kwalitatieve Shimano Deore LX derailleursysteem. Dit is Shimano's op één na hoogste afmontage voor toer- en trekkingfietsen.

Deore LX is de onderdelengroep met de beste prijs-kwaliteit-verhouding, maar als je toch liever de hoogwaardigere Deore XT afmontage wil, dan kan je terecht in KOGA's Signature programma.

Koga GrandTourer derailleurs
Koga voorvorken

Vaste aluminium voorvork

Stijf en glad...

We hebben het hier over de voorvork. Gewoon een degelijke en mooi glad afgewerkte vork.

Volgens KOGA is deze vork geschikt voor een set lowriders met voortassen. Dat gaat bij de herenversie prima, maar bij de damesversie zouden wij het gebruik van voortassen niet aanraden, omdat het frame met de lage instap daar niet stabiel genoeg voor is.

Hydraulische Magura velgremmen

De Magura HS11 velgremmen zijn met weinig kracht en veel gevoel te bedienen. Hoe mooi en goed de nu zo populaire schijfremmen ook lijken, deze Magura's zijn de remmen die je met je volle verstand kiest.

Magura maakt al decennia de fijnste, betrouwbaarste en meest onderhoudsvriendelijke velgremmen die er bestaan. Punt.

Koga GrandTourer Magura rem
Koga GrandTourer 2020

De GrandTourer is mooi compleet aangekleed

Zoals we van KOGA mogen verwachten, is de GrandTourer opgebouwd met een mooie verzameling van kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere een oerdegelijke bagagedrager van Tubus, hele goede Busch & Müller Luxos verlichting, extra sterke dubbelwandige Exal velgen, lichtrollende Schwalbe Marathon antilekbanden en pedalen met een extra groot oppervlak.

Verder wordt de KOGA GrandTourer compleet afgeleverd met bidons, pompje, slot en snelbinders. Het zadel en stuur zijn zelfs met leer bekleed!

Prijs: €1.799,-

Fiets testenKOGA GrandTourer testen?

We kunnen nog véél meer over de KOGA GrandTourer vertellen, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe deze toerfiets rijdt. Geen probleem! Kom maar gezellig langs en ervaar het zelf!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.