Langs knooppunten en stopcontacten met de KOGA Signature E-WorldTraveller-S.

De KOGA Signature E-WorldTraveller-S is de elektrische versie van de populaire en zeer gewaardeerde KOGA Signature WorldTraveller-S trekkingfiets. De KOGA Signature E-WorldTraveller-S valt onder KOGA's Signature-programma, wat betekent dat je je eigen elektrische trekkingfiets zelf kunt samenstellen op basis van jouw wensen en behoeften. Elke KOGA Signature wordt op bestelling gebouwd en staat met een week of 10 bij ons voor je klaar.

Met de KOGA Signature E-WorldTraveller-S kan je in theorie de hele wereld over, mits er genoeg stopcontacten op de route liggen, natuurlijk. Met het stijve en stabiele aluminium frame en de degelijke onderdelen is de E-WorldTraveller-S berekend op veel bepakking en tienduizenden zorgeloze kilometers. De last wordt verlicht met de Bosch BES3 Performance CX middenmotor met een kracht van 85 Nm die zijn energie betrekt van een 750 Wh Li-Ion accu in de onderbuis; goed voor vele kilometers in ieder terrein!

E-Worldtraveller-S

Je kunt de KOGA E-WorldTraveller-S samenstellen met behulp van de configurator onderaan deze pagina. Je kiest eerst het frame met het gewenste versnellingssysteem (Rohloff of derailleurs) en daarna kan je je helemaal uitleven op alle andere onderdelen. Tot slot kan je je eigen KOGA Signature E-WorldTraveller-S personaliseren met je naam of een tekst op de bovenbuis en eventueel een tassenset in KOGA-stijl erbij bestellen.

Twee wielmaten

Vroeger was voor off-road reizen een fiets met 26" wielen met brede banden ideaal. En als je overwegend op verharde wegen reed, dan waren 28" wielen met smallere banden weer de betere optie. Sommigen bezaten daarom soms zelfs twee fietsen; één voor dagelijks gebruik en een offroader voor de fietsvakanties.

Maar toen kwamen een paar jaar geleden de twentyniner-wielen. Deze combineren de voordelen van de oude 26" wielen met die van de snellere 28" wielen. De minimaal 50mm brede banden en de grote diameter vergroten de inzetbaarheid. Asfalt, bospaden, gravelwegen, (bijna) alles kan! Daarnaast rollen ze in veel gevallen lichter en leveren ze lekker veel comfort. De niet-elektrische KOGA WorldTraveller-S heeft al een paar jaar standaard deze twentyniner-wielen.

Vervolgens ging de fietsindustrie aan het experimenteren met de iets kleinere wielmaat 27,5" in combinatie met nóg bredere banden. Voor nóg ruigere omstandigheden. Deze wielen worden 27,5 PLUS genoemd. KOGA besloot de E-WorldTraveller-S ook van deze ontwikkeling te laten profiteren en dat bleek vrij eenvoudig te kunnen! De 27,5 PLUS wielen passen gewoon in de bestaande E-WorldTraveller-S, want de buitendiameter is bij beide wielsoorten namelijk nagenoeg gelijk!

Bosch BES3 Performance CX middenmotor

De Bosch BES3 Performance Line CX middenmotor biedt met een maximaal koppel van 85 Nm een lekker krachtige ondersteuning. Zo heb je wind mee wanneer je wilt en klimmen wordt merkbaar lichter. Dit systeem is tevens voorzien van het Bosch Smart System; de hoogwaardige componenten en digitale functies zoals de eBike Flow App tillen de fiets naar een hoger niveau.

 

Derailleur of Rohloff E14 versnellingen

De motor wordt naar keuze gekoppeld aan een 11-speed Shimano XT derailleursysteem of de duurzame en onderhoudsarme Rohloff E14 versnellingsnaaf met elektrische bediening!

De Bosch motor is beveiligd tegen oververhitting tijdens lange klimmen. En jij? Veel drinken! Zowel frame als vork zijn voorzien van voldoende mounts om je drinkflessen te monteren!

E-WorldTraveller-S Bosch transmissie
Koga Signature E-WorldTraveller-S frame

 

Zeer stijve en stabiele constructie

De WorldTraveller-S heeft de uitvoerige tests met vlag en wimpel doorstaan en is geschikt voor een maximum toelaatbaar gewicht van 180 kg! (fiets + berijder + bepakking). Om tot een dergelijk resultaat te komen is het frame oa. voorzien van een semi-geintegreerde achterdrager die een zeer stijve constructie biedt. Hierdoor kan de achterdrager vol bepakt worden en blijft de fiets desondanks strak sturen. Ook het balhoofd en de voorvork zijn extra robuust uitgevoerd zodat de fiets ook bij volle bepakking niet gaat zwabberen. Al met al geeft dit een veiliger rijgedrag; jij moet met de fiets op vakantie en niet andersom!

Leverbaar als herenframe en mixed-frame (damesframe met hoge instap). Geen lage-instap-optie, want dat is niet stabiel genoeg voor veel bepakking.

Typisch KOGA: je krijgt levenslang garantie op het frame en de voorvork.

 

Actieradius

De E-WorldTraveller-S wordt standaard geleverd met een 750 Wh accu in de onderbuis, dit staat garant voor een enorme actieradius in elk terrein!

De fiets is standaard voorzien van de Bosch Kiox 300 display, maar is desgewenst ook te configureren met een Bosch Smartphone Grip zodat u alle informatie op uw telefoon kunt aflezen. Daarnaast is ie voorzien van het Bosch Smart System; de hoogwaardige componenten en digitale functies zoals de eBike Flow App tillen de fiets naar een hoger niveau.

E-WorldTraveller-S Bosch dubbele accu
Bosch Nyon display

 

Gladde lasnaden

De KOGA Signature E-WorldTraveller-S is vanzelfsprekend voorzien van gladde lasnaden waardoor het geheel een zeer hoogwaardige uitstraling heeft. Daarnaast kopen alle kabels netjes door het frame waardoor ze goed beschermd zijn.

 

Hydraulische schijfremmen

Lange afdalingen met zware bagage en wisselende weersomstandigheden vragen om goede remmen. Daarom is de KOGA Signature E-WorldTraveller-S altijd voorzien van hydraulische schijfremmen. Deze kunnen hun hitte goed kwijt en met weinig handkracht haal je de snelheid er snel uit.

Je kunt kiezen uit Shimano XT schijfremmen met 180 mm remschijven of met extra grote 204 mm remschijven.
Magura MT5 schijfrem
Koga Signature E-WorldTraveller-S framekleuren

 

Kleurkeuzestress

Je kunt de E-WorldTraveller-S in 7 verschillende kleuren bestellen. De Rohloff-naven zijn desgewenst leverbaar in zwart, groen, rood en oranje. Mix & match!

Configureer hier je KOGA Signature E-WorldTraveller-S

Hulp nodig bij het samenstellen?

Over de vele opties in KOGA's Signature-programma kunnen we je alles vertellen en met de voorbeelden in de winkel kan je alles even zien en voelen.
Kom gezellig langs en dan bepalen we samen wat voor jou de beste samenstelling zal zijn.

Fiets testenKOGA Signature E-WorldTraveller-S testen?

Dat kan! Stuur ons gerust een bericht om een afspraak te maken voor een uitgebreide proefrit. We helpen je graag op weg!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.