De wereld rond met je eigen custom KOGA Signature WorldTraveller-S.

De KOGA Signature WorldTraveller-S is een KOGA trekkingfiets uit het zogeheten Signature-programma van KOGA. Hiermee maakt KOGA het mogelijk om je eigen trekkingfiets samen te stellen op basis van jouw eisen en wensen. Na bestelling staat de fiets al binnen 6 weken volgens jouw specificaties bij ons in de showroom. Klaar om de wijde wereld mee te gaan ontdekken.

Met de KOGA Signature WorldTraveller-S kan je probleemloos bepakt en bezakt de hele wereld rond. Met het stijve en stabiele aluminium frame, de duurzame Rohloff-versnellingen en de vele degelijke onderdelen is de WorldTraveller-S berekend op veel bagage en tienduizenden kilometers naar Verweggistan op en neer.
Koga Signature WorldTraveller-S 650B
Je kunt jouw eigen WorldTraveller-S zelf samenstellen met behulp van de configurator onderaan deze pagina. In het geval van deze WorldTraveller-S kies je eerst het frame met het gewenste remsysteem (schijfremmen of velgremmen) en daarna kan je je helemaal uitleven op alle andere onderdelen. Tot slot kan je je eigen KOGA Signature WorldTraveller-S zelfs personaliseren met je naam of een tekst op de bovenbuis.
De WorldTraveller-S komt standaard met een Rohloff versnellingsnaaf. Met deze robuuste en onderhoudsarme versnellingsnaaf heb je 14 gelijkmatig gespreide en goed bruikbare versnellingen tot je beschikking. Met een bereik van maar liefst 526% kom je de Alpen wel over. De Rohloff-naaf kan gecombineerd worden met een conventionele ketting of met de duurzame en onderhoudsvrije Gates CDX tandriem.

Twee wielmaten

Vroeger was voor off-road reizen een fiets met 26" wielen met brede banden de beste optie. En als je overwegend op verharde wegen reed, dan waren 28" wielen met smallere banden de betere keus. Sommigen hadden daarom soms zelfs twee fietsen in de schuur staan; één voor dagelijks gebruik en een offroader voor de fietsvakanties.

Maar toen kwamen een paar jaar geleden de twentyniner-wielen. Deze combineren de voordelen van de oude 26" wielen met die van de snellere 28" wielen. De minimaal 50mm brede banden en de grote diameter vergroten de inzetbaarheid van de fiets enorm. Asfalt, bospaden, gravelwegen, (bijna) alles kan! Daarnaast rollen ze in veel gevallen lichter en leveren ze lekker veel comfort. De KOGA WorldTraveller-S heeft al een paar jaar standaard deze twentyniner-wielen.

Vervolgens brak in de mountainbikewereld de tussenmaat 27,5" in combinatie met nóg bredere banden door. Voor nóg extremere omstandigheden. Deze wielen worden 27,5 PLUS genoemd. In 2018 besloot KOGA de WorldTraveller-S ook van deze ontwikkeling te laten profiteren. Een tweede variant ontwikkelen bleek niet nodig, want de 27,5 PLUS wielen passen gewoon in de bestaande WorldTraveller-S. De buitendiameter is bij beide wielen, afhankelijk van de bandenkeuze, namelijk nagenoeg gelijk!

Twentyniners

Dat zijn dus 28" wielen met 50mm banden, want Twentysixers zijn uit! De twentyniner wielen zijn in korte tijd de nieuwe standaard geworden op trekkingfietsen.

Deze wielen rijden lekker comfortabel en maken je fiets heel allround inzetbaar. Ze rollen vlot op asfalt, sturen strak en tot op zekere hoogte presteren ze goed op onverharde wegen. Beter dan de ouderwetse zesentwintigers!

27,5 PLUS

Dat zijn dus 27,5" velgen met extra brede banden. Ideaal voor wie het wel wat ruiger mag en graag de meer onherbergzame gebieden wil ontdekken.

KOGA kiest voor de 62mm brede Schwalbe SuperMoto banden. Deze rijden zeer comfortabel en leveren veel grip en draagkracht op ruwe en losse ondergronden.

De 27,5 PLUS wielen worden uitsluitend geleverd in combinatie met schijfremmen.

Koga WorldTraveller frame

Stijf en stabiel frame

Het frame is met oversized, aluminium buizen zeer stijf en stabiel geconstrueerd met een voorspelbaar en veilig stuurgedrag als resultaat. De deelbare achtervork maakt de fiets geschikt voor de Gates tandriem-aandrijving.

Leverbaar als herenframe en mixed-frame (damesframe met hoge instap). Geen lage-instap-optie, want dat is niet stabiel genoeg voor veel bepakking.

Typisch KOGA: je krijgt levenslang garantie op het frame en de voorvork.

Rohloff-specifiek

Het frame van de WorldTraveller-S is speciaal ontworpen voor de duurzame Rohloff-naaf.

Het spansysteem voor de tandriem is geconstrueerd 'zoals het hoort'; met een excentrisch verstelbare trapas en vaste achterpadden. De vaste achterpadden garanderen een correcte uitlijning van wiel en tandriem en het spansysteem voor de riem of ketting is lekker gebruiksvriendelijk.

Op verzoek van veel liefhebbers werd het vanaf 2019 echter ook weer mogelijk om een Shimano XT derailleursysteem te kiezen. Hiervoor gebruikt KOGA hetzelfde frame.

Koga WorldTraveller Rohloff
Koga WorldTraveller stuurbegrenzer

Stuurbegrenzer

Je ziet 'm niet, maar hij zit er wel! De stuuruitslag-begrenzer. Deze zit mooi onzichtbaar weggewerkt ín de balhoofdbuis.

De stuurbegrenzer voorkomt dat je stuur te ver doordraait en beschermt zo het frame, de kabels, de remmen en de koplamp als de fiets per ongeluk omvalt.

Velgrem of schijfrem

Het WorldTraveller-S frame wordt geleverd in twee varianten: een versie uitsluitend geschikt voor velgremmen én één uitsluitend voor schijfremmen. Zo zal je nergens overbodige nokken van het niet-gekozen remsysteem op het frame en de voorvork aantreffen. Mooi clean!

Daarnaast lopen de diverse kabels grotendeels dóór de framebuizen, wat bijdraagt aan het opgeruimde uiterlijk.

Koga WorldTraveller velgrem
Koga WorldTraveller framekleuren

Kleurkeuzestress

De WorldTraveller-S is leverbaar in veel verschillende kleuren. En de Rohloff-naven, SON naafdynamo's en koplampen zijn leverbaar in zilver, zwart, rood en blauw.

Configureer hier je eigen KOGA Signature WorldTraveller-S

Hulp nodig bij het samenstellen?

Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Signature-programma en in de winkel hebben we veel voorbeelden staan.
We helpen je graag bij het bepalen van wat voor jou de beste samenstelling zal zijn.

 

Fiets testenKOGA Signature WorldTraveller-S testen?

Dat kan! We hebben zowel de heren- als de damesuitvoering voor je klaar staan. Stuur ons gerust een bericht om een uitgebreide proefrit af te spreken!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.