Met de KOGA WorldTraveller kan je de hele wereld rond.

Met het stijve en stabiele aluminium frame en de vele degelijke onderdelen is de KOGA WorldTraveller berekend op veel bepakking en vele kilometers naar Verweggistan. En weer terug.

De KOGA WorldTraveller is gebaseerd op de KOGA Signature WorldTraveller-S. KOGA's Signature-fietsen zijn naar wens samen te stellen en worden op bestelling gebouwd, maar KOGA heeft voor de 'gewone' WorldTraveller ook een standaard configuratie bedacht. Het grootste verschil is het feit dat de Signature-versie speciaal rond de duurzame Rohloff-naaf ontwikkeld is en de 'gewone' WorldTraveller is uitsluitend leverbaar met een Shimano SLX derailleursysteem. Hierdoor is de WorldTraveller het betaalbaarste heavy-duty model uit de KOGA trekkingfiets-collectie

KOGA-WorldTraveller

De KOGA WorldTraveller heeft 28" wielen waar Schwalbe Almotion banden met een breedte van 50mm om liggen. Deze brede banden geven deze trekkingfiets een grote inzetbaarheid; asfalt, bospaden, gravelwegen, (bijna) alles kan! Daarnaast rollen de Almotions heerlijk licht en leveren ze door hun soepele structuur veel comfort. Mede hierdoor heeft de WorldTraveller geen verende voorvork nodig. De banden doen het verende werk.
WorldTraveller frame

Stabiel trekkingframe

Voor een voorspelbaar en veilig stuurgedrag met bepakking is het aluminium frame zeer stijf en stabiel geconstrueerd.

De damesversie van de WorldTraveller heeft een zogeheten 'mixed' frame. Dat is een damesframe met hoge instap. KOGA heeft bewust niet gekozen voor een lage instap, want dat is niet stabiel genoeg voor veel bepakking. Toch is het ook voor dames aan te raden om een herenframe te kiezen, want die heeft gewoon de stijfst mogelijke constructie en dat rijdt wel zo lekker. 

Typisch KOGA: je krijgt levenslang garantie op het frame en de voorvork.

Shimano SLX afmontage

De WorldTraveller is afgemonteerd met het kwalitatieve Shimano SLX derailleursysteem. Dit is Shimano's op één na hoogste afmontage voor toer- en trekkingfietsen.

SLX is met nuchter verstand gekozen, want deze heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. De duurdere Shimano XT afmontage weegt iets minder en schakelt wel wat strakker, maar is wel minder duurzaam dan de SLX-groep!

WorldTraveller derailleurs

Stuurbegrenzer

Je ziet 'm niet, maar hij zit er wel! De stuuruitslag-begrenzer. Deze zit mooi onzichtbaar weggewerkt ín de balhoofdbuis.

De stuurbegrenzer voorkomt dat je stuur te ver doordraait en beschermt zo het frame, de kabels, de remmen en de koplamp als de fiets per ongeluk omvalt.

Hydraulische Magura velgremmen

Hoe mooi en goed de nu zo populaire schijfremmen ook lijken, deze Magura's zijn de remmen die je met je volle verstand kiest.

De Magura HS11 velgremmen zijn met weinig kracht en veel gevoel te bedienen. Ze zijn zeer robuust, onderhoudsarm en de remblokjes zijn lekker eenvoudig te vervangen.

Magura maakt al decennia de fijnste, betrouwbaarste en meest onderhoudsvriendelijke velgremmen die er bestaan. Punt.

Magura HS11 hydraulische velgremmen

De KOGA WorldTraveller is reisklaar aangekleed

Zoals we van KOGA mogen verwachten, is de WorldTraveller samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere oerdegelijke bagagedragers van Tubus, hele goede Busch & Müller Luxos verlichting met naafdynamo, extra sterke dubbelwandige Exal velgen, lichtrollende Schwalbe Almotion banden, comfortabele Ergon handvatten en pedalen met een extra groot oppervlak.

Verder wordt de WorldTraveller reisklaar afgeleverd met bidons, pompje, slot en snelbinders. En heel handig: twee standaards!

Prijs: €2.199,-

Fiets testenKOGA WorldTraveller(s) testen?

Is deze gestandaardiseerde WorldTraveller met derailleurs precies wat je zoekt? Of ben je misschien ook benieuwd naar hoe de Signature-versie met Rohloff-naaf rijdt? Kom beide modellen maar eens bij ons proberen, want twee proefritten zeggen meer dan duizend woorden.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag op weg!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.