Met de KOGA WorldTraveller kan je de hele wereld rond.

Met het stijve en stabiele aluminium frame en de vele degelijke onderdelen is de KOGA WorldTraveller berekend op veel bepakking en vele kilometers naar Verweggistan. En weer terug.

De KOGA WorldTraveller is gebaseerd op de KOGA Signature WorldTraveller-S. KOGA's Signature-fietsen zijn naar wens samen te stellen en worden op bestelling gebouwd, maar KOGA heeft voor de 'gewone' WorldTraveller ook een standaard configuratie bedacht. Het grootste verschil is het feit dat de Signature-versie speciaal rond de duurzame Rohloff-naaf ontwikkeld is en de 'gewone' WorldTraveller is uitsluitend leverbaar met een Shimano Deore / Deore XT derailleursysteem. Hierdoor is de WorldTraveller het betaalbaarste heavy-duty model uit de KOGA trekkingfiets-collectie

De KOGA WorldTraveller heeft 28" wielen waar Schwalbe Almotion banden met een breedte van 55mm om liggen. Deze brede banden geven deze trekkingfiets een grote inzetbaarheid; asfalt, bospaden, gravelwegen, (bijna) alles kan! Daarnaast rollen de Marathon Efficiency's heerlijk licht en leveren ze door hun soepele structuur veel comfort. Mede hierdoor heeft de WorldTraveller geen verende voorvork nodig. De banden doen het verende werk.
WorldTraveller frame

Stabiel trekkingframe

Voor een voorspelbaar en veilig stuurgedrag met bepakking is het aluminium frame zeer stijf en stabiel geconstrueerd.

De damesversie van de WorldTraveller heeft een zogeheten 'mixed' frame. Dat is een damesframe met hoge instap. KOGA heeft bewust niet gekozen voor een lage instap, want dat is niet stabiel genoeg voor veel bepakking. Toch is het ook voor dames aan te raden om een herenframe te kiezen, want die heeft gewoon de stijfst mogelijke constructie en dat rijdt wel zo lekker. 

Typisch KOGA: je krijgt levenslang garantie op het frame en de voorvork.

Semi-geintegreerde achterdrager

De WorldTraveller is voorzien van een semi-geintegreerde achterdrager. Hierdoor ontstaat een zeer sterke en stijve constructie. Hierdoor fietst de KOGA WorldTraveller stabieler met (volle) bepakking en stuurt hij strakker.

WorldTraveller derailleurs

Stuurbegrenzer

Je ziet 'm niet, maar hij zit er wel! De stuuruitslag-begrenzer. Deze zit mooi onzichtbaar weggewerkt ín de balhoofdbuis.

De stuurbegrenzer voorkomt dat je stuur te ver doordraait en beschermt zo het frame, de kabels, de remmen en de koplamp als de fiets per ongeluk omvalt.

Hydraulische schijfremmen

Alle KOGA reisfietsen worden afgemonteerd met hydraulische schijfremmen. Schijfremmen bieden nou eenmaal de beste remprestaties onder alle weersomstandigheden!

Daarnaast is de velg niet onderhevig aan slijtage (als bij velgremmen!) wat de bedrijfszekerheid en de duurzaamheid absoluut ten goed komt.

Magura HS11 hydraulische velgremmen

 

De KOGA WorldTraveller is reisklaar aangekleed

Zoals we van KOGA mogen verwachten, is de WorldTraveller samengesteld met een mooie verzameling kwaliteitsonderdelen. We zien onder andere oerdegelijke bagagedrager & lowrider (met standaard!), hele goede Busch & Müller verlichting met Shutter Precision naafdynamo, extra sterke dubbelwandige Ryde velgen, lichtrollende Schwalbe Marathon Efficiency banden, comfortabele Ergon handvatten en pedalen met een extra groot oppervlak.

Verder wordt de WorldTraveller reisklaar afgeleverd met bidons, pompje & slot.

Prijs: €2.749,-

Fiets testenKOGA WorldTraveller(s) testen?

Is deze gestandaardiseerde WorldTraveller met derailleurs precies wat je zoekt? Of ben je misschien ook benieuwd naar hoe de Signature-versie met Rohloff-naaf rijdt? Kom beide modellen maar eens bij ons proberen, want twee proefritten zeggen meer dan duizend woorden.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag op weg!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.