Cannondale F-Si Lefty OCHO

NIEUW: Cannondale Lefty OCHO

Voor modeljaar 2019 (die bij de Amerikanen reeds in Juni begint) introduceert Cannondale een nieuwe Lefty voorvork! Dames en heren, aanschouw de Lefty Ocho. Cannondale’s nieuwste, lichtste, stijfste, strakst sturende en soepelst verende éénarmige voorvork tot nu toe.

Cannondale vindt dat het áltijd beter kan en daarom zijn we ieder jaar weer reuze nieuwsgierig naar wat ze nú weer hebben bedacht. Soms zijn de verbeteringen echt millimeterwerk, soms revolutionair, zoals de HeadShok voorvork met naaldlagers in het balhoofd (welke nu al ruim 25 jaar bestaat) en de éénarmige doorontwikkeling daarvan, de Lefty. Na 18 jaar is dit de achtste versie van de Lefty, vandaar ook de Spaanse benaming ‘Ocho’.

Het is Cannondale gelukt om de nieuwe Lefty voorvork als ‘single crown’ te construeren en daarbij zelfs de stijfheid te verbeteren én gewicht te besparen! De vorige Lefty deed het nog met twee gehalveerde vorkkronen, één arm bovenaan het balhoofd en één eronder, maar de nieuwe Lefty OCHO doet het dus slechts met één halve kroon!

De balhoofdbuis van de Ocho heeft nu een standaard vorm, wat betekent dat hij eventueel ook in niet-Cannondales gebouwd kan worden. Dat ging bij de vorige Lefty niet zomaar.

Met een gewicht van slechts 1446 gram is de Lefty Ocho maar liefst 250 gram lichter dan zijn voorganger, de Lefty Carbon XLR. Er is ook een wat voordeligere Ocho van aluminium. Deze weegt 1735 gram, wat ook nog steeds erg licht is!

De verkoopprijzen van beide Ocho-varianten zijn nog niet bekend, maar beide vorken zitten al wel in de nieuwe 2019 F-Si Carbon hardtail mountainbikes! De eerste exemplaren krijgen we in Juni en Juli 2018 binnen.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”600″ thumbnail_height=”400″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”80″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” template=”/data/sites/web/bongersbikesnl/www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]