RACEFIETSEN

Je hoeft echt geen races te rijden om plezier te hebben van een racefiets. Er is wat ons betreft geen betere manier om je vrije tijd te besteden dan te genieten van het suizende geluid van een goed afgestelde racefiets die over het asfalt glijdt. Dat gezegd kan een racefiets ook uitkomst bieden voor woon-werkverkeer op langere afstanden. Ongeacht wat je ermee wilt gaan doen, een betrouwbare dealer is wel zo prettig. BongersBikes is de racefiets specialist voor Apeldoorn en omgeving – maak kennis met onze collectie!

VAN NICHOLAS RACEFIETSEN

Custom-built - Titanium Elite Racer
Custom-built - Titanium Endurance Racer
Custom-built - Titanium Racer

CANNONDALE RACEFIETSEN

Carbon Elite Racefiets

Welk type racefiets is geschikt voor mij?

Racefietsen worden gekenmerkt door een lichtgewicht frame, smalle banden, geen vering en meerdere versnellingen. Er zitten echter heel wat verschillen tussen de verschillende types racefietsen. Zo zijn er de zogeheten aero racefietsen, waarbij de focus puur ligt op snelheid. Wanneer je van plan bent heel wat kilometers te vreten en comfort daarom een belangrijke vereiste is, dan kies je voor een endurance racefiets. Wil je ook de bergen of de heuvels in, dan is een lichtgewicht model aan te raden. Daarnaast zijn er ook nog speciale racefietsen voor specifiekere doeleinden te krijgen, zoals bijvoorbeeld cyclocross fietsen, tijdritfietsen en gravelbikes. Het is dus raadzaam om van tevoren te bedenken hoe en op welk terrein je je racefiets wilt gaan gebruiken, en op basis daarvan te bekijken welk type racefiets hier het beste geschikt voor is. Natuurlijk kan BongersBikes je hierbij adviseren! Om de juiste framemaat te bepalen kun je gebruik maken van een fietsmeting. Op die manier zorgen we ervoor dat jij straks verzekerd bent van een optimaal fietscomfort!

 

Onze collectie racefietsen

BongersBikes is gespecialiseerd in hoogwaardige racefietsen. Zo hebben we Van Nicholas racefietsen, welke bekend staan om titanium frames; Cannondale racefietsen, die veelal voorzien zijn van een carbon frame; en Santos racefietsen, die we compleet custom-built aanleveren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Ga je liever off-road? Behalve voor een racefiets kun je ook bij ons terecht voor de aanschaf van een nieuwe mountainbike!

Fiets testen

Racefiets testen?

Wil je een racefiets kopen, dan beoordeel je die natuurlijk niet alleen op het uiterlijk. Het is dan ook zeker aan te raden om een aantal proefritten te maken zodat je kunt ontdekken wat het beste bij jou past. Wil je een of meerdere racefietsen testen in de mooiste omgeving van Nederland? Maak dan een afspraak bij BongersBikes in Apeldoorn. Van veel van onze racefietsen hebben wij demo-exemplaren klaargezet voor uitgebreide testritten.