Santos fietsen ook als E-bike. Nu of in de toekomst.

Wie toe is aan de allerbeste, duurzaamste en meest onderhoudsarme E-bike voor woon-werk verkeer, toertochten en/of fietsvakanties zal bij Santos zeer zeker kunnen slagen. Iedere Santos E-bike is ontwikkeld voor vakantiegangers, weekendvierders, levensgenieters én fietsforenzen. Met de wind in de rug ga je fluitend op pad, de buitenlucht in en je komt lekker snel en onbezweet op je werk.

Als het gaat om Santos E-bikes zijn er 2 wegen die naar Rome leiden:

  1. Een dedicated E-bike met geintegreerde accu in de vorm van de Travelmaster E Neo
  2. Een E-upgrade van een "gewone" Santos; de Santossen met Rohloff kunnen voorzien worden van een Pendix eDrive systeem, en de Santossen met Pinion kunnen voorzien worden van het Alber Neodrives systeem

Zoals gewoonlijk beschikken alle Santossen over de beste onderdelen voor kilometervreters. Je hebt de keuze uit krachtige velg- en schijfremmen en ze zijn allemaal uitgerust met een Pinion versnellingsbak of Rohloff versnellingsnaaf met riemaandrijving om het onderhoud zo minimaal mogelijk te houden, met zo min mogelijk kans op trammelant onderweg. Of je nu naar je werk fietst, naar Berlijn of Santiago, Een Santos E-bike begeleidt je steady en stabiel. Voor dagen vol voldoening en een immens gevoel van vrijheid.

OF

Santos werkt met modulaire elektrische systemen. Dit doen zij niet voor niets, want elektrische delen die geen integraal onderdeel van de fiets zijn, bieden veel praktische en ecologische voordelen. De fietsen van Santos worden gebouwd om een leven lang mee te gaan. Daarom moet het elektrische systeem zo lang mogelijk met de fiets mee leven. Eventuele toekomstige service- en compatibiliteitsproblemen dienen daarbij tot een minimum beperkt te worden. En... de Santos moet ook zonder het elektrische systeem bruikbaar zijn en blijven!

Lees ons artikel over E-bike systemen & duurzaamheid om meer te leren over waarom Santos voor modulariteit kiest. Als je nu nog niet aan een E-bike toe bent, maar dit over een paar jaar wel verwacht te zijn, raden we je ook aan dit artikel even te lezen.

Pendix eDrive middenmotor

Voor de modellen met Rohloff en derailleurs biedt Santos de extreem duurzame Pendix eDrive. Deze module bestaat uit een crankstel met een geïntegreerde 250W, 50Nm 'direct drive' elektromotor, een trapas met krachtsensor en een accu. Dat is alles. De motor zit in de linker crank en hierdoor blijft, in tegenstelling tot bij alle geïntegreerde middenmotoren, de gehele aandrijflijn behouden, inclusief alle versnellingen, ketting en tandriem.

Santos Alber Neodrives

Alber Neodrives achterwielmotor

De Alber Neodrives is een topklasse elektrische module met achterwielmotor, speciaal voor de Santosmodellen met Pinion versnellingen, de Travelmaster 3+ en de Travel Lite.

De Neodrives module bestaat uit een 500W, 40Nm 'direct drive' achterwielmotor, een 612 Wh accu, een display op het stuur en duimbediening naast het handvat.

 

Alber Neo Drives

Custom prijs

Alber Neodrives / Pendix eDrive

Custom prijs

Pendix eDrive

Custom prijs

Alber Neodrives / Pendix eDrive

Custom prijs

Op je toekomst voorbereid

Overweeg je een Santos aan te schaffen, maar verwacht je pas over een paar jaar aan een E-bike toe te zijn? Dan zou het zonde zijn om te wachten, omdat je de fiets niet zo snel alweer in wilt ruilen op een E-bike. Als je kiest voor een Santos met Pinion of Rohloff hoeft dit niet! Wij kunnen zowel het systeem van Pendix als de module van Neodrives na een paar jaar, op het moment dat jij er aan toe bent, in jouw Santos-fiets inbouwen. En omdat de technische ontwikkelingen van elektrische systemen snel gaan, kan je tegen die tijd mooi profiteren van de laatste, meest geavanceerde versie.

Heb je al een paar jaar een Santos E-bike die je om wat voor reden dan ook moet verkopen? Dan kan je twee dingen doen:

Je verkoopt hem gewoon aan een nieuwe liefhebber die zo'n mooie, duurzame E-bike zoekt. De fiets blijft het altijd waard om het up-to-date houden van het elektrische systeem in de standaard onderhoudskosten mee te rekenen. Gelukkig hebben zowel het rijwielgedeelte als het elektrische systeem weinig onderhoud nodig! Het is met name de accu die veroudert.

Als de verkoop te moeizaam blijkt te gaan, dan kunnen we de elektrische module altijd nog verwijderen, zodat je je E-Santos alsnog als een gewone fiets kunt verkopen. Onze ervaring is dat er altijd veel vraag is naar mooie gebruikte Santossen en dat deze daarom relatief weinig afschrijven.

En is het niet fantastisch als jouw zoon of dochter later naar de middelbare school fietst of op fietsvakantie gaat met de ex-E-bike van opa of oma? Want als we praten over de levensduur van een Santos, dan hebben we het niet over een paar jaar, maar over een paar decennia.

Santos Travelmaster 3+ met Pendix eDrive

Santos E-bike testen?

We kunnen nog véél meer over de E-bikes van Santos vertellen, maar je bent vast vooral benieuwd naar hoe zo'n Santos met Alber Neodrives of Pendix eDrive rijdt. Geen probleem! Kom gezellig langs en ervaar het zelf!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.