De Santos Gravelmaster blinkt uit in veelzijdigheid.

Met de Gravelmaster kun je alle kanten op. Letterlijk. Waar de racefiets moet afhaken, gaat de Gravelmaster er juist helemaal voor. Niet je fiets maar jij bepaalt welke weg je kiest. Mooie bospaadjes en spannende zandweggetjes meepakken was nog nooit zo makkelijk. Het ultieme gevoel van vrijheid.

De iets bredere banden zorgen voor grip en controle. Het ergonomische racestuur zorgt ervoor dat je de beste houding kunt kiezen. Comfortabel of juist wat dieper als je dat prettig vindt. En kies je voor de Santos dragers dan kun je ook nog eens veel bagage meenemen. Voor een avontuurlijke bikepacking trip of een lekker lange fietsvakantie.

De Gravelmaster is ontwikkeld rond de beroemde Rohloff-naaf met tandriem. Santos is tenslotte dé tandriemspecialist!

Het is bijna onmogelijk om álle doordachte details en de vele beschikbare opties op deze pagina te bespreken en bovendien staan bij Santos de ontwikkelingen aan de Gravelmaster en de optielijst nooit stil. Daarnaast hebben alle Santos-modellen veel overeenkomsten in de uitrusting en hun kwaliteiten. Om daar een beetje duidelijkheid in te scheppen zullen we hieronder uitsluitend de zaken tonen die écht specifiek zijn voor de Gravelmaster.

Santos Travel Lite frame

 

Sterk aluminium frame met ruime bandenspeling

In de Gravelmaster passen banden tot 50 mm. Zoals de Schwalbe G-One Bite 50 mm Classic Skin, speciaal gemaakt voor offroad gebruik. Lekker veel grip, ook in de bochten. Wel zo fijn als je van plan bent om op gravel, bospaden en trails te gaan touren.

Zowel een strak stuurgedrag in het veld  als veilig reizen met veel bepakking vereist een stijf en stabiel frame en de Santos Gravelmaster heeft dat uiteraard. Hij heeft een sportieve zit voor zowel rijders die graag diep zitten maar is ook te transformeren middels een wat hoger stuur voor liefhebbers van mer comfort. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.

 

Rohloff-specifiek

De Gravelmaster is speciaal ontworpen voor de duurzame Rohloff-naaf. Je zult nergens overbodige derailleur- en kabelnokjes aantreffen.

  • 14 interne versnellingen
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
  • Extreem duurzaam

Het spansysteem voor de tandriem is geconstrueerd 'zoals het hoort'; met een excentrisch verstelbare trapas en vaste achterpadden. Dit systeem is lekker gebruiksvriendelijk en garandeert een correcte uitlijning van wiel en tandriem.

Santos Travel Lite Rohloff
Santos Travel Lite Magura FIRMtech remmen

 

Schijfremmen

Krachtige schijfremmen met doseerbare remkracht; de Gravelmaster heeft krachtige schijfremmen mét de grootste race schijven die je kunt krijgen. Zo heb je altijd genoeg remkracht, ook met bepakking. Kies voor mechanisch of hydraulisch, wat jou het beste past.

Gates CDX:EXP tandriem

Een Santos met een tandriem-transmissie van Gates is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem hoeft niet gesmeerd te worden, roest niet en loopt altijd soepel, ook in de vette modder. Een tandriem betekent 'gewoon' heel veel fietsen en lekker weinig onderhoud plegen!

Santos kiest voor de tandwielen uitsluitend voor de duurzamere EXP versie.

Santos Travel Lite CDX tandriem
Pendix eDrive

 

De Santos Gravelmaster is E-bike ready

De Santos Gravelmaster is af-fabriek, of in een later stadium wanneer jij er aan toe bent, te transformeren tot E-bike middels de Pendix eDrive.

Dit modulaire systeem met middenmotor zorgt ervoor dat fietsen net weer wat makkelijker gaat. Met de elektrische ondersteuning van Pendix ga je weer sneller en kom je weer verder.

 

Jouw ideale Gravelmaster stel je zelf samen

Iedere Santos is uniek. Je stelt jouw ideale Santos Gravelmaster zelf samen aan de hand van een uitgebreide optielijst en uiteindelijk wordt jouw unieke Gravelmaster op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd.

Je kunt de Gravelmaster uit laten rusten met verschillende soorten bagagedragers, banden, sturen, zadels, handvatten, lampen en accessoires. Dat kan misschien lastig kiezen worden, maar met een beetje hulp van ons en een paar proefritten heb jij je Gravelmaster zo samengesteld.

Het moeilijkste deel van het proces blijkt altijd het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Daarbovenop bestaan de SON naafdynamo en de Rohloff-naaf ook nog eens in 6 kleuren! Succes!

Santos Custom built

Hulp nodig bij het samenstellen?

Maak je maar geen zorgen, het komt heus wel goed. Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Santos Custombuilt-programma. We kennen alle eigenschappen van alle onderdelen en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn. Inspiratie voor de kleurstelling nodig? Bekijk dan eens de foto's op de Santos website.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

 

Santos Gravelmaster testen?

Kom gezellig langs en ervaar zelf hoe fijn zo'n Gravelmaster rijdt! We hebben meerdere testexemplaren voor je klaar staan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.