Santos Race Lite - racefiets met Rohloff

Wat zegt u? Een racefiets met Rohloff? Het moet niet gekker worden! Tsja, waarom niet? Het kan en het werkt perfect! De Santos Race Lite is dus een racefiets met Rohloff-naaf en tandriem en dit is bewust een fiets geworden die zich niet met alle andere lichte racertjes in het peloton wil meten. Hij kan namelijk zoveel meer dan alleen racen. En het kan nog gekker... De Race Lite is zelfs verkrijgbaar als E-bike!

Met de Santos Race Lite laat je je niet gek maken en rij je liever bij die opgefokte snelle jongens vandaan om je eigen weg te kiezen, in je eigen tempo, door weer en wind en het liefst zoveel mogelijk kilometers achter elkaar. Gewoon 'even' heel Europa rond ofzo. Deze Santos vult het gat tussen de lichtgewicht racers en de klassieke randonneurs.

Santos Race Lite met tassen

De Race Lite is een racefiets die naast lekker veel trainen ook uitermate geschikt is voor dagelijks gebruik, woon-werkverkeer en lange monstertochten door weer en wind. Er passen spatborden en 32mm brede banden op en voor de donkere dagen kan je opteren voor de superieure verlichting van SON. Je kunt er zelfs mee op fietsvakantie, met twee tasjes aan de achtervork of met een aanhangertje. Dankzij de Rohloff-naaf en de schone tandriem-aandrijving heeft de fiets minimaal onderhoud nodig en ben je verzekerd van duizenden zorgeloze kilometers.

Santos Race Lite frame

Stijf en mooi glad...

Daarmee hebben we het dus over het frame!

Je weet wel, triple butted, heat treated, smooth welded, oversized, geovaliseerd aluminium, enzo... Oftewel, gewoon een goed frame!

Een carbon voorvork met ruimte voor een 28mm band en een spatbord is standaard. 

Ohja, volgens Santos behoort de Race Lite ook tot de lichtsten in zijn klasse, maar dat komt misschien doordat de Race Lite eigenlijk in zijn eentje een aparte klasse vormt. Er is bijna niets anders mee te vergelijken.

Rohloff-specifiek

De Race Lite is speciaal ontworpen voor de duurzame Rohloff-naaf.
Dit betekent in het kort:

  • 14 interne versnellingen
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
  • Extreem duurzaam

 

Santos Race Lite Rohloff
Santos Gates CDX tandriem

Gates CDX:EXP tandriem

Een Santos met een Gates tandriem is lekker duurzaam, schoon en stil. De tandriem roest niet, hoeft niet gesmeerd te worden en loopt altijd soepel. Met een tandriem kan je 'gewoon' heel veel fietsen en hoef je maar weinig onderhoud te plegen!

Santos kiest uitsluitend voor de duurzamere EXP-versie van de Gates CDX tandwielen.

Het spansysteem voor de tandriem is geconstrueerd 'zoals het hoort'; met een gebruiksvriendelijke, excentrisch verstelbare trapas en vaste achterpadden. De vaste achterpadden garanderen een correcte uitlijning van het achterwiel en de tandriem.

Schakelen: draaien of shiften

Rohloff en racesturen gingen jaren lang niet zo lekker samen. Er is veel geëxperimenteerd met allerhande draaigrepen, zowel aan het uiteinde van het stuur als in het midden geplaatst. Het liefst schakelen we met dezelfde rem-schakel-grepen als normale racefietsen, maar daar waren heel lang geen oplossingen voor.

En toen was daar ineens de Rohbox van Gebla! Dat is een schakelkastje aan het uiteinde van de schakelkabels die de rem-schakel-grepen van Sram compatibel maakt met de Rohloff-naaf. Met de rechter hendel schakel je op en met de linker hendel terug. Ideaal!

Je kan nu kiezen of je de Rohloff-naaf met een grote ronde draaigreep midden op het stuur bedient of met de Sram shifters. Wij adviseren het laatste.

Santos Race Lite Sram Gebla Rohbox
Pendix eDrive

De Race Lite is zelfs E-bike ready!

De Santos Race Lite is af-fabriek, of in een later stadium wanneer jij er aan toe bent, te transformeren tot E-bike middels de Pendix eDrive.

Dit modulaire systeem met middenmotor zorgt ervoor dat fietsen net weer wat makkelijker gaat. Met de elektrische ondersteuning van Pendix ga je sneller en kom je verder.

Jouw ideale Santos Race Lite stel je zelf samen

Iedere Santos is uniek, omdat je jouw ideale Santos Race Lite zelf kunt samenstellen. Jouw Race Lite wordt vervolgens op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd.

Je kunt de Race Lite uit laten rusten met of zonder lowriders aan de achtervork, met een krom of recht stuur, wel of geen spatborden, verschillende banden, zadels, verlichting met naafdynamo, enzovoort. Jij bepaalt wat je wilt, Santos draait!

Het moeilijkste deel van het proces is toch wel het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Daarbovenop bestaan de SON naafdynamo en de Rohloff-naaf ook nog eens in 6 kleuren! Succes! En veel plezier!

Santos Custom built

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw Race Lite?

We kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Santos Custombuilt-programma. We kennen alle eigenschappen van alle onderdelen en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn.

Santos Race Lite testen?

Natuurlijk kan je de Race Lite bij ons uitproberen! SintChristophorus.nl ging je een paar jaar geleden al voor (o.a. even naar Parijs op en neer) en de tester was er laaiend enthousiast over. Verliefd bijna! En hij is niet de enige, gezien het al jaren durende succes van de Race Lite!

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.