De Santos Travel Lite is een luxe SUV onder de trekkingfietsen.

De Santos Travel Lite is een breed inzetbare, hoogwaardige en duurzame trekkingfiets. Dit is de Range Rover onder de trekkingfietsen; chique en mooi afgewerkt, maar ook enorm robuust, sterk, praktisch en zeer terreinwaardig.

Hij is af fabriek verkijgbaar in 2 smaken:

  1. De klassieke uitvoering met de duurzame en onderhoudsvriendelijke Rohloff-naaf, riemaandrijving en betrouwbare Magura FIRM-tech velgremmen.
  2. De moderne uitvoering met een Pinion versnellingsbak, riemaandrijving en schijfremmen.

De Travel Lite is gebouwd om véél mee te fietsen, altijd en overal, het hele jaar door, met een minimum aan onderhoud. En dankzij sterke 28" wielen met 50mm brede banden ook op de meest uiteenlopende soorten ondergrond. Deze favoriet is zowel je pakezel op vakantie als je betrouwbare metgezel voor woon-werk verkeer en de dagelijkse boodschappen. Vele fietsreizigers gingen je al voor en de Travel Lite heeft alle delen van de wereld al gezien.

OF

Het is bijna onmogelijk om álle doordachte details en de vele beschikbare opties op deze pagina te bespreken en bovendien staan bij Santos de ontwikkelingen aan de Travel Lite en de optielijst nooit stil. Daarnaast hebben alle Santos-modellen veel overeenkomsten in de uitrusting en hun kwaliteiten. Om daar een beetje duidelijkheid in te scheppen zullen we hieronder uitsluitend de zaken tonen die écht specifiek zijn voor de Travel Lite.

Santos Travel Lite frame

Sterk en mooi afgewerkt aluminium frame

Veilig reizen met veel bepakking vereist een stijf en stabiel frame en de Santos Travel Lite heeft dat uiteraard. Hij heeft een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.

Kenmerkend voor de 'Lite'-serie van Santos is de hoge mate van afwerking. Degelijke pakezels mogen er ook gewoon goed uitzien en dus heeft de Travel Lite een frame met glad afgewerkte lasnaden en geen overbodige nokjes.

Het damesframe heeft een hoge instap, want dat houdt het frame lekker stabiel voor als je met veel bagage reist.

 

Combi 1: Pinion versnellingsbak & schrijfremmen

Kies voor de Travel Lite met Pinion aandrijving. Deze versnellingsbak gecombineerd met riemaandrijving is superduurzaam en onderhoudsarm. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers.

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor verschillende schijven. De Shimano XT schijfremmen met lange grepen, lekker comfortabel of één van de modellen van Hope, gemaakt in Engeland, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

In deze Travel Lite passen twee wielmaten en werd voorheen ook wel Travel Lite+ genoemd. Naast de 28 inch exemplaren kun je kiezen voor 27,5 inch wielen met 62 mm banden. De extra dikke banden geven je fiets een zeer comfortabele vering en de relatief korte spaken maken het geheel extra sterk. Een dikke band rolt bovendien gemakkelijk over obstakels. Blijf dus lekker in je zadel zitten en geniet van de omgeving. Je banden doen het werk!

Santos Travel Lite Rohloff
Santos Travel Lite Magura FIRMtech remmen

 

Combi 2: Rohloff versnellingsnaaf & velgremmen

Of ga voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff. Gecombineerd met hydraulische velgremmen. Het maakt de Travel Lite een ‘low maintenance’ reispartner en duurzame forenzenfiets. De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust, duurzaam en krachtig. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. Ook rijders met kleine handen en niet veel kracht in de vingers kunnen de Travel Lite met slechts 1 of 2 vingers tot stilstand brengen. Ook in nat weer. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

Deze versie van de Travel Lite heeft super sterke Santos vakantiewielen, handgemaakt en voorzien van de juiste spaakspanning. Met de geborgde spaaknippels zijn de velgen onverwoestbaar en klaar voor een echte vakantie. Voorzien van 55mm dikke banden profiteer je optimaal van comfort en zonder spatborden kunnen er zelfs 60mm banden op. Super comfortabel.

Gates CDX:EXP tandriem

Een Santos met een tandriem-transmissie van Gates is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem hoeft niet gesmeerd te worden, roest niet en loopt altijd soepel, ook in de vette modder. Een tandriem betekent 'gewoon' heel veel fietsen en lekker weinig onderhoud plegen!

Santos kiest voor de tandwielen uitsluitend voor de duurzamere EXP versie.

Santos Travel Lite CDX tandriem
Pendix eDrive

 

De Santos Travel Lite is E-bike ready

De Santos Travel Lite is af-fabriek, of in een later stadium wanneer jij er aan toe bent, te transformeren tot E-bike.

De fietsen met Rohloff kun je voorzien van de Pendix eDrive, en de fietsen met Pinion kun je E-upgraden met het Alber Neodrives systeem.

Deze modulaire systemen zorgen ervoor dat fietsen net weer wat makkelijker gaat. Met de elektrische ondersteuning ga je weer sneller en kom je weer verder!

 

Jouw ideale Travel Lite stel je zelf samen

Iedere Santos is uniek. Je stelt jouw ideale Santos Travel Lite zelf samen aan de hand van een uitgebreide optielijst en uiteindelijk wordt jouw unieke Travel Lite op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd.

Je kunt de Travel Lite uit laten rusten met verschillende soorten bagagedragers, banden, sturen, zadels, handvatten, lampen en accessoires. Dat kan misschien lastig kiezen worden, maar met een beetje hulp van ons en een paar proefritten heb jij je Travel Lite zo samengesteld.

Het moeilijkste deel van het proces blijkt altijd het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Daarbovenop bestaan de SON naafdynamo en de Rohloff-naaf ook nog eens in 6 kleuren! Succes!

Santos Custom built

Hulp nodig bij het samenstellen?

Maak je maar geen zorgen, het komt heus wel goed. Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Santos Custombuilt-programma. We kennen alle eigenschappen van alle onderdelen en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn. Inspiratie voor de kleurstelling nodig? Bekijk dan ook eens de foto's op de Santos website.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

 

Santos Travel Lite testen?

Kom gezellig langs en ervaar zelf hoe fijn zo'n Travel Lite rijdt! We hebben meerdere testexemplaren, ook met de Pendix eDrive & Alber Neodrives, voor je klaar staan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.