De Santos Travelmaster 2+ is een alleskunner

De Travelmaster 2+ is een echte allrounder. Een sportieve reisfiets voor avontuurlijke bestemmingen, sterk en stijf genoeg voor bepakking. Een vlot sturende gravelaar geschikt voor een weekendje bikepacken. En een onderhoudsarme woon-werkverkeer fiets met uitstekende verlichting als je in het donker de weg op moet. Eigenlijk een drie-in-een fiets dus, klaar voor waar je ook maar naartoe wilt.

Wat zijn de sterke punten van de Travelmaster 2+? Het degelijke aluminium frame en de stalen voorvork zijn compleet vernieuwd en geschikt gemaakt voor zowel velg- als schijfremmen. Ook heeft de Travelmaster 2+ ruimte voor iets bredere banden (50mm) en kan er een racestuur met raceshifters op gekozen worden.

De Santos Travelmaster 2+ wordt standaard geleverd met de versnellingsnaaf van Rohloff icm een tandriem. Santos is dé tandriemspecialist en alle Santossen worden met zo'n duurzame en onderhoudsvriendelijke tandriem geleverd.

 

Stel jouw ideale Travelmaster 2+ zelf samen

Aan de hand van een uitgebreide optielijst kan je jouw eigen Travelmaster naar wens op laten bouwen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten wielen, banden, remmen, verlichting, sturen, zadels, enzovoort. Het is bijna onmogelijk om de vele beschikbare opties hier te bespreken. Als je je huiswerk voor de Travelmaster 2+ grondig wilt doen, raden we je aan om eerst de website van Santos te bestuderen. Daar kan je zien hoeveel zorg en aandacht Santos besteedt aan het geheel en de vele details om de Travelmaster 2+ tot de allerbeste allround reisfiets te maken. Vervolgens kunnen we je in de winkel alles laten zien en ervaren, want je moet mag er natuurlijk er ook mee rijden!

 

Beresterke trekkingfiets

Veilig reizen met veel bepakking vereist een stijf en stabiel frame en degelijke onderdelen. De Santos Travelmaster 2+ heeft dat uiteraard.

De 2+ wordt door Santos getypeerd als een heavy-duty trekkingfiets, maar dat zeggen ze ook over de Travelmaster 3+. Zie de 3+ met een nóg steviger frame en dikkere banden als een extra-heavy-duty tractor en de 2+ als een iets vlottere en minder lompe terreinwagen. Dit model leent zich goed voor een lichte afmontage om er een lekker vlotte trekkingrandonneur van te maken.

Santos Travelmaster 2+
Santos Travelmaster 2+ Rohloff

Rohloff versnellingen

De beroemde Rohloff-naaf behoeft weliswaar weinig toelichting meer, maar we vatten het toch even kort samen:

  • 14 interne versnellingen
  • Extreem degelijk en duurzaam
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: slechts 1x per jaar olie verversen

Duurzame tandriem

De Travelmaster 2+ is te voorzien van een Gates CDX:EXP tandriem. Een Santos met een tandriem-transmissie van Gates is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem hoeft niet gesmeerd te worden, roest niet en loopt altijd soepel, ook in de vette modder. Een tandriem betekent 'gewoon' heel veel fietsen en lekker weinig onderhoud plegen!

Santos Travelmaster 2+ tandriem
Santos Travelmaster 2+ Magura remmen

Magura hydraulische velgremmen

De optionele Magura velgremmen zijn zeer betrouwbaar, onderhoudsarm en remmen lekker krachtig. Dit zijn gewoon de beste velgremmen die er bestaan. Punt.

Voor nóg meer remkracht is de Travelmaster 2+ ook uit te rusten met schijfremmen. Beide systemen hebben hun eigen voor- en nadelen en in de winkel kunnen we je er alles over vertellen.

De Magura-remmen zijn niet te combineren met een racestuur.

 

Krachtige schijfremmen

Het heeft lang geduurd tot de schijfrem in de trekking-scene geaccepteerd raakte, want de voorkeur lag heel lang bij low-tech velgremmen die onderweg gemakkelijk zelf te repareren of te vervangen zijn. Schijfremmen werden in de loop der jaren echter steeds betrouwbaarder en de nadelen begonnen steeds minder op te wegen tegen de voordelen en inmiddels zie je ze bij (bijna) alle merken.

Je kunt bij de Travelmaster 3+ kiezen tussen Shimano XT schijfremmen en de superieure Hope Tech3 V4 schijfremmen. Deze hebben extra degelijke 3,5mm dikke, geventileerde (!!) schijven met een diameter van 203mm. Perfect voor lange afdalingen.

Santos Travelmaster 3 Plus met Hope Tech3 V4 schijfremmen
Santos Travelmaster 3+ E-bike Pendix

 

De Travelmaster 2+ is E-bike-ready

De Travelmaster 2+ is eenvoudig om te bouwen tot E-bike. Nu óf in de toekomst. Iedere Santos wordt gebouwd om héél lang mee te gaan en dan is het fijn om te weten dat je je trouwe reisgenoot niet weg hoeft te doen wanneer je aan een elektrische fiets toe bent.

De Travelmaster 2+ kan uitgerust worden met de Pendix eDrive middenmotor. Dit systeem kan af-fabriek ingebouwd worden, maar eventueel ook na een paar jaar, wanneer jij er aan toe bent.

 

 

Santos Custombuild Programma

Zoals gezegd, kan je jouw ideale Santos Travelmaster 2+ zelf samenstellen. Daarna wordt jouw Travelmaster op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd. Het moeilijkste deel van het proces is altijd het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Daarbovenop bestaan de Rohloff-naven en SON naafdynamo's in 6 kleuren! Succes!

Santos Custom built

Hulp nodig bij het configureren van jouw Travelmaster 2+?

Maak je geen zorgen, het komt heus wel goed. Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties en wat deze voor jou in de praktijk zullen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn.

 

Santos Travelmaster 2+ testen?

Wij vinden eigenlijk dat een uitgebreide proefrit verplicht is. Kom gezellig langs en probeer de Travelmaster 2+ lekker zelf uit en vergelijk hem eventueel met de andere modellen van Santos. Ga er gerust mee het bos in, want ze mogen gewoon vies worden. Daar kunnen ze juist heel goed tegen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.